אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב חסמה כניסת סטודנטים מאיראן וקובה לקורסים מקוונים צילום: בלומברג

ארה"ב חסמה כניסת סטודנטים מאיראן וקובה לקורסים מקוונים

הממשלה דרשה מקורסרה, שמציעה שיעורים מקוונים מאוניברסיטאות כייל, פרינסטון והטכניון, לחסום סטודנטים ממדינות עוינות. זאת, בטענה שמדובר בהפרה של סנקציות שהוטלו עליהן

30.01.2014, 15:51 | נמרוד צוק

מכשול בלתי צפוי עומד בפני קורסרה, החברה שהופכת לימודים אקדמיים לנגישים לסטודנטים ברחבי העולם דרך הרשת: ממשלת ארצות הברית.

קראו עוד בכלכליסט

הנהלת החברה נדרשה לחסום את הגישה של סטודנטים מקובה, סודן ואיראן לשיעורים, לאחר שהתברר כי הדבר מפר את מדיניות הסנקציות האמריקאית על מסחר עם מדינות אלו. גם תושבי סוריה עמדו בפני חסימה דומה, אבל לאחר בדיקה התברר כי במקרה הזה הסנקציות אינן תקפות.

סטודנטים במדינות שעוינות לארה"ב? את התואר לא תסיימו ברשת, צילום: בלומברג סטודנטים במדינות שעוינות לארה"ב? את התואר לא תסיימו ברשת | צילום: בלומברג סטודנטים במדינות שעוינות לארה"ב? את התואר לא תסיימו ברשת, צילום: בלומברג

"במהלך השבוע האחרון, נאלצנו לחסום את הגישה לקורסה מכ-2,000 כתובות IP במדינות שמצויות תחת הסנקציות של ממשלת ארה"ב, אם כי אנו שמחים לבשר שהסטודנטים שלנו מסוריה זכו לשוב ולקבל גישה לאתר", כתב אנדרו נג, אחד ממייסדי קורסה, בהודעה לעיתונות.

"אנו עושים כל מה שאנו יכולים, יחד עם מחלקת המדינה, כדי לאפשר גישה חופשית לקורסים לסטודנטים מכל מקום". כדי לפתוח מחדש את הקורסים לתלמידים ממדינות אלו תזדקק החברה לרשיונות מיוחדים מהממשל שיתירו לה חריגה ממשטר הסנקציות.

בחסימה יש לא מעט אירוניה, לאחר שבמהלך השנים האחרונות הפעילה ארה"ב לחצים רבים על איראן להסיר את הפיקוח והצנזורה על האינטרנט, ולאפשר לאזרחיה גישה חופשית למידע ושירותים ברשת. קורסרה, אחד המיזמים המובילים מסוגו, מציע גישה מקוונת למאות קורסים מכ-80 מוסדות להשכלה גבוהה, ביניהם ייל, סטנפורד, פרינסטון, ברקלי, וגם הטכניון ואונ' ת"א - רובם ללא תשלום.

תגיות