אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינפיניטי החזירה למשקיעיה כ־20% מהקרן בתוך שש שנים

אינפיניטי החזירה למשקיעיה כ־20% מהקרן בתוך שש שנים

תביעה שהגיש הלניק בנק מקפריסין בבית המשפט המחוזי בתל אביב חושפת נתונים נדירים על הקרן הסינית של אינפיניטי הישראלית: משכה דמי ניהול של 2.6 מיליון דולר בשנה ושווי נכסיה נכון לסוף 2012 הגיע לכדי 66 מיליון דולר

04.02.2014, 09:29 | מאיר אורבך

תביעה שהגיש הבנק הקפריסאי הלניק נגד קרן ההון סיכון אינפיניטי חושפת את דו"חות הקרן, אשר נחשבים לרוב לסוד שמור, וביניהם את אופן חלוקת ההשקעות של החברה. התביעה, בסך 13 מיליון שקל, הוגשה נגד הקרן הסינית של אינפיניטי בבית המשפט המחוזי בתל אביב, וזאת בנוסף לתביעה שהוגשה בשבוע שעבר נגד אינפיניטי FBR.

קראו עוד בכלכליסט

מהנתונים עולה כי אינפיניטי משכה דמי ניהול של 2.13 מיליון דולר בתשעת החודשים הראשונים של 2012. ל"כלכליסט" נודע שהקרן אינה מקבלת דמי ניהול קבועים, אלא רק על פי הוצאות, עד גבול של דמי ניהול שנתיים של 2.5% מסך כל ההתחייבויות.

עד היום השקיעה הקרן והתחייבה ל־84.4 מיליון דולר, לעומת 15 מיליון דולר שחילקה מרווחיה לשותפיה ו־65 מיליון דולר שווי הנכסים של הקרן, כך שבנקודת הזמן הנוכחית שווי הקרן היה נמוך מסך השקעותיה. לפי הערכות, שווי נכסי החברה הוא כ־100 מיליון דולר.

מהדו"חות עולה ששווי נכסי הקרן נכון לסוף הרבעון השלישי של 2012 עמד על כ־56.7 מיליון דולר, לעומת 43.6 מיליון דולר שווי נכסים בסוף הרבעון השלישי של 2011.

אמיר גלאור, מנהל שותף באינפיניטי אמיר גלאור, מנהל שותף באינפיניטי אמיר גלאור, מנהל שותף באינפיניטי

על פי הדו"ח שווי הנכסים של הקרן - הכולל את הנכסים של הקרן, המזומנים שלה והתחייבויות של גורמים אחרים - עמד בסוף הרבעון השלישי של 2011 על 52.9 מיליון דולר ובסוף הרבעון השלישי של 2012 על 65.7 מיליון דולר.

בתביעה החדשה טוען הבנק הקפריסאי שהקרן פעלה בניגוד להוראות הסכם השותפות כשפתחה את השותפות בישראל ולא באיי קיימן. באי כוחו עורכי הדין גדיאל בלושטיין, עידו פרישתא ואורן שרון טוענים כי למקום ההתאגדות קיימות השלכות כספיות, השלכות מס והשלכות נוספות. במהלך תקופת חברותו של הבנק בקרן העביר הבנק סך של כ־4.5 מיליון דולר, ולטענתו לא רק שהקרן לא עמדה במטרותיה אלא הציגה מצגי שווא בשלב הטרום־חוזי ולאחריו.

לטענת באי כוחו היא השקיעה במגוון חברות שלא קשורות לתחומים שהובטחה בהם השקעה. הקרן שנגדה הוגשה התביעה החלה לפעול ב־2007. השותף הכללי ומנהלה הוא קרן ההון סיכון הישראלית־סינית אינפיניטי. השותפות מהווה חלק מקרן הון סיכון (Infinity I-China) המנוהלת על ידי אינפיניטי, שגייסה באמצעות ארבע השותפויות שעליהן היא מבוססת יותר מ־260 מיליון דולר.

לפני כשבוע הגיש הלניק בנק תביעה לפירוק השותפות של קרן ההון סיכון איפיניטי, בטענה ששותפות קרן ההון סיכון הסתיימה ותוקפה פג, ואינפיניטי מונעת ממנו אחזקות ישירות בחברות שבהן השקיעה הקרן ואף הקימה קרן מתחרה. לטענת הבנק, שהגיש בקשה לפירוק שותפות FBR Infinity II Ventures L.P, אינפיניטי פועלים על דעת עצמם, ללא רשות השותפים, לאחר שחלפה תקופת הסכם השותפות.

מאינפיניטי נמסר כי היא "רואה בחומרה רבה הגשת תביעה חסרת כל יסוד. במקום לקיים את מחויבויותיו החוזיות ולשלם את חובו לקרן בסך של יותר מ־4 מיליון דולר, הבנק הקפריסאי - שכלל אינו נמנה עם המשקיעים המקוריים של הקרן - בחר לקבל את האחזקה במסגרת שינויים בקפריסין (האחזקות של הלניק בנק בקרנות של אינפיניטי הגיעו בעקבות מיזוג שהתקיים, מ"א) בהגשת תביעה חסרת בסיס, שכל כולה טעויות העולות כדי הטעיית בית המשפט וניסיון התחמקות מתמשך מהתחייבויות כספיות של הבנק. תביעת הבנק גם פוגעת במשקיעים האחרים. אינפיניטי לא תאפשר כל פגיעה שכזו בה ו/או ביתר המשקיעים".

תגיות