אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דרמה בחברת התוכנה; ועדת האיתור ממליצה: ברק עילם מנכ"ל נייס צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

דרמה בחברת התוכנה; ועדת האיתור ממליצה: ברק עילם מנכ"ל נייס

המועמד האלמוני, שמכהן כנשיא נייס אמריקה, מיועד להחליף את זאבי ברגמן שיודיע בימים הקרובים על סיום קדנציה של חמש שנים בחברה. בראש ועדת האיתור עמד היו"ר דוד קוסטמן

04.02.2014, 07:14 | גולן חזני

זאבי ברגמן, מנכ"ל נייס, יודיע בקרוב על פרישתו מהחברה. ל"כלכליסט" נודע כי ועדת איתור שהקים דירקטוריון נייס ממליצה על מינויו של מועמד פנימי, אלמוני יחסית, לתפקיד המנכ"ל המחליף - ברק עילם, נשיא נייס אמריקה.

קראו עוד בכלכליסט

כפי שנחשף ב"כלכליסט" בתחילת אוקטובר האחרון, החל דירקטוריון נייס, המפתחת תוכנות למרכזי שירות לקוחות ולניטור מידע קולי וויזואלי, בחיפושים אחר מחליף לזאבי ברגמן שמכהן בתפקידו מתחילת 2009 ומסיים בימים אלה קדנציה של חמש שנים. הדירקטוריון הקים ועדת איתור שכללה שלושה חברי דירקטוריון, בראשם היו"ר דוד קוסטמן.

הוועדה נתנה עדיפות למועמדים בעלי רקע בשיווק ובמכירות. לשלבים הסופיים אף הגיע איש מכירות מהחטיבה הביטחונית, אבל בסופו של דבר נבחר עילם, בין היתר מאחר שלמרות העלייה המשמעותית במכירות החטיבה הביטחונית, מכירות החטיבה האזרחית גדולות בהרבה.

מקודם על פני הממונים עליו

עילם הגיע לנייס לאחר שירות כקצין בחיל המודיעין בסוף שנות התשעים. הוא כיהן בתפקידים שונים בחברה, בהם סגן נשיא ומנהל חטיבת האנליטיקה לאינטראקציות בחברה, מנהל המכירות של החטיבה האזרחית של נייס אמריקה ולבסוף נשיא נייס אמריקה, תפקיד שאליו מונה ביולי 2012.

עילם, אם וכאשר מועמדותו תאושר על ידי הדירקטוריון, יגבור על כמה מועמדים נוספים היו אנשי הנהלה בכירים, בראשם הממונה עליו - יוחאי רוזנטל, נשיא החטיבה האזרחית - וכן ירון צואלה, המשנה למנכ"ל ונשיא החטיבה הביטחונית. צואלה הגיע לנייס זמן קצר לאחר הגעתו של ברגמן לחברה מקומברס, שם כיהן כמנכ"ל.

ברגמן, שמונה ב־2008 והגיע מקומברס, עוזב את נייס כשברקע חילוקי דעות ושיתוף פעולה מוגבל עם דירקטוריון החברה. כפי שפורסם ב"כלכליסט", בדירקטוריון היו שטענו כי ברגמן עסוק אך ורק במיזוג עם ורינט. מיזוג שברגמן ניסה לדחוף והיה המצדד העיקרי שלו, תוך שהוא מזניח את ניהול החברה. בדירקטוריון סברו כי יש לקדם את המיזוג, אך שהדבר מסובך ושיש לפרוס את המשאבים לכיוונים אסטרטגיים נוספים.

זאבי ברגמן. נמצא מחליף?, צילום: עמית שעל זאבי ברגמן. נמצא מחליף? | צילום: עמית שעל זאבי ברגמן. נמצא מחליף?, צילום: עמית שעל

גורם המקורב לנייס סיפר על ריחוק בין הדירקטוריון לברגמן שהתנהל עצמאית. הדבר גרר כעס מצד דירקטורים נוספים, שחלקם לא העריך את אופן הניהול של ברגמן והתאכזב מהצמיחה האטית יחסית בתקופתו.

אותם גורמים הזכירו כי המנכ"ל הקודם, חיים שני, שהגיע לחברה בתקופה רעה שלה, הצליח למרות הכל להביא את הכנסות החברה מרמה של 153 מיליון דולר בשנת 2000 ל־624 מיליון דולר ב־2008, תוך שהוא מבצע כמה רכישות מוצלחות, ובראשן תאלס ואקטימייז. ההכנסות של נייס ב־2013 צפויות לעמוד על 940 מיליון דולר.

מסיימים תקופה בהסכמה

בשיא החיכוכים בין הדירקטוריון לברגמן נענה המנכ"ל בשלילה לפני יותר מחצי שנה לבקשתו להעלאת שכר. בשנה שעברה, לראשונה, נחשפה עלות שכרו החודשית של ברגמן שהסתכמה בכ־140 אלף שקל לחודש.

בנוסף לשכר זה היה זכאי המנכ"ל ברגמן לבונוס שנתי של עד 12 משכורות חודשיות, בשווי 1.7 מיליון שקל. נתונים אלה מביאים את עלות שכרו השנתית של ברגמן לכ־3.4 מיליון שקל.

נייס צפויה לפרסם את תוצאותיה הכספיות מחר. על פי הערכות האנליסטים, תדווח החברה על הכנסות של 946 מיליון דולר ב-2013 ורווח נקי של 159.6 מיליון דולר.

תגיות