אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טבע קיבלה אישור ה-FDA לקופקסון 40 מ"ג במינון של שלוש פעמים בשבוע

טבע קיבלה אישור ה-FDA לקופקסון 40 מ"ג במינון של שלוש פעמים בשבוע

התרופה שצפויה להקל על המטופלים תופץ בארה"ב באופן מיידי. ל"כלכליסט" נודע כי על פי ההערכות, ההפצה בישראל תחל בעוד כמה חודשים . "התקדמות של ממש עבור המטופלים"

29.01.2014, 07:49 | מיקי גרינפלד
טבעהודיעה היום כי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר את בקשתה לתרופה חדשה עבור קופקסון 40 מ"ג "ל לשימוש במינון נמוך של שלוש פעמים בשבוע.  

קראו עוד בכלכליסט

התרכובת החדשה מאפשרת משטר מינונים פחות תכוף בהזרקות למטופלים הסובלים מטרשת נפוצה. בנוסף למינון חדש זה, הקופקסון 20 מ"ג לשימוש יומי ימשיך להיות זמין. ההזרקה היומית אושרה ב- 1996.

הקופקסון 40 מ"ג לשימוש שלוש פעמים בשבוע יופץ בארה"ב ביומיים הקרובים. ל"כלכליסט" נודע כי טבע פותחת באופן מיידי בהליך במשרד הבריאות לאישור הגרסה החדשה גם בישראל, וההערכות הן שהפצה בישראל תחל בעוד כמה חודשים.

אישור ה- FDA ניתן בהתבסס על מידע שהושג במחקר שלב שלוש בקרב יותר מ- 1,400 מטופלים. המחקר לימד כי המינון של קופקסון של 40 מ"ג בהזרקה שלוש פעמים בשבוע מפחית באופן משמעותי את הישנות ההתקפים במשך 12 חודשים, ומציג פרופיל בטיחות ועמידות חיובי בקרב המטופלים.

קופקסון 40 מ"ג קופקסון 40 מ"ג קופקסון 40 מ"ג

"הזמינות של קופקסון 40 מ"ג/מ"ל לשימוש שלוש פעמים בשבוע הנה התקדמות של ממש עבור מטופלים, אשר תהיה להם עכשיו האפשרות לקבל את הטיפול היעיל והבטוח של הקופקסון, תוך הפחתת מספר הזריקות ב- 60%" אמר ד"ר עומר קאהן, פרופסור לנוירולוגיה וראש מחלקת הנוירולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת וויין סטייט בדטרויט, מישיגן. "מטופלים בארה"ב יוכלו כעת ליהנות ממשטר מינון משופר מבלי לסכן את התועלות הידועות של הקופקסון", הוסיף קאהן.

"השקענו באופן מתמשך ומתגבר בחידושים של הקופקסון מתוך רצון להבין את הצרכים ולהקל על הנטל של מטופלים כיום אנחנו גאים להמשיך ולנפק תוצאות על השקעה זו באמצעות מתן החופש לקבל מינון שלוש פעמים בשבוע", אמר לארי דאוני, נשיא תרופות מקור בצפון אמריקה.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
לפניכם דוגמא קלאסית כיצד חוקי הפטנטים הנוכחיים פוגעים בחדשנות
מאז 96 יש לטבע בלעדיות על הקופקסון ולכן אף חברה לא יכלה לפתח את השיפור הזה. לטבע לא היה כל אינטרס להציג את השיפור כבר לפני עשור, שכן היתה לה אפס תחרות והרבה פחד מהיום שבו הפטנט יפוג. רק עכשיו, חודשים ספורים לפני תפוגת הפטנט הקודם, טבע מוסיפה עוד פטנט לתרופה שהיא מציעה, ובכך מרוויחה תרופה בלעדית לעוד 20 שנה. החולים הפסידו פעמיים: 1. למרות שפותח מזמן, טבע לא רצתה לשחרר את השיפור לקופקסון עד הרגע האחרון. כך היא ממקסמת את זמן הבלעדיות על הפתרון החדשני ביותר. 2. חברות אחרות לא יכלו ולא יכולות לפתח שיפורים לתרופה, כשהיא מוגנת בפטנט, שכן אסור להם להשתמש בידע שפורסם במסגרת הפטנט לצורך מסחרי. כלומר, אפילו אם חברה אחרת פיתחה שיפור דומה, היא לא יכלה להתחיל ניסויים רשמיים ורישוי פטנט. כדי להדגים את האבסורד, חישבו מה היה קורה אם לאדיסון היה פטנט על דינמו, ורק כשהוא כמעט עומד לפוג הוא היה מוציא פטנט על חשמל AC, וכשהוא עומד לפוג, היה משחרר פטנט על נורה ומנוע חשמלי על בסיס ה AC, וכן הלאה. תהיו בטוחים שבמקרה כזה היום לא היה אינטרנט לקרוא בו את הכתבה הזו...
הקידמה בסכנה  |  29.01.14