אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צביקה אורן: "אם הדולר לא יעלה תהיה פה קטסטרופה" צילום: אוראל כהן

צביקה אורן: "אם הדולר לא יעלה תהיה פה קטסטרופה"

יו״ר נשיאות הארגונים העסקיים אמר את הדברים בועדת הכלכלה בכנסת וקרא לנגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, להעלות את שער הדולר לרמה של 3.8 שקלים

21.01.2014, 14:26 | רוני זינגר

"לא מעניין אותי מה האג'נדה של הנגידה ומה המשחקים שלה. אנחנו חייבים לקרוא לה להתעשת. אם הדולר לא יעלה תהיה פה קטסטרופה”, את הדברים אמר הבוקר יו״ר נשיאות הארגונים העסקיים, צביקה אורן, במהלך דיון בועדת הכלכלה בכנסת, במסגרת יום המגזר העסקי במצוין במשכן.

אורן אמר את הדברים בהתייחסו למדיניות שמנהיגה נגידת בנק ישראל קרנית פלוג באשר לשער הדולר, וקרא לה להעלותו ל-3.8 שקלים. במהלך הדיון הזהיר אורן מפני פיטורים של אלפי עובדים במשק כתוצאה מגל החקיקה ״הפופוליסטית״ לדבריו, שנועד לטענתו להיטב עם ציבור העובדים אך באותה שעה מטיל אחריות פלילית על המעסיקים בנושאים שונים.

קרנית פלוג, צילום: בלומברג קרנית פלוג | צילום: בלומברג קרנית פלוג, צילום: בלומברג

במסגרת יום המגזר העסקי שמובילים חברי הכנסת גילה גמליאל ואראל מרגלית מתקיימים דיונים בוועדות הכנסת השונות. בדבריו בפני ועדת החינוך בכנסת דיבר אורן בזכות ההכשרה הטכנית, שהולכת ונעלמת: ״ אני מסתובב במפעלים בכל רחבי הארץ ורואה איך המחלקות הטכניות הולכות ומצטמצמות. רתכים, חרטים, טכנאים ועובדי כפיים הם אנשים מבוגרים שעתידים לצאת לפנסיה בשנים הקרובות, אבל מנגד, אין הכשרה של כוח אדם חדש. למה אנחנו מחכים? שהתעשייה הצבאית תהיה מבוססת על פועלים זרים מסודן ואריתריאה?״.

אורן הציג בפני חברי הכנסת נתונים לפיהם בעשור האחרון ירד תקציב ההכשרה הטכנולוגית במערכת החינוך מ-165 מיליון שקלים לשנה ל-43 מיליון שקלים בלבד ב-2012. והציג כי כיום חסרים בתעשייה 21,500 עובדים מקצועיים. כתוצאה מכך, התוצר לעובד בתעשייה נמוך ב-40% מהתוצר בארה"ב וב-20% מהתוצר באירופה. בענפים המסורתיים המצב חמור אף יותר והתוצר הישראלי נמוך ב-60% מארה"ב וב-40% מאירופה.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
ואחרי זה גם יבקשו עזרה
כשהדולר יהיה חזק ואז הדלק והסולר יתיקרו וחשמל יתיקר וחו"ג יתיקרו ורכבים יתיקרו ואוכל יתיקר אבל להם לא אכפת. אז הם יפנו לממשלה ויגידו תעזרו לנו קשה לנו העלויות גבוהות ואי אפשר ליצר ולייצא מוצרים כה יקרים לא משנה מה קורה התעשיינים ויצואנים בוכים. הרגילו אותם שתמיד עוזרים להם כל עזרה להם זה על חשבון אחרים שנפגעים מכך תתייעלו תתארגנו תפתחו מוצרים המתאימים לעלויות החדשות
דודי , מרכז  |  21.01.14
8.
מי הזיז את הגבינה שלי?
צריך לתת לאורן לקרוא את הספר "מי הזיז את הגבינה שלי?". אז הוא אולי יבין, שהדולר עולה, הדולר יורד, והחברות צריכות להסתגל - או להיסגר. בלתי אפשרי שכלכלה שלמה תכוון את עצמה באופן שנוח לסקטור ספציפי, על חשבון כל היתר. במקום זאת, עדיף שהחברות המייצאות ילמדו איך מייצאים במציאות של שקל חזק. הרי מטבע חזק הוא המאפיין של כלכלה חזקה, הלא כן? אז אם כלכלת ישראל צפוייה להמשיך ולשגשג, הם יצטרכו ללמוד לעשות זאת במוקדם או במאוחר. אגב, אני עצמי יצואן זעיר, והשקל החזק פועל לרעתי. אבל יש לי מספיק צניעות כדי להבין שהעולם לא סובב סביבי.
אורן  |  21.01.14
לכל התגובות