אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסעדת צפרה לבית המשפט: "אנחנו מגישים בשר חזיר, מעולם לא הסתרנו את זה" צילום: אסף פינצ'וק

נחשף בכלכליסט

מסעדת צפרה לבית המשפט: "אנחנו מגישים בשר חזיר, מעולם לא הסתרנו את זה"

בעלי המסעדה התל אביבית, אבי קונפורטי, הגיב לבקשה לתביעה ייצוגית שטענה כי הגיש בשר חזיר במקום בקר

23.01.2014, 20:10 | זוהר שחר לוי

בעליה של המסעדה התל אביבית "צפרה", אבי קונפורטי, הגיב היום (ה') בבית המשפט לבקשת התביעה הייצוגית שהוגשה בחודש יולי נגדו בטענה כי הגיש בשר חזיר במקום בשר בקר במסעדה. לטענתו מדובר ב"סיפור בדים שלא היה ולא נברא".

קראו עוד בכלכליסט

כמו כן, קונפורטי ויתר מנהלי המסעדה, ענת בן טובים לאופר ויעל ארנשטיין אורי, המיוצגים על ידי משרד יגאל ארנון, דורשים מבית המשפט לדחות את התביעה על הסף ולחייב את התובעת בהוצאות: "התובעת טוענת כי מדובר ב'רדיפת בצע מהסוג השפל ביותר'. באופן אירוני, משפט זה מתאר דווקא את הגשת בקשת אישור הייצוגית. התובעת מכפישה ורומסת את שמם הטוב והמוניטין העסקי של בעלי המסעדה, מנסה להפעיל עליהם לחץ פסול והכל בניסיון להתעשר על חשבונם".

אבי קונפורטי, צילום: צביקה טישלר אבי קונפורטי | צילום: צביקה טישלר אבי קונפורטי, צילום: צביקה טישלר

תשובתה של מסעדת צפרה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, ניתנה בבהמשך לבקשה לתובענה ייצוגית שהוגשה נגדה על ידי לקוחה של המסעדה, נטלי סווירי, ביולי האחרון. בבקשה, שהוגשה באמצעות, עו"ד אבי סרוסי, נטען כי המסעדה היוקרתית הטעתה צרכנים והגישה להם בשר חזיר במקום בשר בקר וכי המסעדה "מרמה את רבבות לקוחותיה ומספקת להם, בדרך קבע, מנות המכילות בשר חזיר זול, במקום את המנות שהוזמנו על ידם ואשר הוצגו ככאלו המכילות בשר בקר איכותי".

כן מצויין על ידי המסעדה, כי המנות מבשר לבן, העומדות במרכזה של התובענה, אינן זולות או רווחיות יותר עבור המסעדה מאשר מנות מבשר עגל. "הכנת המנה עם בשר לבן יכולה אף להיות יקרה יותר", נטען.

עוד לפי המסעדה, שתי המנות העומדות במרכזה של הבקשה לייצוגית, אינן נמכרות דרך קבע במסעדה ואינן מופיעות בתפריט הכתוב שלה, כשההכנסות המתקבלות ממכירתן מהוות אחוז מזערי מהכנסות המסעדה (כ-2%). "בשונה מהטענות", נכתב עוד, "החלפת בשר לבן בבשר עגל אינה עניין שניתן להסוותו מפני (או ליתר דיוק מפי או מחיך) הלקוחות, על אחת כמה וכמה כשמדובר בלקוחות חוזרים המכירים היטב את טיב וטעם המנה המוגשת להם".

"עובד לשעבר הפיץ שמועה זדונית"

לגישת קונפורטי, המסעדה אינה מסעדה כשרה, כשמוגשות בה מנות רבות הכוללות בשר לבן ופירות ים, והסועדים בה מטבע הדברים אינם שומרי כשרות. "אין איפוא כל סיבה הגיונית מדוע תשתיר המסעדה מלקוחותיה את דבר השימוש בבשר לבן. כאשר המסעדה רוצה להשתמש בבשר לב באיזו מהמנות, היא עושה זאת בריש גלי ודבר לא מונע ממנה לעשות זאת".

עוד נטען כי מדובר במסעדה שמחירי המנות בה גבוהים ממילא מהממוצע ולו רצו בעליה "להרוויח" יותר על מנה מסוימת, יכלו בנקל לייקר את מחירה ללקוח בכמה שקלים ו"בוודאי שלא היו זקוקים לתחבולות מן הסוג המיוחס לה".

באי כוחה של צפרה מתייחסים גם לתצהירו של עובד המסעדה לשעבר, תצהיר שצורף לבקשתה של סווירי, שטען כי החלפת הבשרים הייתה ידועה לכל הצוות הבכיר במטבח. אלה גורסים כי מדובר בעובד שגילה כי הממונים עליו אינם מרוצים מעבודתו ו"הפיץ מתוך תסכול ומרמור שמועה זדונית וחסרת שחר, בדבר שימוש, כביכול, בבשר לבן במנות הרלוונטיות דרך קבע, למרות שהוצגו לסועדים ככאלו הכוללות בשר עגל".

תגיות

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

23.
בישראל יש שאינם שומרי כשרות שאינם רוצים לאכול חזיר
בושה למסעדה ברמה שכזו שמסתירה מלקוחותיעובדה זו ומיתממת בטענות סרק. בו בזמן כי ברור כי המניע למעשים שכאלו היא העובדה כי חששים בעלי המסעדה מגילוי נאות זה ללקוחותיהם מחשש לרתיעה של חלק מלקוחות אף אם אינם שומרי כשרת. ברור כי בישראל שהנה מדינה יהודית קיימים אף ישראלים שאומנם לא שומרי כשרות אך באותה מידה יקפידו שלא לאכול חזיר היותן בחינתם זהו קו אדום המסמל את סיממני יהדותם. אף למרות כי אכלתי רבות ברשת זו אפסיק לאכול שם ואף אשכנע מכרי לעשות כמוני
לקוח קבוע , מרכז  |  30.01.14
22.
קשקוש, מישהו פה באמת מאמין שבמחירי המנות במסעדת יוקרה יש משמעות האם הבשר עלה 40 או 60 שח לק״ג ?
במסעדה כזו אתה משלם על החוויה ולא על חומרי הגלם אתה רוצה לשלם על חומרי הגלם לך למסעדת פועלים באזור התעשייה ותאכל שווארמה הודו אם המנה יותר טעימה עם בשר חזיר - מעולה למה לא ? לפעמים אני מזמין סטייק אנטריקוט, ולפעמים סטייק לבן. ולפעמים כבש אני לא מזמין לפי המחיר שעלה הנתח למסעדה אלא לפי מה שבא לי לאכול
המחיר הוא בשביל החוויה  |  27.01.14
לכל התגובות