אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהגנה למתקפה: ההייטק מגיע אל בירת הנגב צילום: סטודיו ג'יימס

מהגנה למתקפה: ההייטק מגיע אל בירת הנגב

הטכנולוגיה של CyActive, החברה הראשונה שהצטרפה לחממת הסיייבר של JVP בבאר שבע, חוזה מראש התפתחות של וירוסים קיימים. "הטכנולוגיה שלנו דורשת מההאקר ממש להתאמץ", מספרים מייסדי החברה

06.02.2014, 14:23 | מאיר אורבך
חברה ראשונה בחממת הסייבר החדשה של קרן JVP: סייטאקטיב (CyActive) מצטרפת למרכז של קרן ההון סיכון הירושלמית ושל המדען הראשי שהוקם לאחרונה בבאר שבע.

קראו עוד בכלכליסט

מעבר לראשוניות שבהצטרפות למרכז הייטק בבירת הנגב, החברה טוענת שגם הגישה שלה לתחום הסייבר היא חדשנית: "כיום על כל דולר שמוציא האקר לבניית נוזקה, תעשיית אבטחת המידע מוציאה מאות דולרים כדי להצליח לאתר את הווירוס שיצרה. הטכנולוגיה שלנו דורשת מההאקר ממש להתאמץ", אומר לירן טנקמן, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה.

לירן טנקמן (מימין) ושלומי בוטנרו, מייסדי סייטאקטיב, צילום: סטודיו ג לירן טנקמן (מימין) ושלומי בוטנרו, מייסדי סייטאקטיב | צילום: סטודיו ג'יימס לירן טנקמן (מימין) ושלומי בוטנרו, מייסדי סייטאקטיב, צילום: סטודיו ג

"התהליך שקורה כיום, שבו המגן מגיב לשינויים שעושה התוקף, מאפיין את תעשיית אבטחת המידע. עד כה, לא תועדה מתקפה שאינה מורכבת לפחות בחלקה מאלמנטים ממוחזרים", אומר שלומי בוטנרו, מייסד שותף וסמנכ"ל טכנולוגיות בחברה. "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת להריץ קדימה את צעדי התוקף ולהתכונן לצעדיו הבאים. למעשה, אנחנו הופכים את המצב הקיים והתוקף הופך להיות מתגונן".

לדברי אנשי החברה, הטכנולוגיות שבהן משתמשים כיום לזיהוי נוזקות עתידיות עוסקות בדמיון בין וירוסים קיימים. הטכנולוגיה של סייאקטיב חוזה מאות אלפי גרסאות עתידיות אפשריות של מתקפות סייבר מוכרות, ו"מריצה קדימה" את ההתפתחות העתידית של נוזקות המחשב. על פי תחזית זו, החברה בונה גלאים חכמים שכבר יודעים לזהות את הנוזקות של העתיד. מערך זה מונע מתקפות ומעצים את יכולת החיזוי של החברה. סייאקטיב, שגייסה מהקרן יותר ממיליון דולר, מעסיקה עשרה עובדים.

מייסדי החברה בוטנרו וטנקמן הם מומחי אבטחת מידע עטורי פרסים. לטנקמן ניסיון בן עשור באגף המודיעין של צה"ל, והוא גם זכה בפרס ראש אמ"ן לחשיבה יוצרת. בוטנרו הוא בוגר יחידות העילית הטכנולוגיות של חיל האוויר ואגף המודיעין בצה"ל. לפני שייסד את CyActive ניהל בוטנרו את מרכז התמחות אבטחת מידע וסייבר בחברת Matrix.

"בעקבות השינוי שחל בשנים האחרונות בתפיסת אבטחת המידע, קיים צורך בפיתוח פתרונות של מערכות הגנה שיודעות להעריך את פוטנציאל המתקפה העתידית בצורה מתוחכמת יותר, לחזות אירוע ולמנוע אותו", מסביר יואב צרויה, שותף בחממת הסייבר של JVP, את הבחירה בחברה. "הפתרון של סייאקטיב הופך כל מתקפה חדשה לתהליך ארוך, מורכב ויקר עבור התוקף".

תגיות