אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אמיר חייק: "שער הדולר משפיע, כואב ומביא אותנו למצב שאנחנו לא יודעים להרוויח כסף"

התאחדות התעשיינים קיימה דיון על רקע נפילת שער הדולר. מנכ"ל ההתאחדות: "מי שלא היה בצד השני לא יודע כאב של דולר נמוך מהו". חייק דורש להוריד את הריבית על מנת להעלות את שער החליפין

23.01.2014, 10:40 | גיל קליאן
התאחדות התעשיינים קיימה היום דיון מיוחד על רקע נפילת שער הדולר. לדיון הגיעו סמנכ"לי כספים של יצואניות רבות, בניסיון לשמוע מה ההתאחדות מצפה מקובעי המדיניות לעשות, וכן על מנת לראות כיצד אפשר בכל זאת להתמודד עם הירידה בשער החליפין ששוחקת את רווחיות היצוא.

קראו עוד בכלכליסט

מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק, צילום: התאחדות התעשיינים מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק | צילום: התאחדות התעשיינים מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק, צילום: התאחדות התעשיינים

את הכנס פתח אמיר חייק, מנכ"ל התאחדות התעשיינים, ואמר כי "מי שלא היה בצד השני לא יודע כאב של דולר נמוך מהו. לפני 5-6 שנים הייתי בצד שלכם והתמודדתי עם שער דולר שירד ל-3.3 שקלים. זה היה מאבק יומיומי לתמחר את המוצרים, אני מדבר על חברה שמכרה 35-40 מיליון דולר כש-99.5% מהמכירות היו ליצוא".

חייק דרש מבנק ישראל להוריד את הריבית על מנת להעלות את שער החליפין ליעד שקבעה ההתאחדות - 3.8 שקלים לדולר. "ריבית של 1%, אם תרד ל-0.25% או ל-0% יכולה להשפיע. על הפערים האלה בריבית יש מיליארדים רבים שמסתובבים ולוחצים את שער החליפין. בנק ישראל צריך לפעול, הנגידה, קרנית פלוג, אמרה לא מזמן שהיא בכלל לא חושבת ששער הדולר משפיע על היצואנים. שער הדולר משפיע, כואב, מביא אותנו למצב שאנחנו לא יודעים להרוויח כסף".

על פעילות האוצר בנושא אמר חייק, "שר האוצר, יאיר לפיד, מבין את הקושי הזה ואני לא יכול לומר לכם יותר מדי פרטים אבל אני יודע שמשרד האוצר מכין תוכנית שתסייע ליצואנים. פנינו לשר האוצר ושר הכלכלה וצוותיהם וביקשנו לטפל בנושא ההוצאות שקשורות לפעילות הממשלה. אבל אם היום שער הדולר היה ב-3.8 שקל היינו צועקים פחות על ארנונה וחשמל. אותה ממשלה שמלינה על יוקר המחיה, אותה ממשלה שלפעמים מצביעה באצבע מאשימה על החברות ואומרת זה לא אנחנו זה הם, אותה ממשלה תעשה טוב אם תסתכל פנימה ותראה על מה היא אחראית. הממשלה אחראית לחלק גדול מיוקר המחיה וגם מכושר התחרות הלקוי שלנו".

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
מתי סוף סוף ייפול האסימון לקובעי המדיניות באוצר ובבנק ישראל?
כל עוד הריבית המסחרית בארץ גבוהה מהריביות באירופה ובארה"ב, היא תמשוך משקיעים מכל העולם והשקל ימשיך להתחזק. יש להוריד את הריבית המסחרית בארץ לאפס או לרבע אחוז לתקופה קצובה, ומנגד, להשאיר את הריבית על המשכנתאות באותה הרמה בה היא נמצאת כיום. זהו הפתרון לבעיית השקל החזק! אין לי ספק שכלכלת ארה"ב מתאוששת, ובתוך כשנה הריבית בארה"ב תתחיל לעלות ואז לא תהיה שום מניעה להעלותה גם בארץ. חבל שתעשיות הייצוא בארץ מוקרבות על מזבח הקיבעון המחשבתי של קובעי המדיניות באוצר ובבנק ישראל.
שאול  |  23.01.14
21.
אזרחי ישראל להתעורר
אנחנו לא יודעים כאב של דולר נמוך מהו? אתה לא יודע כאב של ילד רעב מהו אתה לא יודע כאב של זקן שאין לו כסף לתרופות מהו אתה לא יודע כאב של אדם שיושן ברחוב שאין לו כסף לדירה מהו נמאס כבר מהשליטה של בעלי ההון בממשלה ובכלכלה הישראלית! ביבי בישיבה לפני דאבוס ישב עם ראשי הכלכלה של המשק הישראלי וקיבל מהם שטיפה על שער הדולר הנמוך, הבטיח להם שיעזור להם בכל מה שיצטרכו ויתמוך כמה שאפשר. אבל מה איתנו? מתי הוא יעזור לנו ויתמוך בנו?? אזרחי ישראל חייבים להתעורר, בבחירות הבאות תחשבו טוב בכניסה לקלפי...
כאב של דולר נמוך מהו??  |  23.01.14
20.
אלי בר נס ברור לפי התגובה ברור שאינך יצואן
מחירי המכירה נקבעים חודשים רבים מראש ולא ניתן להעלות אותם וחלקם בהסכמים ארוכי שנים במדינות רבות היצואנים ניתמכים הן באופן ישיר והן באופן עקיף עי המדינה וכך הם יכולים למכור במחיר זול ללא קשר לשער דולר אמיתי. בישראל יוקר המחיה גורם למוצרים להיות יקרים וגם כך קשה לנו מאד להתחרות במוצרים המיוצרים במדינות אחרות ואפילו אלה המיוצרים במדינות המערב.
יצואן קטן  |  23.01.14
לכל התגובות