אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי הניקיון במגזר הפרטי בדרך לקרן השתלמות ותוספת שכר צילום: טל שחר

עובדי הניקיון במגזר הפרטי בדרך לקרן השתלמות ותוספת שכר

בג"ץ דחה עתירה נגד יישום צו הרחבה שישווה את התנאים של עובדי הניקיון במגזר הפרטי לאלה של עמיתיהם במגזר הציבורי; שכר המינימום יועלה מ-4,300 ל-4,500 שקל בחודש

14.01.2014, 12:07 | גיל קליאן

חדשות טובות לעובדי הניקיון במגזר הפרטי - בג"ץ דחה היום (ג') עתירה נגד יישום צו הרחבה שישווה את התנאים של עובדי הניקיון במגזר הפרטי לאלה של עמיתיהם במגזר הציבורי. כעת יצטרך שר הכלכלה, נפתלי בנט, להוציא את הצו - שיישפר את התנאים להם זוכים עובדי הניקיון בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

את העתירה הגיש דרור אטרי, יו"ר האיגוד הכל ארצי של חברות הניקיון, בטענה כי המדינה ובנט עצמו לא התייעצו עם הארגון שלו כאשר סיכמו על תנאי צו ההרחבה, אלא רק עם ארגון חברות הניקיון, בראשות עו"ד אילן שמעוני.

אטרי טען כי בנט נהג בחוסר סמכות כאשר בחר שלא להתייעץ עם ארגונו, אך שמעוני טען, באמצעות עו"ד שי תקן ממשרד פישר בכר ושות', כי מאחר והשר התייעץ עם נשיא לשכת התיאום ועם שמעוני העומד בראש הארגון היציג כיום בענף הנקיון הרי שחובת השר קוימה במלואה. בג"ץ קיבל את הטענה.

עובדת ניקיון בכנסת. תנאי העובדים במגזר הפרטי יושוו לאלה שמקבלים המנקים במגזר הציבורי, צילום: אלכס קולומויסקי עובדת ניקיון בכנסת. תנאי העובדים במגזר הפרטי יושוו לאלה שמקבלים המנקים במגזר הציבורי | צילום: אלכס קולומויסקי עובדת ניקיון בכנסת. תנאי העובדים במגזר הפרטי יושוו לאלה שמקבלים המנקים במגזר הציבורי, צילום: אלכס קולומויסקי

תחילת המגעים לצו ההרחבה בפברואר 2012, אז, הסכימו ארגון חברות הניקיון וההסתדרות על שיפור משמעותי בתנאי ההעסקה של עובדי השמירה והניקיון במגזר הפרטי, אך ההסכם שהושג אז היה הסכם עקרונות בלבד.

"קץ לאפליה הפסולה"

במשך מעל לשנה וחצי לא הצליחו ההסתדרות והמעסיקים להגיע להסכמה על מתווה ליישום בשטח של הסכם העקרונות, עד שלפני כחודשיים וחצי הגיעו יו"ר ארגון חברות הניקיון, אילן שמעוני, ויו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, להסכם שמשווה את התנאים של עובדי הניקיון במגזר הפרטי לאלו המועסקים במגזר הציבורי. בין השאר, מדובר על העלאת שכר המינימום ל-4,500 שקל ברוטו בחודש במקום 4,300 שקל כיום, פתיחת קרן השתלמות, שי לחג ועוד.

שמעוני מסר היום כי "אין ספק שההחלטה הזאת תביא להאצת הליך הוצאת הצו ואנחנו מקווים שנוכל ממש בקרוב להתחיל ולשלם את הזכויות המיטיבות לעובדים שלנו במגזר הפרטי, כפי שאנו נוהגים מתוקף החוק כלפי העובדים שלנו במגזר הציבורי. צריך לזכור שמחודש נובמבר מתקיימת במדינת ישראל אפליה פסולה בין עובדים שעושים בדיוק את אותה עבודת ניקיון קשה. במגזר הציבורי מקבלים שכר משודרג בהטבות ובמגזר הפרטי לא. צו ההרחבה ישים קץ לאפליה הפסולה הזאת"

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
כל השגיאות האפשריות - צדדים צולעים במשותף
יאמר לעותרת: מי שלא מגלה עובדות רלוונטיות לבג"ץ- יפסיד. א-ב במשפט. מי עורך הדין שנתן לפאשלה כזו להתקיים? יש לכם רשימות מוכנות- והסתרתם. לעצם הענין- ארגון מעסיקים לא צריך לערב מי שאינו מבין בנושא וכל משימתו למקסם את אינטרסיו הכלכליים של חלק מחבריו - הנוגדים בפועל את אינטרס הארגון שהוא צד להסכם.לכן לא הייתם צריכים לערב את לשכת התאום שאינה תורמת מאומה לדיון וגם לא שווה הרבה עבורכם. האינטרסים של התעשיינים היא לשלם מה שפחות, וזה לא רלוונטי עבורכם. כעת, אם יוצא צו הרחבה על הסכם הארגון- אתם נעלמים מהמפה,אין לכם כסף להמשיך להתקיים.הארגון השני יגבה דמי טיפול מעסיקים - וחסל סדר ארגונכם. למה הסתרתם רשימות חברים? אולי אתם יודעים את האמת- שהרוב אצל הארגון השני. מה שקובע הוא לא מספר המעסיקים אלא מספר העובדים המועסק אצל המעסיקים.יש לכם את הנתונים- ופחדתם לגלות.לכן- הפסדתם.זה גורלו של ארגון דמה שאין לו מנהיגות וחבריו נטשו או ינטשו אותו. הארגון המתחרה הרבה יותר רציני.
יונתן , הרצליה  |  14.01.14