אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לפני השיחה עם הבוס: התירוץ האולטימטיבי להעלאת שכר צילום: shutterstock

לפני השיחה עם הבוס: התירוץ האולטימטיבי להעלאת שכר

מחקר בבריטניה גילה מה באמת קורה לעובדים בחברות שבהן יש פערי שכר גדולים ואיך זה משפיע על האירגון

20.01.2014, 15:22 | סוכנויות הידיעות

מקומות עבודה בהם יש פערים גדולים בשכר העובדים סובלים מיותר סכסוכי עבודה והעובדים בהם לוקחים מספר רב יותר של ימי מחלה, כך עולה ממחקר של חברת היי פיי סנטר (High Pay Centre) הבריטית. עוד עולה מהמחקר כי בחברות שבהן פערי השכר בין הדרגים הגבוהים והנמוכים הם הגדולים ביותר יש גם שיעורי תחלופה גבוהים של עובדים.

קראו עוד בכלכליסט

הממצאים מתבססים על סקר שנערך בקרב 2,000 מקומות עבודה. אחת המסקנות המרכזיות היא שחברות, שבהן המנהלים הבכירים הרוויחו פי 10 יותר מאשר העובדים בדרגים הנמוכים, נקלעו לסכסוכי עבודה לפחות אחת לשנה, שיעור גבוה מאשר בחברות שבהן פערי השכר נמוכים יותר.

"שכר גבוה לבכירים הוא לא ראוי, אך מעבר לכך יש לו השפעה חבויה ומשמעותית על שאר הארגון ועל הקהילה כמכלול", מסרה לעיתון הגרדיאן דברה הרגרייבס מנהלת היי פיי סנטר. "בין אם זה בא לידי ביטוי בתחלופת עובדים, ימי מחלה, מוראל נמוך או מחלוקות, פערי שכר גבוהים מערערים את הנאמנות של העובדים לחברה ולמנהלים שלהם", הוסיפה. בהתאם, המעסיקים סובלים מירידה בפריון העבודה, נאלצים לשלם יותר בשל ימי המחלה, וכן עבור גיוס עובדים והכשרתם.

פערי שכר, אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק פערי שכר, אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק פערי שכר, אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

לפי הדו"ח עולה כי שכר הבכירים בבריטניה זינק ב-450% ב-12 השנים האחרונות, זאת לעומת צמיחה של 16% בשכר של עובדים בדרגים הבינוניים.

תגיות