אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שרירים בע"מ צילום: עומר מסינגר

שרירים בע"מ

ראסל ברגר, המאמן הראשי בחברת קרוספיט וגורו של שיטת האימון המפרכת, מסביר את סוד ההצלחה שלה בעולם ואיך זה שדווקא בישראל היא עולה פחות

23.01.2014, 09:34 | רעות ברנע

"הסיבה לכך ששיטת קרוספיט הפכה ללהיט עולמי בשנים האחרונות, היא פשוט כי היא עובדת טוב יותר מכל דבר אחר", אומר ראסל ברגר, המאמן הראשי והמפקח על קורסי ההכשרה של קרוספיט בעולם, שנחשב לגורו בתחום.

קראו עוד בכלכליסט

קרוספיט (CrossFit) היא שיטת כושר וגם חברה בע"מ שייסד גרג גלסמן בשנת 2000 בארצות הברית. השיטה היא עבודה אינטנסיבית בעצימות גבוהה לאורך כמה תחנות, תוך שימוש באמצעים שונים כמשקולות, שקים, חבלים ועוד. מועדונים המשתמשים בשיטה חייבים להיות מועדונים מוסמכים ורשומים, והמדריכים חייבים לעבור הכשרה לכך.

ראסל ברגר. "הסיכוי להיפצע בקרוספיט זהה לריצה, הרמת משקולות ואפילו גולף", צילום: עומר מסינגר ראסל ברגר. "הסיכוי להיפצע בקרוספיט זהה לריצה, הרמת משקולות ואפילו גולף" | צילום: עומר מסינגר ראסל ברגר. "הסיכוי להיפצע בקרוספיט זהה לריצה, הרמת משקולות ואפילו גולף", צילום: עומר מסינגר

בארצות הברית הקרוספיט הפכה לשיטת אימון פופולרית מאוד, עם כ־6,100 מועדונים מורשים. יש כבר המכנים אותה כת, בגלל המסירות והנאמנות של המתאמנים, והאדיקות שבה הם מגנים עליה למול ביקורות שנשמעות נגדה. בישראל יש 18 מועדונים מורשים בשיטה, ובשנה־שנתיים האחרונות תפסה השיטה תאוצה ומתקיימות גם תחרויות קרוספיט רשמיות.

ברגר, בן 28 בלבד, נשוי ואב לשניים, החל את דרכו בתחום ב־2005, בעודו משרת ביחידת הקומנדו Ranger Battalion של צבא ארצות הברית. "במהלך השירות הוצבתי גם בעיראק ובאפגניסטן", מספר ברגר, שהגיע לישראל כדי להדריך בקורס מאמני קרוספיט. "האימונים הקבועים סייעו לי מאוד בביצוע המטלות שלי בצבא. אחרי השחרור החלטתי להיכנס לתחום באופן מקצועי, וב־2009 התחלתי לאמן במועדוני קרוספיט בארצות הברית.

"זו החוויה הישראלית הראשונה שלי. בשנים הראשונות עוד הייתי מופתע מכך שהשיטה כל כך תפסה בעולם, אבל היום, אחרי שהייתי במקומות כמו דרום קוריאה, סינגפור ועוד, שום דבר כבר לא יפתיע אותי. מאידך, הפתיעו אותי מחירי המינוי במועדונים הרשמיים בישראל, שהם עדיין נמוכים יחסית בהשוואה למקומות אחרים בעולם. ייתכן שזה משום שהשיטה עוד לא מוכרת כאן מספיק. יכול להיות שכאשר יבינו בישראל עד כמה השיטה מקצועית, גם המחירים יעלו בהתאם".

בחודשים האחרונים נשמעה בעולם ביקורת על הקרוספיט, ונטען כי הפעילות מתאימה לספורטאים מנוסים בלבד ועלולה לגרום לפציעות קשות ביותר. "יש תפיסה מוטעית ולפיה צריך ניסיון קודם כדי להתחיל ולהתאמן בשיטה", משיב ברגר. "האמת היא שצריך לאפיין את התוכנית של כל מתאמן לפי צרכיו האישיים. מתאמנים אצלנו ילדים, קשישים ואפילו אנשים חולים".

לגבי הטענה שהשיטה עלולה לגרום פציעות הוא מוסיף: "רוב הביקורות אינן מבוססות ומוגזמות. מאחוריהן עומדים אנשי תעשיית הכושר הקונבנציונלית, שמרגישים מאוימים כי הקרוספיט מתחילה לאט לאט להחליף את התחום שלהם. יש להם סיבה לגרום לשיטה להיראות מסוכנת. בדיקות שנערכו מצאו כי הסיכוי להיפצע בקרוספיט זהה לזה שקיים בסגנונות ספורט אחרים כמו ריצה, הרמת משקולות ואפילו גולף. קל מאוד להפוך משהו חדש למפחיד, אבל אין לכך ביסוס במציאות".

למי שמעוניין להתחיל להתאמן בשיטה אומר ברגר: "אנחנו לא מנסים לשכנע אף אחד שמדובר בפעילות טובה יותר מאחרות. כל פעילות ספורטיבית טובה. אנחנו פשוט גורמים לאדם להגיע לאחד המועדונים ולהתנסות. הוא כבר יבין לבד במה מדובר".

תגיות