אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה"בעיות" של מאמן צ'לסי צילום: איי אף פי

ה"בעיות" של מאמן צ'לסי

ז'וזה מוריניו מתלונן כי מנצ'סטר סיטי מוציאה יותר מדי כסף. זו לא הבעיה. הבעיה היא שקבוצות אחרות לא מוציאות כסף בכלל

03.02.2014, 15:12 | אוריאל דסקל

לקראת המשחק הערב (ב') בין מנצ'סטר סיטי לצ'לסי, מאמנה, ז'וזה מוריניו התלונן שזה "בלתי אפשרי" להתחרות עם הקבוצה של השייח' מאנסור – כל עוד לא מפעילים את חוקי הפייר פליי הפיננסי עליה. לדברי מוריניו, "אם רשויות הכדורגל רוצות להפוך את זה לבלתי אפשרי להתחרות נגד מנצ'סטר סיטי, אז יהיה בלתי אפשרי להתחרות מול מנצ'סטר סיטי. צ'לסי לא מתחרה מחוץ לחוקים. הפייר פליי הפיננסי חשוב עבורה".

קראו עוד בכלכליסט

לטענת מוריניו שכשהוא הגיע לצ'לסי בפעם הראשונה - כשהמיליארדר הרוסי-יהודי כשרומן אברמוביץ' היה המשקיע הגדול ביותר בכדורגל האנגלי - "לא היו חוקים". לדבריו, "אם אופ"א תסביר מה זה הפייר פליי הפיננסי, אז אולי אנשים יבינו שיש קבוצות ששונות מקבוצות אחרות".

מוריניו. "אז לא היו חוקים", צילום: איי אף פי מוריניו. "אז לא היו חוקים" | צילום: איי אף פי מוריניו. "אז לא היו חוקים", צילום: איי אף פי

זו תלונה מצחיקה. מנצ'סטר סיטי השקיעה 435 מיליון יורו בסגל הנוכחי שלה, בזמן שצ'לסי השקיעה 376 מיליון יורו. זה הסגל הרביעי היקר ביותר באירופה והוא אינו כולל 25 שחקנים של צ'לסי המושאלים לקבוצות אחרות. בעונה שעברה הפסידה מנצ'סטר סיטי 52 מיליון ליש"ט, ואילו צ'לסי -  49.4 מיליון ליש"ט. מוריניו השקיע 91 מיליון ליש"ט ברכש מאז חזר לקבוצה בקיץ, בעוד שסיטי השקיעו קצת יותר – 106 מיליון ליש"ט. בהרבה מובנים, סיטי ממומנת על ידי מדינה (אבו דאבי) בעוד צ'לסי ממומנת על ידי אוליגרך שניצל את המדינה שלו כדי להפוך לאחד מהאנשים הכי עשירים בתבל. שני הבעלים, מאנסור ואברמוביץ' השקיעו כ-1 מיליארד ליש"ט כל אחד בצעצועים שלהם.

הקבוצות זהות כמעט לחלוטין. ההבדל הגדול ביותר הוא בהוצאה שלהם נטו על רכישת שחקנים (כמה השקיעו ברכש ביחס לכמה הכניסו ממכירת שחקנים) בחמש העונות האחרונות. צ'לסי הוציאה 269.7 מיליון ליש"ט נטו, בעוד שסיטי הוציאה 479.9 מיליון ליש"ט נטו.

התלונות של מוריניו נובעות מכך שהוא פתאום עומד בפני מציאות קשה. בפעם הראשונה מאז ימיו כמאמן יונאו דה ליירה, הוא כבר לא הבזבזן הגדול ביותר בליגה שלו.

העניין הוא שהוצאות הן לא הבעיה הגדולה של הכדורגל. יום אחד אפילו סיטי תהיה אנדרדוג בנוגע לזה. זה עשוי לקרות אם סין או ביל גייטס יחליטו לרכוש מועדון. זה עניין של זמן.

הבעיה היא לא שקבוצות משקיעות ברכש, הבעיה היא שקבוצות אחרות לא יכולות להשקיע ברכש, והפער בין העשירים לעניים גדל. כשהפער גדל, התחרות ניזוקה. ובעניין הזה אופ"א טועה כשהיא מודה בפה מלא שהיא החליטה לא לטפל בבעיה הזו.

ההפך, הפייר פליי הפיננסי מאפשר לקבוצות המבזבזות, אלו שמייצרות את הפערים הגדולים, להמשיך להיות יצרניות פערים ולא להיות אחראיות, אפילו קצת, על סגירתן.

תגיות