אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התפקיד החדש של בלומברג: שליח האו"ם לשינויי אקלים צילום: בלומברג

התפקיד החדש של בלומברג: שליח האו"ם לשינויי אקלים

אחרי שקידם את המלחמה בפליטות גזי חממה כראש העיר ניו יורק במשך 12 שנה, מייקל בלומברג יעלה הילוך ויעבור לזירה הגלובלית

03.02.2014, 08:53 | סוכנויות הידיעות

מזכ"ל האו"ם באן קי־מון מינה בסוף השבוע את בלומברג לתפקיד שליח האו"ם המיוחד לשינויי אקלים, תפקיד חדש שהוגדר לקראת פסגה בנושא שיקיים האו"ם בספטמבר הקרוב.

קראו עוד בכלכליסט

באן אמר כי בלומברג יסייע לו בהידברות מול ראשי ערים, זאת במסגרת ניסיונותיו להמריץ את הדיון בנושא שינויי האקלים הגלובליים.

"ערים אחראיות ליותר מ־70% מפליטות גזי החממה בעולם ולשני שלישים מצריכת האנרגיה היומית ואוכלוסייתן צפויה להכפיל את עצמה עד ל־2050", אמר בלומברג בהודעה רשמית. "משום כך, המהלכים שננקטים עתה כדי להלחם בשינויי האקלים יהיו בעלי השפה מכרעת על עתיד כדור הארץ. ערים הוכיחו כי יש להן היכולת והרצון להתייצב מול האתגר", סיכם.

 , צילום: איי אף פי צילום: איי אף פי  , צילום: איי אף פי

שר החוץ ג'ון קרי בירך את בלומברג על מינויו. "אני לא יכול לחשוב על אדם מתאים יותר לתפקיד החדש והחשוב הזה", אמר. "לראש העיר בלומברג ניסיון מעשי רב בתחום שינויי האקלים באחת הערים הגדולות בעולם". גם שגרירת ארה"ב באו"ם הצטרפה למברכים וצייצה בטוויטר כי "מייק בלומברג יודע איך להשיג את מטרותיו. אנחנו צריכים יותר מנהיגים כמוהו כאן באו"ם".

במהלך 12 שנותיו כראש העיר המאוכלסת ביותר בארה"ב, בלומברג השקיע מאמצים רבים בנושא שינויי האקלים ופעל למען כינון חוקים ממלכתיים בנושא.

במסגרת מעורבותו הרבה, בלומברג מכהן כנשיא C40, ארגון רב־לאומי של ראשי ערים שהוקם ב־2005 ופועל למען צמצום פליטות גזי החממה. השבוע יתכנס הארגון ביוהנסבורג.

בחודש שעבר הודיע בלומברג כי שיעור פליטות גזי החממה בניו יורק ירד ב־19% מאז 2005, זאת במסגרת יעד שהציב של 30% עד 2030. בין היוזמות שנקט במהלך כהונתו כראש עיר: רכישת מוניות היברידיות, סלילת שבילי אופניים והפיכת בנייני ציבור ליעילים יותר מבחינת צריכת האנרגיה.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
התיאוריה של התחממות גלובלית מעשי ידי אדם היא שגויה מדעית
לידיעת הקוראים, התיאוריה אודות התחממות גלובלית מעשי ידי אדם, דרך פליטת CO2, היא פשוט שגויה מדעית. טרחתי לאחרונה ובדקתי מחדש את הידע המצוי בידינו בנושא. ראשית יש לומר שמדע האקלים נמצא בחיתוליו, וכי האנושות טרם יודעת בדיוק כיצד פועל האקלים הגלובלי. אולם אנו כן יודעים שפחמן דו חמצני מהווה רק אחד מתוך כמה גזי חממה, החשוב והעיקרי מביניהם הוא אדי מים (ואיש לא היה מעלה על דעתו לאסור על פליטת אדי מים, נכון?). כמו כן אנחנו יודעים שתרומתו של פחמן דו חמצני להתחממות אינה ליניארית, אלא דועכת אקספוננציאלית בקירוב. המשמעות היא שככל שיש יותר פחמן דו חמצני באטמוספירה, כך ההשפעה שלו על ההתחממות פוחתת (נובע מן התגובה הספקטרלית שלו לאור). כמו כן אנחנו יודעים שישנם באקלים מנגנוני משוב שלילי, אשר התיאוריה אודות התחממות גלובלית מעשה ידי אדם אינה לוקחת בחשבון. לדוגמה, אם הטמפרטורה עולה, אזי יש יותר התעבות של מים, שאמורים לגרום ליותר התחממות (כי אדי מים הם גז חממה בעצמם), שאמורים לגרום ליותר היווצרות של עננים, אשר נוטים להחזיר את קרני השמש חזרה לחלל, מה שמאזן את התופעה וגורם להתקררות. לבסוף, אנחנו רואים שחמש עשרה השנה האחרונות בכלל אין התחממות גלובלית, אלא התייצבות של הטמפרטורות, אך על פי שפליטת הפד"ח לאטמוספירה לא פחתה כלל. לסיכום - התחממות גלובלית מעשי ידם היא תיאוריה מדעית שגויה, אשר מפומפמת בעיקר על ידי פוליטיקאים ועיתונאים, ולא על ידי אנשי מדע. אין ספק כמעט שבשנים הקרובות יצטברו די ראיות על מנת להפריך אותה סופית, והמבוכה התקשורתית תהיה רבה.
אורן  |  03.02.14