אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת החשמל לא תוכל להקים רשת דור רביעי צילום: אבי אוחיון לע"מ

בלעדי לכלכליסט

חברת החשמל לא תוכל להקים רשת דור רביעי

מנכ"ל משרד התקשורת דחה את בקשת החברה להקים רשת בפריסה ארצית על גבי התשתיות שלה מחשש לפגיעה בתחרות: "חברות הסלולר יעשו זאת"

10.02.2014, 14:23 | אופיר דור

משרד התקשורת דחה על הסף את הצעת חברת החשמל להקים ולהפעיל רשת דור רביעי סלולרית על גבי תשתיותיה - כך נודע ל"כלכליסט".  

קראו עוד בכלכליסט

מנכ"ל חברת החשמל אלי גליקמן פנה לפני כחודשיים למנכ"ל משרד התקשורת אבי ברגר, בהצעה להקים בתוך שנתיים על גבי תשתיות החברה רשת דור רביעי בפריסה ארצית, שתשמש את כל חברות הסלולר בישראל. גליקמן טען כי זהו הפתרון היעיל ביותר עבור המשק.

במכתב התשובה לגליקמן, הסביר ברגר כי אין סיבה שבישראל תהיה רק רשת דור רביעי אחת. "לא נמצא כשל שוק מהותי המצדיק רשת דור רביעי אחת", כתב לגליקמן, "לא נראה כי לחברת החשמל יש יתרון יחסי בהפעלת רשת דור 4, וקיימות מספיק חברות המפעילות שירות סלולר ברמה טובה המבקשות להפעיל דור 4 באופן מיידי".

עד עתה פנו למשרד התקשורת שתי קבוצות בבקשה להקים בעצמן תשתיות דור רביעי: אחת כוללת את פרטנר ואת HOT mobile, והשנייה את סלקום, פלאפון וגולן טלקום. עלות הקמת תשתית הדור הרביעי מוערכת ב־600–400 מיליון שקל לכל קבוצה. במשרד מאמינים כי מצב שבו תהיה רק רשת סלולרית אחת יפגע בתחרות ובתמריץ לשדרג את התשתית לאורך השנים. ההתלבטות במשרד היא אם לאפשר הקמת שתי רשתות, או לחייב הקמת שלוש רשתות ולא לאשר את אחת ההצעות. 

אילוסטרציה, צילום: shutterstock אילוסטרציה | צילום: shutterstock אילוסטרציה, צילום: shutterstock

ברגר לא שלל את האפשרות שחברות הסלולר יוכלו להשתמש באתרי חברת החשמל לצורך הקמת אנטנות, כפי שכבר נעשה בפועל כיום. עם זאת, הוא התנה זאת בכך שהחברה תציע מחיר אחיד לכל המפעילים. ברגר הזכיר במכתבו כי חברת החשמל היא שותפה במיזם הסיבים, שיקים על גבי תשתיותיה רשת תקשורת קווית שלישית בישראל, שתתחרה ב־HOT וב־yes. "על כן, לא נראה שקיימת סיבה מוצדקת שהמשרד יאשר מתן רישיון נוסף לחברת חשמל", כתב.

ברגר אינו כותב זאת, אך יש להניח כי התנהלות ועד עובדי חברת החשמל פגעה גם היא בסיכוייה לקבל רישיונות נוספים ממשרד התקשורת. עובדי החברהעיכבו בחודשים האחרונים את תחילת עבודות פריסת התשתית בדרישה לקבל מניות במיזם. לפני כשבועים אישר דירקטוריון חברת החשמל הסכם שטרם נחתם סופית, שבו יקבלו העובדים מענק שנתי של 5 מיליון שקל ו־15% מהרווחים שתרשום החברה מאחזקותיה במיזם.

מחברת החשמל לא נמסרה תגובה.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
איזו החלטה מטומטמת....
איזו החלטה מטומטמת... העלות הגדולה בהקמת הרשת אלו תחנות התקשורת שכוללות: 1. תשתית הנדסית לתקשרות כמו מגדלי תקשורת, חשמל, סיבים וכו' 2. ציוד תקשורת - האנטנה עצמה ומסדי התקשרות לחברת החשמל יש ייתרון מובהק בסעיף 1 על פני כל גורם אחר, יש להם פריסה של עמודי חשמל איפה שרק רוצים ואפילו חברות התקשורת מזמן הבינו את הפוטנציאל ומתלבשים על תשתיות חח"י לצורך זה. ולכן במקום להקים חברת בת לחברת החשמל שתהיה חברה פרטית לחלוטין אבל בבעלות של חח"י בדרך כזו או אחרת שתהיה מוסמכת לפרוס את התשתית הנל ולתת את השירותים הללו לחברות התקשרות בעלות שהמידנה תכתיב. בזה מרוויחים כמה דברים: 1. רק גורם אחד פורס תשתיות - ניתן יהיה לפרק את מרבית אתרי התקשרות של חברות הסלולר 2. התחרות תתעצם בין החברות שכן רשת התקשורת תנוהל ותתומחר במחירים שייקבעו ע"י המדינה ולכן רק שאר השירותים שהחברות יצטרכו לתמחר הינם קטנים יותר. 3. כל המפעילים יוכלו להיות מפעלי MNVO ולפתוח לעוד חברות שירצו להתמודד 4. רמת הקרינה תפחת משמעותית במדינה שכן רק רשת אחת תהיה פרוסה אומנם צריך יהיה להקים חברה פרטית ולא ע"י המונופול המנופח הזה בדיוק כמו מיזם הסיבים....
דון קורליאונה , אי שם  |  10.02.14
1.
מדינת זימבבואה זה כאן .. משרד התקשורת מזגזג ..ומתנהל בחובבניות .
במשרד מאמינים כי מצב שבו תהיה רק רשת סלולרית אחת יפגע בתחרות ובתמריץ לשדרג את התשתית לאורך השנים. ....ממש בדיחה. ולאפשר הקמת שתי רשתות, או לחייב הקמת שלוש רשתות לא יפגע בתמריץ חברות הסלולר להשקיע ולשדרג תשתיות לאורך השנים ? הרי ברור כמים שקופים שחיבור והשיתוף בין רשתות הסלולר ייצור קרטליזציה מעוצמת וחזקה שכל צד מלתחילה לא מתחייב בפני משרד התקשורת בחלקו להשקיע בתשתיות ושידרוגן בעתיד במסגרת השיתופים באם יאושרו ע"י הרשות להגבלים עסקיים. בכל מדינה שפויה היו שוקלים להקים רשת דור רביעי בפריסה ארצית, שתשמש את כל חברות הסלולר בישראל ומשמרים תחרות לטובת הצרכנים. מדינה עם 9 מליון אזרחים ו5 מפעילות סלולר - זהו תקדים שאין לו דומה בעולם .. מי שנתן רשיון להתקיימות עוד2 חברות סלולר בישראל תוך ידיעה על המחסור בתדרים חייבים כעת לאכול את הכובע של עצמם ..כן,כן, משרד התקשורת והשרים הפופוליסטים שלה.
ק.שיןשין  |  10.02.14