אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשבר בהדסה מחריף: לאומי ומזרחי עצרו את האשראי לבית החולים צילום: מיקי אלון

המשבר בהדסה מחריף: לאומי ומזרחי עצרו את האשראי לבית החולים

בנוסף, עיקלו הבנקים הכנסות בסך 30 מיליון שקל שאמורות להגיע מקופות החולים. הדבר מעמיד בסכנה את השלמת משכורות חודש ינואר לעובדים. במשרד הבריאות מנסים כעת להכניס כסף לקופת הדסה, למרות החלטת הבנקים

06.02.2014, 13:41 | שאול אמסטרדמסקי ומיקי פלד

בנק לאומי ובנק מזרחי עצרו את האשראי לבית החולים הדסה, דבר שמעמיד בסכנה מיידית את היכולת של בית החולים להשלים לעובדי בית החולים את משכורות חודש ינואר. העובדים קיבלו רק את מחצית משכורת ינואר בתחילת החודש, ואילו יתר המשכורת אמור להיכנס עד ה-9 בחודש. כעת, משהבנקים סגרו את ברזי האשראי ואף עיקלו הכנסות בסך 30 מיליון שקל שאמורות להגיע לבית החולים מקופות החולים (שקונות שירותי אשפוז ושירותים רפואיים מבית החולים) היכולת של הדסה לשלם לעובדים את יתר המשכורת נמצאת בסכנה משמעותית.

קראו עוד בכלכליסט

גורם במשרד הבריאות אישר ל"כלכליסט" את הפרטים וסיפר כי המשרד עושה מאמצים למצוא דרכים להכניס כסף לקופת הדסה למרות ההחלטה של הבנקים. אחד הצעדים שכבר נעשו בחודשים האחרונים היא להקדים תשלומים עבור טיפולים רפואיים בחיילים.

בית החולים הדסה, צילום: מיקי אלון בית החולים הדסה | צילום: מיקי אלון בית החולים הדסה, צילום: מיקי אלון

להנהלת הדסה אינטרס להחריף את המשבר

הנהלת הדסה טרם החליטה אם להגיש בקשה לבית המשפט להקפאת הליכים (בעיקר נגד העובדים) אך ייתכן שהלחץ שמופעל כעת מכיוון הבנקים יזרז החלטה זו. שני גורמים במשרדי הממשלה שמעורבים בטיפול בהדסה (האוצר והבריאות) העריכו כי להנהלת בית החולים יש דווקא אינטרס למשוך את קבלת ההחלטה ולהחריף את המשבר, מתוך תקווה שהדבר יזרז את הלחץ על משרד האוצר להביא יותר כסף ציבורי להבראת בית החולים.

תוכנית ההבראה שכבר גובשה בין הנהלת בית החולים לבין הממשלה כוללת פיטורים של כ-550 עובדים (מתוכם פוטרו כבר 250), מרביתם עובדי מינהל ומשק, בפיצויים של חצי מיליון שקל לעובד לפחות. בנוסף, כוללת התוכנית קיצוצי שכר משמעותיים לרופאים והקפאת תוספות שכר עתידיות. נכון לעתה, זו אבן הנגף המרכזית בין הרופאים לבין ההנהלה. הרופאים מסכימים לקיצוצים בהיקף נמוך יותר, לארבע שנים בלבד, וחלק מהם בכלל בהלוואה שתוחזר אליהם בסוף התקופה. במלים אחרות, ההנהלה לא מצליחה ליישם את ההסכם שגיבשה יחד עם הממשלה, ולכן התוכנית לא יוצאת לפועל.

על מנת להגביר את הלחץ על הצדדים הודיע יו"ר ועדת הכספים של הכנסת ניסן סלומינסקי כי הוועדה בראשותו תקיים דיון דחוף בנושא ביום שלישי הקרוב.

 ברקע, הרופאים בבית החולים ממשיכים את העבודה במתכונת שבת, בזמן שההסתדרות מעמיקה את מעורבותה בנסיונות למציאת פיתרון. אחד הפתרונות שנשקל, אם כי כרגע רק "על אש קטנה", הוא צעד של הלאמת הדסה, במידה שתוכנית ההבראה לא תצא לדרך בשום אופן. עם זאת, הלאמת בית החולים כרוכה בקשיים משפטיים ואחרים שלעת עתה לא בטוח שלמדינה יש יכולת לפתור בצורה מהירה.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הבנקים צריכים לשאת בחלקם!
הבנקים שהלוו כסף להדסה,קרוב לודאי מתוך ידיעה ש"המדינה" תפטור את עניין החובות להם בראש ובראשונה,דווקה לא צריכים להיות הראשונים בתור להחזר החובות! הבנקים הלוו כסף,בחוסר אחריות כמו שזה נראה,למעשה הם ביצעו השקעה לא טובה בכספם והם גם אלה שצריכים לשאת בחלק מההפסד. האחרונים שצריכם להפגע אלה העובדים,ברור שצריך רפורמה במשכורות,אבל לא על חשבון שכר על עבודה שכבר נעשתה.
אורית , ת"א  |  07.02.14
1.
יש להלאים את בית החולים ובנוסף
להשוות ולתת לרופאים והאחיות ולשאר העובדים משכורות זהות לאילה העובדים בתל השומר בית החולים הממשלתי המקביל להדסה. יש להגיע עם הבנקים להסכם על מחיקת חלק מהחובות ואולי צריך קודם להחליט שבית חולים הדסה הוא פושט רגל אין להסכים להורדה חד צדדית של שכר לעובדים והגיע הזמן שהמדינה תפסיק לראות בהפרטה את חזות כל היעילות ראשית יש לספק שרותים חיוניים לאזרחים ושכר שווה בכל מוסדות הרפואה .
guss , מרכז  |  06.02.14