אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל: ההכנסות עלו ב-2.2% ל-13.8 מיליארד דולר ברבעון

אינטל: ההכנסות עלו ב-2.2% ל-13.8 מיליארד דולר ברבעון

זאת לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הערכות האנליסטים היו רק מעט מתחת לזה - 13.72 מיליארד דולר. אינטל דיווחה על רווח למניה של 51 סנט ברבעון האחרון, ו-1.89 דולר לאורך השנה.

16.01.2014, 23:16 | הראל עילם

אינטל הציגה הערב (ה') את הדו"ח הרבעוני שלה לרבעון האחרון של השנה הפיסקלית והקלנדרית. החברה דיווחה על הכנסות בגובה 13.8 מיליארד דולר, רק מעט מעל הערכות האנליסטים שעמדו על 13.72 מיליארד דולר. זאת עליה של 2.2% אחוזים לעומת הכנסות החברה ברבעון המקביל אשתקד, אז החברה הכניסה 13.5 מיליארד דולר. 

קראו עוד בכלכליסט

בשנה האחרונה, החברה גם רשמה הכנסות בגובה 52.7 מיליארד דולר בסך הכל, עם רווח נקי בגובה 9.6 מיליארד דולר ורווח תפועלי בגובה 12.3 מיליארד דולר, ירידה של 13% ברווח הנקי ו-16% ברווח התפעולי.

מניית החברה נפלו ב-3% במסחר המאוחר מיד לאחר ההכרזה על הנתונים. ברבעון הקודם, אינטל הצליחה לעקוף את תחזיות האנליסטים ורבים קיוו כי תצליח לעשות זאת גם ברבעון הנוכחי.

הערכות האנליסטים גם היו מדויקות למדי בנוגע למדד רווח למניה (EPS): האנליסטים צפו כי החברה תכריז על רווח למניה בגובה 52 סנט לרבעון האחרון ו-1.89 דולר לכל השנה. אינטל דיווחה על רווח למניה של 51 סנט ברבעון האחרון, ו-1.89 דולר לאורך השנה.

אינטל אינטל אינטל

זאת לא הייתה שנה קלה עבור אינטל, שמנסה זה זמן מה לשנות את האסטרטגיה הרחבה שלה ולעבור משוק המעבדים למחשבים אישיים, שסובל מהאטה ארוכה ורבת שנים ושנת המכירות הגרועה בתעשייה אי פעם. הכנסות חטיבת ה-PC ירדה במהלך השנה האחרונה ב-4%, ל-33 מיליארד דולר לאורך כל 2013, לעומת 2013. הכנסות החטיבה ברבעון האחרון, תקופת החגים האמריקאית, עלו ב-2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ועמדו על 8.6 מיליארד.

אינטל מנסה כעת להכנס שווקים אחרים כגון מובייל, רכב, מחשוב לביש, אינטרנט הדברים ועוד - ואפילו לתחום התכשיטים, לפי סמנכ"ל מחלקת המוצרים החדשים בחברה, סטיבן הולמס. אבל למרות כל מאמציה, נתח השוק של אינטל בכל השווקים האלו קטן למדי, ובלא מעט תחומים חדשים ומתפתחים המתחרה הגדולה שלה, קוואלקום, נושבת בעורפיה. לאחרונה יו"ר אינטל, אנדי בריאנט, אמר כי החברה *"איבדה את דרכה". בדו"ח האחרון, אף חטיבה של אינטל לא רשמה צמיחה משמעותית בהכנסות או ברווח הנקי

אחת מהסיבות לכך שאינטל מתקשה לחדור לשווקים החדשים הוא נושא חסכון באנרגיה, שהוא קריטי בתחומים כגון מובייל, מחשוב לביש ואינטרנט הדברים. בעוד שהמעבדים של אינטל מובילים בכוח עיבוד, הם נחשבים לפעול יעילים ממעבדים המבוססים על ארכיטקטורה של חברת ARM הבריטית, המתחרה הגדולה של אינטל, ששולטת ביד רמה בשוק המובייל וגם עושה צעדים אגרסיביים לכניסה לשוק השרתים. מסיבה זו, אינטל החלה לנסות ולקחת חלק מנתח השוק של ARM לעצמה - על ידי שימוש במפעלי הענק שלה גם לייצר מעבדי ARM. לפי דיווח של סיטי, אינטל בקרוב תייצר מעבדי ARM עבור מארוול.

החברה גם נאלצה להגביל את התוכניות שלה להשקעה בתשתיות - עד כה, אינטל שמרה על יתרון תחרותי בכך שהיא החזיקה במפעלי היצור המתקדמים בעולם. אבל לאחרונה, החברה הודיעה כי היא *מבטלת או דוחה את הקמת מפעל Fab 42 באריזונה, שעלותו הוערכה ב-5 מיליארד דולר והיה אמור להתמקד ביצור מעבדים בטכנולוגיה הסופר-מתקדמת של 14 ננומטר.

למרות כל זאת, נראה כי המשקיעים אופטימיים לגבי יצרנית השבבים וההנהלה החדשה של מנכ"ל הנכנס, בריאן קרזניץ', שגם ארגן מחדש את כל החברה עם דגש על מוצרים ושווקים חדשים כגון מחלקת ממשק טבעי (perceptual computing), המנוהלת מישראל על ידי מולי אדן, נשיא אינטל ישראל. מאז תחילת הרבעון, מניית החברה טיפסה ב-20%, מעל ממוצע הצמיחה של חברות מדד S&P 500.

תגיות