אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אדאלום מגייסת 15 מיליון דולר בהובלת אינדקס וסקויה

אדאלום מגייסת 15 מיליון דולר בהובלת אינדקס וסקויה

זהו סיבוב הגיוס השני של חברת אבטחת המידע הישראלית, שגייסה בדצמבר 2012 סכום של 4.5 מיליון דולר מסקויה וזיסאפל

21.01.2014, 08:13 | אסף גלעד

קרנות הענק מעמק הסיליקון ממשיכות להשקיע בסייבר הישראלי. חברת אבטחת המידע הישראלית אדאלום (Adallom) מגייסת 15 מיליון דולר בהובלת קרן אינדקס, קרן הון סיכון אמריקאית שהובילה לאחרונה השקעה גם בחברת לאקון סיקיוריטי הישראלית. לגיוס הצטרפו המשקיעים הקיימים בחברה: קרן סקויה האמריקאית, אחת הקרנות הגדולות בעמק הסיליקון שהשקיעה בגוגל וביאהו, וזוהר זיסאפל, ממייסדי קבוצת רד בינת. זהו סיבוב הגיוס השני של החברה שגייסה בדצמבר 2012 סכום של 4.5 מיליון דולר מסקויה וזיסאפל.

קראו עוד בכלכליסט

אדאלום הוקמה כחלק מהטרנד הארגוני לצרוך שירותים שלמים בענן במודל של תוכנה כשירות (SaaS), והיא מציעה לארגונים טכנולוגיה לאבטחת המידע שלהם המצוי בשרתים מרוחקים. ביכולתה, למשל, לאבטח את השימוש בשירותי הענן של סיילספורס, מיקרוסופט וגוגל Apps. שירותים אלה מגינים על השרתים שלהם מפני פריצות, אך האחריות במקרים רבים לאבטחת המידע של חשבון הלקוח מוטל על הלקוח, במקרה זה הארגון אותו משרתת אדאלום.

אבטחת מידע (אילוסטרציה), צילום: גלעד קוולרצ אבטחת מידע (אילוסטרציה) | צילום: גלעד קוולרצ'יק, shutterstock אבטחת מידע (אילוסטרציה), צילום: גלעד קוולרצ

את המענה לשירותים ארגוניים הנצרכים במודל של תוכנה כשירות לא נותנות החברות המסורתיות יותר כמו צ'קפוינט, פאלו אלטו נטוורקס או וובסנס, ולואקום הזה נכנסת אדאלום. איש מכירות של ארגון גדול המטייל בעולם ומעוניין לסגור עסקה באמצעות הטאבלט האישי שלו מבנגקוק, למשל, לא יוכל להרגיש בטוח אלא אם אחת מהחברות הללו תספק לו שכבת הגנה לשימוש שלו במערכת ניהול הלקוחות (CRM) של סיילספורס. באדאלום מעריכים כי 50% מהמידע הארגוני כיום מצוי בשרתים מרוחקים ונצרכים בשירותי ענן כשירות (Saas), וכי בתוך שלוש שנים יגדל הנתח לכ-80% מכלל המידע בארגון.

אדאלום פותרים את בעיית האבטחה בתקשורת ה-SaaS על ידי העברת תעבורת הרשת עם הענן דרך רשת התקשורת שלה שכוללת שרתים בארה"ב ובאסיה. ביכולתה לזהות פעילות חשודה כמו למשל, הורדה חד פעמית של כמות גדולה של מסמכים על ידי אחד העובדים, חוסר חפיפה בנתונים, כמו למשל משתמש שנמצא בניו יורק אך מנסה להתחבר למערכת מסוימת מאוקראינה. לאחר מכן היא יכולה לבצע שחזור של החדירה למערכת ולספק שכבת מניעה בפני משתמשים חשודים.

למרות הצפיפות הגבוהה בענף הסייבר בשנתיים האחרונות, מעטות החברות הישראליות המתחרות בה. חברת פורטיקלאוד של קרן מאגמה, למשל, מבצעת אבטחת מידע לתשתיות ענן, ולא מתמקדת בשימוש ביישומים דרך הענן. ועם זאת, אדאלום מתחרה ב-SkyHigh Networks האמריקאית, אם כי זו ממוקדת יותר באפיון התנהגות המשתמשים. בעבר רכשה סיילספורס בישראל את הסטארט-אפ Navajo שפיתח טכנולוגיה לאבטחת השימוש בתוכנה כשירות בענן, אלא שנבאחו התמקדה בהצפנה של התקשורת ולא מספקת מענה לגנבי זהויות שעשויים לעורר חשד באמצעות תבניות מסוימות כאשר הם כבר בתוך המערכת.

את אדאלום הקימו אסף רפופורט (מנכ"ל), בוגר תלפיות, 8200, היחידה הטכנולוגית המיוחדת של חיל המודיעין שעבד מספר שנים במקינזי ישראל ואוסטרליה; עמי לוטבאק (סמנכ"ל הטכנולוגיות), בוגר תלפיות ולשעבר ארכיטקט תוכנה בפונאריס; ורועי רזניק, סמנכ"ל הפיתוח, בוגר מערכת הביטחון. החברה מעסיקה 25 עובדים, מהם 20 במרכז הפיתוח ברמת החייל, רובם ככולם מומחי אבטחת מידע בוגרי יחידות המודיעין הטכנולוגיות.

החברה משרתת מעל 30 ארגונים גדולים בארה"ב ובישראל, בעיקר מהמגזר ההייטק והציוד הרפואי.

תגיות