אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלקייס הישראלית תנפיק חברה־בת בסין

בלעדי לכלכליסט

שלקייס הישראלית תנפיק חברה־בת בסין

חברת מארזי השבבים WLCSP תנסה לגייס 120 מיליון דולר לפי שווי של 700 מיליון דולר בבורסת שנגחאי. תהיה החברה הזרה הראשונה שתונפק בבורסה הגדולה בסין מאז חידוש ההנפקות במדינה

02.02.2014, 06:54 | גולן חזני

חברת אינפינטי מנפיקה את החברה־הבת WLCSP של שלקייס הישראלית בבורסת שנגחאי, הגדולה ביותר בסין. עם ההנפקה הופכת החברה הפועלת בתחום המוליכים למחצה לחברה הזרה הראשונה בעלת אחזקה מהותית של גורם זר שמונפקת בבסין.

WLCSP צפויה להסחר בסין לפי שווי של כ־700 מיליון דולר. החברה מתכננת לגייס מעל ל־120 מיליון דולר ולהנפיק 20% ממניותיה, סכום שעשוי לגדול בהתאם לביקושים.

בעלת המניות המרכזית של שלקייס היא קרן אינפינטי הישראלית (35%), שבה מושקעת כלל תעשיות. בחברת WLCSP מחזיקות שלקייס (35%), אינפינטי ושותפתה הסינית CSVC (45%) וחברת אומני ויזן האמריקאית (%18). בדירקטוריון החברה המונפקת מכהנים אמיר גלאור ואריאל פופל מאינפיניטי לצד דירקטורים סינים.

על פני תהום

 

מדובר בקאמבק של ממש לחברת שלקייס, שב־2004 עמדה בפני קריסה וכמעט נסגרה. גלאור ואבי פישר, יו"ר אינפיניטי, החליטו להזרים אליה עם השותפים הסינים 14.5 מיליון דולר בשווי אפסי, סכום שהיה דרוש להנשמתה. ואולם, ההזרמה היתה נתונה בסכנה לאחר שאחד מהמשקיעים השותפים של אינפיניטי בסין (CSVC) נהרג בפתאומיות בתאונת דרכים. אינפיניטי החליטה להזרים את חלקה - 4.5 מיליון דולר, שהיו עלולים לרדת לטמיון ללא ההשקעה הסינית; אך היא הגיעה בסופו של דבר ואיפשרה להשלים את הגיוס מ־CIVC של עמי דותן ולמכור רשיון יצור ל־WLCSP.

אמיר גלאור, צילום: עמית שעל אמיר גלאור | צילום: עמית שעל אמיר גלאור, צילום: עמית שעל

שלקייס נקטה את המהלך המוצלח ביותר שלה כשהקימה את WLCSP. החברה הוקמה בפארק התעשייה סוז'ו שבסין על בסיס רישיון היצור, והשקעה נוספת של 15 מיליון דולר מ־CSVC וקרן אינפיניטי.

בעלי המניות בשלקייס כבר ניסו להנפיק ב־2011 את החברה־הבת בבורסת שנגחאי, אולם המהלך לא יצא לפועל משום שהממשלה הסינית עצרה את ההנפקות. אלה חודשו לאחרונה לאחר שניתן אישור ל־50 הנפקות.

גלגול שני

 

שלקייס הוקמה ב־1993 בידי אבנר בדיחי. החברה פיתחה מארזים זעירים העוטפים את השבב בשתי שכבות דקיקות של זכוכית שקופה כדי להגן עליו מפני פגעים סביבתיים. השנים הראשונות של החברה היו קשות, ועד 2004 היא צברה הפסד הגבוה מ־45 מיליון דולר. ב־2005 מונו אמיר גלאור ליו"ר ושלום דסקל למנכ"ל. החברה שינתה את המודל העסקי, סגרה את פעילות הייצור ועברה להרוויח ממכירת רישיונות עבור הטכנולוגיה שפיתחה.

ב־2006 הוביל גלאור את מכירת מרכז הפיתוח הישראלי לחברת טסרה האמריקאית ב־33 מילון דולר והנכס העיקרי של שלקייס נשאר WLCSP. מאז חדירת הטלפונים החכמים לשוק צמחה החברה בקצב של 30 אחוז בשנה. את WLCSP מנהל מהקמתה ואנג ווי, בכיר צוות ההקמה של אינפיניטי בסין. הכנסות החברה הסינית עומדות כיום על 400 מיליון דולר בשנה, והרווח הנקי על כ־30 מיליון דולר. 

תגיות