אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא עוזבים את העיזבון של שמעון: ביהמ"ש הורה להפריש 42 מיליון ש' לבית היתומים

לא עוזבים את העיזבון של שמעון: ביהמ"ש הורה להפריש 42 מיליון ש' לבית היתומים

הסכסוך בין מנהל העיזבון של סמי שמעון לאלמנתו ובתו של המיליארדר הסתיים, אך בית היתומים שטוען ששמעון הבטיח לו תרומת עתק, קיבל צו שמורה להשאיר בקופה 42 מיליון שקל למקרה שיזכה בתביעתו. נציגי המוסד אף טוענים למחטף לאחר שגילו שאשתו של מנהל העיזבון החדש מונתה לטפל בתיק בית היתומים

28.01.2014, 07:41 | ענת רואה

השופט עופר גרוסקופף שוב הורה על צו מניעה זמני שיבטיח שבעיזבונו של המיליארדר סמי שמעון יישאר די כסף לשלם את מלוא הסכום שכלול בתביעת בית היתומים בנתניה נגד העיזבון, למקרה שבו תתקבל התביעה. זאת, לאחר שהשופט גרוסקופף כבר הורה לפני כמה חודשים על צו עיקול זמני ולאחר מכן ביטל אותו בעקבות הודעתו של מנהל העיזבון כי אין חשש שבקופה לא יהיו כספים לתשלום.

קראו עוד בכלכליסט

גובה הסכום שלפי הצו אסור לחלקו לאלמנתו ולבתו של שמעון, אנג'לה ואלכסנדרה, עומד על 42.6 מיליון שקל. מהמסמכים שהוגשו לבית המשפט עולה כי סכום זה כולל שכר טרחה של 3.3 מיליון שקל שאותו דורש משרד יעקב וינרוט כשכר טרחתו על ייצוג בית היתומים. תביעת בית היתומים הוגשה בספטמבר 2010, כשנתיים לאחר ששמעון הלך לעולמו. את בית היתומים בנתניה מפעילה אגודת מוסדות קהילתיים קריית צאנז, ולפי התביעה, שמעון המנוח הבטיח לתרום 7 מיליון דולר להקמת בית יתומים.

מנהל העיזבון גל גוטזגן, אמור בחודש הבא לפנות את מקומו לטובת עו"ד שי רייכר ממשרד יגאל ארנון, שעד כה ייצג את האלמנה ואת בתה בסכסוך עם גוטזגן. בתיק בית היתומים עו"ד יוסי בנקל מנהל את העיזבון לצורך התביעה.

מימין: סמי ואנג מימין: סמי ואנג'לה שמעון. "יש גבול לכמה שניתן למתוח את החבל", נכתב בבקשת בית היתומים מימין: סמי ואנג

לא סיפרו לביהמ"ש

בעקבות הפשרה וסיום הסכסוך בין מנהל העיזבון לאלמנה ובתה, הודיע בנקל בשבוע שעבר לבית המשפט בתיק בית היתומים שגם הוא יוחלף כמנהל עיזבון לצורך התביעה, ותחתיו יתמנו עורכי הדין דפנה וינברג ויורם זמיר.

יומיים לאחר דיווח זה הגיש בית היתומים בקשה דחופה לעיקולים או לצו מניעה. בית היתומים טוען באמצעות עורכי הדין אבי וינרוט, דודו ג'והן ואמיר לוקשינסקי־גל, שבהודעת החילופים "לא סיפרו לבית המשפט הנכבד שעו"ד דפנה וינברג היא לא אחרת מאשתו של עו"ד שי רייכר". לטענת בית היתומים, מעבר לכך, יש חשש שהפשרה תסכל את ביצוע פסק הדין בתיק, בעת שיינתן.

לטענתם, מה שמשאירים כבטוחות מתוך העיזבון הוא זכויות בחברה מסוימת, שאותה, לגרסתם, "מנסים כבר זמן רב למכור, ללא הצלחה, כך שמדובר בלעג לרש ובנכס שאין לו משמעות ממשית". לטענת משרד וינרוט, "בפנינו יתומות שהובטח להן בית, והמבקשים זכאים על פי דין" להבטיח שלא ייפגעו זכויותיהן במידה שפסק הדין יינתן לטובתן. "יש גבול עד כמה ניתן למתוח את החבל ולשחק משחקים", טוען בית היתומים ומאשים את אנג'לה ואלכסנדרה שמעון שנהגו בחוסר תום לב, "סיפרו סיפורי בדים לבית המשפט", וכן ש"המשיבות עושות הכל כדי לחמוק מאחריות כלפי בית היתומים, והסדר הפשרה שהושג הוא צעד נוסף בדרכן", טענו מייצגיו של בית היתומים.

עו"ד בנקל מופתע

יום למחרת הגשת הבקשה הגיש עו"ד בנקל הודעה שלפיה המשך הטיפול בתיק העיזבון של בית היתומים יבוצע על ידי עורכי הדין וינברג וזמיר, והוא הוסיף כי "מבוקש להבהיר כי לא נאמר לחתום מטה, והוא לא היה מודע לכך, כי עו"ד וינברג היא אשתו של עו"ד רייכר". בנקל ציין שגילה עובדה זו לראשונה רק עם קריאת הבקשה של בית היתומים לעיקולים.

עו"ד יוסי בנקל, צילום: גלעד קוולרציק עו"ד יוסי בנקל | צילום: גלעד קוולרציק עו"ד יוסי בנקל, צילום: גלעד קוולרציק

השופט גרוסקופף הורה לפיכך על הוצאת צו מניעה זמני המורה למנהל העיזבון שלא לבצע חלוקה של נכסי העיזבון אלא רק לאחר שווידא כי יש בעיזבון כספים ונכסים נזילים שיאפשרו ביצוע של כל פסק דין בסכום של 42.6 מיליון שקל.

מנהלי העיזבון החדשים, וינברג וזמיר, הגישו אתמול תגובה שבה הם מתנגדים לצו המניעה בטענה שהם מחויבים לפי דין לשמור די רכוש כדי לפרוע כל פסק דין שיינתן נגד העיזבון. עו"ד וינברג לא התייחסה לכך שהיא רעייתו של עו"ד רייכר, מנהל העיזבון הנכנס.

"נפנוף פופוליסטי"

במקביל הגישו האלמנה ובתה תגובה באמצעות עו"ד רועי מסורי ועו"ד בנימין חורף ממשרד יגאל ארנון. השתיים טוענות ש"הנפנוף הפופוליסטי של המבקשות ב'יתומות' שכביכול הובטח להן בית אינו ממין העניין" שכן התביעה היא של שני מוסדות שמעולם לא הציגו עצמם כנאמנים על "יתומות" כלשהן שאינן חלק מההליך. האלמנה ובתה טוענות שאין כל סיבה לעקוף פסקי דין שניתנו, שכן בעיזבון יישארו נכסים השווים יותר מכפול מהבטוחה שהמבקשות קיבלו מתוקף הצו. על הכללת שכר הטרחה של משרד וינרוט בתחשיב, טוענות השתיים שהבטוחה נועדה להבטיח את שווי התביעה בלבד "ודאי לא שכר טרחה בסכום דמיוני" שבו נקבו המבקשות. השתיים אף הגיבו לעניין הקשר המשפחתי רייכר־וינברג, וכינו את הטענות בהקשר זה "רמיזות מכוערות" ושהדבר לא הוסתר מעולם.

בית היתומים: "אנג'לה ואלכסנדרה שמעון סיפרו סיפורי בדים וכזבים לבית המשפט כדי לחמוק מאחריות כלפינו. הסדר הפשרה הוא צעד נוסף בדרכן"

תגיות