אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דואגים לדור העתיד: איזו מדינה מעניקה לילדיה את ההזדמנויות הטובות ביותר? צילום: shutterstock

דואגים לדור העתיד: איזו מדינה מעניקה לילדיה את ההזדמנויות הטובות ביותר?

היכן נמצאים בתי הספר הטובים ביותר, באיזו מדינה שיעור האקדמאים הכי גבוה, ואיפה זוכים לחופשת לידה של שנה - סקר חדש מציג את עשר המדינות המבטיחות את שגשוגו של הדור הבא

30.01.2014, 21:35 | שירות כלכליסט

האם ארצות הברית היא מדינת האפשרויות הבלתי מוגבלות? על פי סקר שפורסם על ידי מכון גאלופ, 80% מהציבור האמריקאי סבורים כי מדינתם מציעה לילדיה הזדמנויות ללמוד ולצמוח. אף ששיעור זה נראה גבוה, הרי שיש מדינות אחרות שבהן פלח גדול יותר מהאוכלוסייה חושב שמדינתן מעניקה לילדים יותר הזדמנויות. להלן עשר המדינות המובילות בדירוג:

קראו עוד בכלכליסט

10. בריטניה

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג: 88%

תוצר לנפש: 37,299 דולר

גודל אוכלוסייה: 63.8 מיליון

ההזדמנויות העיקריות לילדים בבריטניה הן בתחום החינוך. עם זאת דירוג UNICEF מ-2009 מיקם את בריטניה במקום ה-16 מתוך 29 המדינות המפותחות.

 אוהדי נבחרת הכדורגל של אנגליה. עיקר ההזדמנויות בתחום החינוך, צילום: איי אף פי אוהדי נבחרת הכדורגל של אנגליה. עיקר ההזדמנויות בתחום החינוך | צילום: איי אף פי  אוהדי נבחרת הכדורגל של אנגליה. עיקר ההזדמנויות בתחום החינוך, צילום: איי אף פי

9. צ'כיה

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג: 88%

תוצר לנפש: 27,214 דולר

גודל אוכלוסייה: 10.5 מיליון

חרף עונייה היחסי של המדינה ושיעור הפשיעה גבוה, אזרחיה סבורים כי לילדיהם הזדמנויות ללמוד ולצמוח וכי הם נהנים ממערכת חינוך איכותית. עוד עולה כי תוצאות מבחני PISA במדינה עלו השנה על אלו של ארצות הברית.

פראג, בירת צ פראג, בירת צ'כיה. חרף העוני היחסי, הילדים נהנים ממערכת חינוך איכותית | צילום: shutterstock פראג, בירת צ

8. קנדה

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג: 88%

תוצר לנפש: 43,146 דולר

גודל אוכלוסייה: 35.2 מיליון

אחוז דומה מהאוכלוסייה סבור כי ילדים בקנדה זוכים ליחס טוב. על פי נתוני ה-OECD מ-2010, למעלה ממחצית מהאזרחים בגילאי 64-25 זכו להשכלה גבוהה - השיעור הגבוה ביותר בין המדינות המפותחות.

העיר הלפיקס שבפרובינציית נובה סקוטיה. יותר ממחצית מהאזרחים בגילאי 64-25 זכו להשכלה גבוהה העיר הלפיקס שבפרובינציית נובה סקוטיה. יותר ממחצית מהאזרחים בגילאי 64-25 זכו להשכלה גבוהה העיר הלפיקס שבפרובינציית נובה סקוטיה. יותר ממחצית מהאזרחים בגילאי 64-25 זכו להשכלה גבוהה

7. אירלנד

 

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג: 89%

תוצר לנפש: 41,265 דולר

גודל אוכלוסייה: 4.6 מיליון

למרות קשייה הכלכליים של המדינה מוכת החובות, הצליחה אירלנד לשמר את רמתה הגבוהה של מערכת החינוך ואת ההזדמנויות שהיא מציעה לילדים. רוב התושבים סבורים כי המדינה מציעה לילדים הזדמנויות ללמוד ולהצליח.

חגיגות סנט פטריק בדבלין. למרות הקשיים הכלכליים, הרמה הגבוהה של מערכת החינוך נשמרה חגיגות סנט פטריק בדבלין. למרות הקשיים הכלכליים, הרמה הגבוהה של מערכת החינוך נשמרה חגיגות סנט פטריק בדבלין. למרות הקשיים הכלכליים, הרמה הגבוהה של מערכת החינוך נשמרה

6. איסלנד

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג: 89%

תוצר לנפש: 40,739 דולר

גודל אוכלוסיה: 300 אלף

חרף הקשיים נוכח המשבר הכלכלי, הצליחה איסלנד להוריד כיום את רמת האבטלה ל-5.4% בלבד. כמו כן מערכת החינוך במדינה מסובסדת במידה משמעותית.

רקיאוויק, בירת איסלנד. מערכת החינוך מסובסדת במידה משמעותית, צילום : בלומברג רקיאוויק, בירת איסלנד. מערכת החינוך מסובסדת במידה משמעותית | צילום : בלומברג רקיאוויק, בירת איסלנד. מערכת החינוך מסובסדת במידה משמעותית, צילום : בלומברג

5. דנמרק

 

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג: 90%

תוצר לנפש: 37,794 דולר

גודל אוכלוסייה: 5.6 מיליון

רובה המכריע של אוכלוסיית דנמרק סבורה כי ילדי המדינה נהנים מהזדמנויות לשגשוג. סיבה אחת לכך היא חופשת הלידה הנדיבה המקנה להורי התינוק חופשת לידה בת שנה שבמהלכה הם עדיין מקבלים שכר. מוסדות ההשכלה המסובסדים ומערכת המעונות המושקעת ,המסובסדת אף היא, הם סיבה נוספת לשגשוג.

רוכבי אופניים בקופנהגן, בירת דנמרק. חופשת לידה נדיבה, צילום: בלומברג רוכבי אופניים בקופנהגן, בירת דנמרק. חופשת לידה נדיבה | צילום: בלומברג רוכבי אופניים בקופנהגן, בירת דנמרק. חופשת לידה נדיבה, צילום: בלומברג

4. פינלנד

 

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג:92%

תוצר לנפש: 35,863 דולר

גודל אוכלוסייה: 5.5 מיליון

בתי הספר של פינלנד נחשבים על ידי רבים לטובים בעולם. כמו כן המדינה מתגאה בשיעורים מרשימים של מחזיקי תואר אקדמי. על פי דוח ה-OECD, משקיעה המדינה מאמצים רבים בצמצום הפערים ההישגיים בין התלמידים. 80% מהתושבים אף סבורים כי ילדי המדינה זוכים ליחס טוב.

 קניון בפינלנד.  שיעור גבוה של אקדמאים קניון בפינלנד. שיעור גבוה של אקדמאים  קניון בפינלנד.  שיעור גבוה של אקדמאים

3. נורבגיה

 

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג: 93%

תוצר לנפש: 55,398 דולר

גודל אוכלוסייה: 5.1 מיליון

כלכלתה של נורבגיה, הנחשבת לאחת המדינות העשירות בעולם, לא נפגעה מהמשבר הכלכלי כמו שכנותיה ליבשת. רוב תושבי המדינה מגדירים את עצמם מאושרים, ורובם סבורים כי לילדי המדינה יש הזדמנויות ללמוד ולהצליח. על פי נתוני UNICEF, נורבגיה אף מדורגת כמדינה השנייה בעולם הטובה לילדים.

 אוסלו, בירת נורבגיה. לא נפגעה מהמשבר הכלכלי כמו  שכנותיה, צילום: shutterstock אוסלו, בירת נורבגיה. לא נפגעה מהמשבר הכלכלי כמו שכנותיה | צילום: shutterstock  אוסלו, בירת נורבגיה. לא נפגעה מהמשבר הכלכלי כמו  שכנותיה, צילום: shutterstock

2. לוקסמבורג

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג: 93%

תוצר לנפש: 77,935 דולר

גודל אוכלוסייה: 500 אלף

לוקסמבורג נחשבת לאחת המדינות הטובות בעולם עבור ילדים. 93% מהאזרחים חשים כי לילדים יש הזדמנויות ללמוד ולצמוח. כמו כן, 88% סבורים כי הילדים זוכים ליחס טוב. בנוסף, למעלה מ-35% מהמבוגרים מחזיקים בתואר אקדמי.

לוקסמבורג. 93% סבורים כי לילדים יש אפשרויות להתפתח, צילום: cc by Wilson Loo לוקסמבורג. 93% סבורים כי לילדים יש אפשרויות להתפתח | צילום: cc by Wilson Loo לוקסמבורג. 93% סבורים כי לילדים יש אפשרויות להתפתח, צילום: cc by Wilson Loo

1. שווייץ

 

אחוז הנשאלים הסבורים שיש לילדים הזדמנות לשגשג: 95%

תוצר לנפש: 45,999 דולר

גודל אוכלוסייה: 8.1 מיליון

רוב אוכלוסיית המדינה סבורה כי לילדים במדינה יש הזדמנויות ללמוד ולצמוח, ו-92% אף מאמינים כי הילדים במדינה מקבלים יחס מצוין.

 

ז ז'נבה שבשווייץ. 92% סבורים כי הילדים במדינה מקבלים יחס מצוין | צילום: בלומברג ז

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
ב 95 אחוזים מהמקרים,אקדמאי = טפיל
ואז נשאלת השאלה,כיצד יכולה מדינה לסחוב כמות כזו של טפילים והשאלה הנוספת המתבקשת,מדוע שכבת הטפילים היא משהו שיש למקסם ? אחת הסיבות לקריסה הכלכלית המתבקשת של המערב היא גודלה של שכבת הטפילים הזו. שום מדינה לא יכולה לסחוב כמות כזו של טפילים,אלא אם כן מדובר במדינה עם משאבי טבע אדירים כמו קנדה. כל היתר יקרסו באופן בלתי נמנע ובתוך שנים ספורות. שכבת האקדמאים במערב היא גרסא מורחבת ומאסיבית בהרבה לאצולה הפיאודלית שהיתה בעבר.
אאא  |  01.02.14
24.
מעניין אותי איפה: דרום קוריאה, סינגפור ויפן
לדעתי זה סתם שאלון מטומטם , שואלים את ההורים "מה הם חושבים" אבל בתכל'ס לא בדקו באמת את מערכת החינוך. לדעתי אירופה הולכת לשקוע בניוון והכוח הולך לכיוון המזרח, היום במדינות רבות שם משקיעים מליארדים במערכת החינוך. רוב מדינות אירופה אין כלל ילודה והעתיד לא ברור ... חסרות לי גם ברשימה: בלגיה, הולנד ואוסטריה , לא נשמע לי הגיוני שצ'כיה ברשימה ולא אחת מהמדינות האלו.
-_-  |  31.01.14
לכל התגובות