אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדש ובלנק פותחים חזית ראשונה נגד אלשטיין ובן־משה צילום: נמרוד גליקמן

בלעדי לכלכליסט

בדש ובלנק פותחים חזית ראשונה נגד אלשטיין ובן־משה

נציגות אי.די.בי פתוח בראשות יורק ופסגות שלחה מכתב אזהרה לרוכשים החדשים הדורש לא להעניק הטבות לבנקים הנושים על חשבון מחזיקי האג"ח. בתוך כך התפטר הדירקטור הרביעי, אלי כהן, שאמר שלשום כי אין בכוונתו לפרוש

21.01.2014, 08:35 | גולן חזני

עימות ראשון בין מחזיקי האג"ח של אי.די.בי פתוח לבעלי השליטה החדשים בחברה, אדוארדו אלשטיין ומוטי בן־משה. ל"כלכליסט" נודע כי נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי פתוח שיגרה השבוע מכתב אזהרה שבו נדרשים בעלי השליטה "לבוא בדברים עם הנציגות ולעדכן אותה מבעוד מועד על כל שינוי צפוי ביחסיה של אי.די.בי פתוח עם הבנקים והגופים הפיננסיים (הנושים האחרים שלה), וזאת בטרם נטילת התחייבות כלשהי לשינוי בתנאי החוב של אי.די.בי פתוח כלפי מי מהנושים". 

קראו עוד בכלכליסט

נציגות מחזיקי האג"ח של אי.די.בי פתוח מורכבת מקרן יורק שבניהול ג'רמי בלנק, פסגות והפניקס. היא זו שבמאי 2012 פנתה לבית המשפט והחלה בהליך שהביא להעברת השליטה מידיו של נוחי דנקנר. יועציה המשפטיים של הנציגות הם עו"ד איל רוזובסקי ועו"ד גיא גיסין.

המכתב מפתיע משום שהנציגות מזוהה כאוהדת לאלשטיין ולבן־משה. עם זאת ניתן לראות בו המשך אפשרי להערכות כי כבר בחודשים הקרובים עלולה אי.די.בי פתוח לעמוד בפני שוקת שבורה, אז צפויים מחזיקי האג"ח להשתלט עליה למרות שהבעלים החדשים הפקידו בנאמנות מיליארד שקל לשם רכישתה.

המכתב נשלח לאהרון פוגל, יו"ר אידיבי פתוח שמינו הרוכשים, וכן לנאמני החברה מטעם בית המשפט חגי אולמן ואיל גבאי, ולעורכי הדין של אלשטיין ובן משה, איתן אפשטיין ויניב רוג.

לחברה חובות של כ־5.6 מיליארד שקל, כ־65% לבעלי האג"ח. לבנק הפועלים החוב הגדול ביותר - 800 מיליון שקל.

החשש של הנציגות התעורר עקב ההודעה של אי.די.בי על דרישה אפשרית מצד 7 בנקים לפרעון מיידי של חוב של 1.6 מיליארד שקל, זכות המוקנית להם במצב של העברת שליטה בחברה. במצב כזה עשויה החברה להיכנס למו"מ מול הבנקים ולהעניק להם ביטחונות נוספים כדי שלא ידרשו פרעון מיידי של החוב. מחזיקי האג"ח דואגים שמא הדבר יבוא על חשבונם ויקטין את הנכסים המשוחררים משעבוד של החברה.

הנציגות טוענת כי החלפת השליטה בחברה איננה עילה לפרעון מיידי, שכן נעשתה באופן מסודר ועוגנה משפטית ולכן איננה פוגעת בקונצרן וביכולותיו לעמוד בחובותיו. פוגל ובעלי השליטה החדשים מוזהרים שמתן עדיפות לבנקים תפגע במחזיקי האג"ח.

ג ג'רמי בלנק | צילום: אוראל כהן ג

בתוך כך הגיבו גורמים באוצר על התפטרות שכפה אגף הפיקוח על שוק ההון על ארבעה דירקטורים בכלל ביטוח עם העברת השליטה באי.די.בי. "מניות השליטה עברו לנאמן עד לאישור בעל שליטה לחברה, או עד להפיכתה לגוף ללא בעל שליטה. לפיכך הותאם הרכב הדירקטוריון לשינוי בשליטה", נמסר. אתמול הודיע הדירקטור הרביעי, אלי כהן, על התפטרותו, ובכך הצטרף לשוני אלבק, לדנקנר עצמו ולליאור חנס.

התפטרותו של כהן הפתיעה נוכח דבריו ל"כלכליסט" שלשום, שלפיהם אין בכוונתו להתפטר משום שהיה בחברה הרבה לפני דנקנר, וכן כי הממונה על אגף שוק ההון באוצר, דורית סלינגר, כלל לא פנתה אליו.

כהן (81) הוא הדירקטור הוותיק בכלל ביטוח. לטענתו הוא מוכן להתחייב שלא להעמיד את כהונתו להצבעה באסיפה הכללית השנתית של בעלי המניות. לדירקטוריון וליו"ר אין סמכות לפטרו. גם למפקחת אין סמכות זו, וכל שהיא יכולה הוא לכנס אסיפה לחידוש כהונתם של כלל הדירקטורים ולא להעלות להצבעה את מי שאיננה רוצה בדירקטוריון. ככל הנראה, כלל תיאלץ לכנס בזמן הקרוב אסיפת בעלי מניות שבה יודח כהן.

תגיות