אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יעקב אפרתי: "גם אם רבין נתן שירותים לא לגיטמיים לדנקנר, זה לא אומר שקיבלתי שוחד" צילום: יובל חן

יעקב אפרתי: "גם אם רבין נתן שירותים לא לגיטמיים לדנקנר, זה לא אומר שקיבלתי שוחד"

אפרתי, הנאשם בקבלת שוחד בפרשת קרקעות המלח, הגיש לבית המשפט את סיכומיו. לטענתו, לא הוכח כי 45 אלף שקל שהופקדו בחשבונו היו כספים שקיבל אחיינו, העסקן מאיר רבין, מדני דנקנר

09.02.2014, 15:52 | תומר גנון

"אין מחלוקת כי במאי 2003 הופקדו בחשבונו של יעקב אפרתי כ-45 אלף שקל במזומן, אולם אין ראיה שמוכיחה כי מאיר רבין הפקיד את הכסף, וכי היה זה כסף שהגיע מדני דנקנר". כך טוענים עורכי הדין ירון קוסטליץ ועודד גזית, המייצגים את מנהל מינהל מקרקעי ישראל לשעבר, יעקב אפרתי, הנאשם בקבלת שוחד, בסיכומים שהגישו לבית המשפט בפרשת קרקעות המלח (אחד משלושה אישומים בתיק הולילנד). "אף אם המאשימה סבורה כי הוכיחה מעל לכל ספק סביר כי רבין לא נתן לדנקנר שירותים לגיטמיים, הדבר אינו מלמד על כך שאפרתי קיבל שוחד", הם מוסיפים.

קראו עוד בכלכליסט

על פי כתב האישום בפרשה, דנקנר, ששימש בשנת 2005 יו"ר הדירקטוריון המשותף של תעשיות מלח ובעל מניות בה, שילם 1.3 מיליון שקל לעסקן מאיר רבין, אחיינו של אפרתי, על מנת שיניע את דודו לסייע באישור הסכם שהעניק הטבות מפליגות לחברת המלח, שהייתה בשליטת משפחתו של דנקנר.

 דני דנקנר. "שילם 1.3 מיליון שקל לרבין", צילום: עידו ארז, ynet דני דנקנר. "שילם 1.3 מיליון שקל לרבין" | צילום: עידו ארז, ynet  דני דנקנר. "שילם 1.3 מיליון שקל לרבין", צילום: עידו ארז, ynet

רבין, כך נטען, הפקיד לחשבונות של אפרתי 45 אלף שקלים מהכסף שקיבל מדנקנר, בתמורה לפעולות שביצע לאישור ההסכם שהעניק למשפחת דנקנר פיצוי של עשרות מיליוני דולרים על החזרת קרקעות בעתלית ובאילת למדינה. כאמור, אפרתי טוען כי 45 אלף השקלים שהופקדו בחשבונו לא הגיעו מרבין.

סיכומו של אפרתי מתכתבים עם סיכומי הפרקליטות בפרשה שהוגשו לפני כחודש וחצי. הפרקליטות טוענת כי על מעשיו של דנקנר יש להרשיעו במתן שוחד, גם אם אפרתי יזוכה מקבלת שוחד מרבין. הסיבה: החוק אוסר על מתן טובת הנאה גם למקורב לעובד ציבור (רבין), אם מוכח שהיא ניתנה לו על מנת שיניע את אותו עובד (אפרתי) לפעול לטובת האינטרס של המשלם (דנקנר). "בתמורה לכספים שנתן דנקנר לרבין פעל האחרון, כמוסכם ביניהם, על מנת להניע את עובד הציבור אפרתי 'למשוא פנים או להפליה' בקידום עסקת תעשיות המלח", טענה הפרקליטות.

מאיר רבין. "פעל כדי להניע את אפרתי לקידום עסקת תעשיות המלח", צילום: אוראל כהן מאיר רבין. "פעל כדי להניע את אפרתי לקידום עסקת תעשיות המלח" | צילום: אוראל כהן מאיר רבין. "פעל כדי להניע את אפרתי לקידום עסקת תעשיות המלח", צילום: אוראל כהן

עו"ד קוסטליץ וגזית טוענים בסיכומיהם שעדותו של עד המדינה שנפטר, שמואל דכנר, במשטרה, מוכיחה כי אפרתי מעולם לא קיבל שוחד מדנקנר. "במענה לשאלתכם אם יעקב אפרתי קיבל שוחד ממני", הם מצטטים מחקירתו של דכנר "אני משיב שאפרתי לא קיבל שוחד כלשהו בגין פרויקט זה (הולילנד) ולא קיבל שוחד בגין פרויקטים אחרים. אולם הקרבה של מאיר אתו עזרה רבות לקידום פרויקטים שאין אנו דנים בהם כעת ואמסור לכם פרטים נוספים אם וכאשר אתבקש לכך".

את דני דנקנר מייצגים עורכי הדין נבות תל־צור, יורם ראב"ד, יוסי בנקל וטל שפירא; את פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) מייצגים יהונתן תדמור וירון גולומב. את רבין מייצגים עוה"ד שמואל קליין ויובל גבעון.

תגיות