אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלוביץ' יגיש תשקיף לגיוס 600 מיליון דולר בלונדון

בלעדי לכלכליסט

אלוביץ' יגיש תשקיף לגיוס 600 מיליון דולר בלונדון

בי־קום תגיש את התשקיף בשבוע הבא לרשות ני"ע הבריטית. בעל השליטה מתכנן להשתמש בכספי הגיוס להקטנת החוב שנטלה החברה לקניית בזק

22.01.2014, 07:40 | גולן חזני

חברת ביקומוניקיישנס(בי־קום), בעלת השליטה בבזק, תגיש שבוע הבא את תשקיף ההנפקה לרשות ני"ע הבריטית, כך נודע ל"כלכליסט".

בימים אלו בעל השליטה, שאול אלוביץ' (68%), נמצא בלונדון. מיד לאחר מכן תצא החברה לרוד שואו לקראת ההנפקה שתתקיים בפברואר. בי־קום מתכננת לגייס 600 מיליון דולר בהנפקת אג"ח פרטית. האג"ח ירשמו למסחר.

קראו עוד בכלכליסט

שאול אלוביץ' פועל למיחזור חוב ענק של בזק לקונסורציום בראשות בנק הפועלים, בצורה של פירעונו והחלפתו במימון זר. את הגיוס של אלוביץ' מוביל בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן.

מהלכו של אלוביץ' מזכיר את המהלך שביצע פטריק דרהי, בעל השליטה ב־HOT, לפני שנה. דרהי גייס 1.1 מיליארד יורו לחברה־האם של HOT, אלטיס. חלק מהגיוס, 1.9 מיליארד שקל, שימש לפירעון ההלוואה שנטלה HOT מהבנקים לאומי והפועלים.

בשבוע האחרון רשמה מניית בזק ירידה של 10% ואילו בי־קום ירדה בשערים חדים אף יותר. בזק התאוששה אתמול ועלתה ביותר מ־1%.

בי־קום עדכנה בנובמבר את הסכם המימון עם קונסורציום הגופים המממנים בהובלת בנק הפועלים, שנתן לה הלוואה לרכישת השליטה בבזק. הקונסורציום כולל גם את הבנקים לאומי, HSBC, איגוד והבינלאומי וכן את קרנות הפנסיה הוותיקות (עמיתים).

ההסכם שעודכן נועד להגדיל את יתרות הנזילות של בי־קום. השינויים המרכזיים שבו הם ביצוע פירעון מוקדם של 400 מיליון שקל. כמו כן, יתרת הלוואה, בסך כ־1.9 מיליארד שקל נטו, שעמדה במקור לפירעון ב־2016-2014, תועמד לפירעון כהלוואת בולט (החזר קרן בסוף התקופה) בסוף 2017.

במקביל שיעור הריביות הממוצע על יתרת ההלוואה, עלה ב־0.4%, מ־5.8% ל־6.2%. בי־קום מקטינה בכך משמעותית את לוח הסילוקין שלה לשנים 2016-2014, ותצטרך לשלם בכל אחת משנים אלה 330 מיליון שקל במקום 480 מיליון שקל.

שאול אלוביץ שאול אלוביץ'. נמצא בימים אלה בלונדון | צילום: יובל חן שאול אלוביץ

האג"ח שבי־קום מבקשת לגייס כעת ישמשו כדי לפרוע חלקית ולדחות את מועד הפירעון של החוב שניטל למימון רכישת השליטה בבזק עוד יותר.

מאז רכישת השליטה בבזק רשמה בי־קום הפחתה של החוב הפיננסי נטו מ־5.1 מיליארד שקל באפריל 2010 ל־2.7 מיליארד שקל. ההסכם אפשר לבי־קום למשוך מיידית דיבידנד של 250 מיליון שקל מהאשראי הבנקאי.

מניות בזק שבידי בי־קום משועבדות כרגע לקונסורציום הבנקים, וסביר להניח כי אחרי מיחזור החוב יעבור השעבוד לטובת מחזיקי האג"ח הזרים. גיוס מוצלח בחו"ל יביא גם לפירעון מוקדם של חוב בהיקף של חצי מיליארד שקל לחברת הביטוח מגדל שאמור גם הוא להיפרע עד 2017.

תגיות