אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עסקת המיליארדים של גוגל: הישראלים בקרן שהשקיעה ב-Nest צילום: יובל חן

עסקת המיליארדים של גוגל: הישראלים בקרן שהשקיעה ב-Nest

דוד גוסרסקי ויוני חפץ, שותפים בקרן לייטספיד, סיפרו ל"כלכליסט" כי העסקה הניבה רווחים יוצאי דופן. לדבריהם, קל לראות למה חברות ענק כמו גוגל ירצו להיכנס לתחום אינטרנט הדברים - החיבור של מוצרים ביתיים לרשת

15.01.2014, 11:35 | עומר כביר

בקרן ההון סיכון Lightspeed, שהייתה בין המשקיעים ב-Nest, הביעו היום שביעות רצון גדולה מהעסקה במסגרתה רכשה גוגל את החברה ב-3.2 מיליארד דולר. "אנחנו מאוד מרוצים", אמר ל"כלכליסט" דוד גוסרסקי, אחד משני השותפים הישראלים בקרן. "ההחזרים גבוהים ויוצאי דופן”.

קראו עוד בכלכליסט

עם זאת, גוסרסקי והשותף הישראלי הנוסף בקרן, יוני חפץ, לא יכלו למסור פרטים נוספים על גובה ההחזרים או שיעור הרווחים.

מי את, נסט? למה קנתה גוגל חברת תרמוסטטים ב-3 מיליארד דולר? הכנסות והיקף מכירות מוצרי Nest Labs לא פורסמו - אך גוגל מהמרת עליה כזו שתוכל להכניס את שירותיה המקוונים לכל בית. בנוסף, בראשה עומד האדם שהפך את האייפוד למקור רווח משמעותי עבור אפל עומר כביר, 20 תגובותלכתבה המלאה

לדברי גוסרסקי, הטכנולוגיה שפיתחה Nest מייצגת את אחד התחומים החמים בתעשיית הטכנולוגיה כיום. "אנחנו מאמינים באינטרנט של הדברים ונראה יותר מכשירים מחוברים לרשת במגוון רחב של תחומים - החל במכונות תעשייתיות וחיישנים בתעשייה, עבור במדחנים ועד למכשירים שנמצאים בתוך הבית", אמר.

"נסט לקחו את התחום למגזר הביתי עם עיצוב מבית מדרשו של הבחור שהיה אחראי על האייפוד, עיצוב מאוד מינימליסטי ואינטואיטיבי”.

גלאי העשן החכם של נסט, צילום: אי פי איי גלאי העשן החכם של נסט | צילום: אי פי איי גלאי העשן החכם של נסט, צילום: אי פי איי

"אפשר להבין את האינטרס של גוגל"

תחום האינטרנט של הדברים עתיד לחוות פריצה משמעותית בשנים הקרובות, ולפי הערכות שונות הרכישה של נסט היא דרכה של גוגל לזכות בו לדריסת רגל ראשונה או משפיעה.

חפץ וגוסרסקי לא יכלו אמנם לדון במניעיה של גוגל, אך לא יכלו להתעלם מהעניין הרב בתחום זה מצד כל חברות הטכנולוגיה הגדולות. "הטכנולוגיה מבשילה עם מוצרים כמו שעונים חכמים, בית חכם ומכוניות שנוסעות לבד", אמר חפץ. "המחשוב והאוטומציה מגיעים להכל. אם נסתכל על 10 או 20 השנים הקרובות, אין ספק שתהיה שם התקדמות עצומה. אין ספק שהגדולים ייכנסו, וגוגל היא אחת מהם”.

גוסרסקי הוסיף: "גמרנו לחבר את המחשבים לאינטרנט, ואז חיברנו את האנשים לרשת באמצעות סמארטפונים, עכשיו הגיע תור המכשירים. תחשוב על הכמות העצומה של המידע שיכול להגיע מהם, על כמות העיבוד שצריך לעשות ואיך ניתן לשפר באמצעות זה את איכות החיים שלנו. אפשר להבין למה לחברות גדולות יש אינטרס להיכנס לתחום".

תגיות