אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
למרות התנגדות המדינה, אושר שכרם של יו"ר ומנכ"לית בנק לאומי צילום: תומי הרפז

למרות התנגדות המדינה, אושר שכרם של יו"ר ומנכ"לית בנק לאומי

שכרה החודשי של המנכ"לית רקפת רוסק עמינח יעמוד על 183 אלף שקל. בנוסף היא תקבל הטבות שיביאו את עלות שכרה לעד 6.5 מיליון שקל בשנה. היו"ר דוד ברודט יוכל למשוך שכר חודשי של עד 165 אלף שקל

11.02.2014, 18:07 | שניר הנדלר
הגופים המוסדיים ובעלי המניות בבנק לאומי אישור הערב (ג') ברוב של 68.5% את מדינות התגמול בבנק. גם עמדת המדינה המחזיקה בכ-6% ממניות לאומי ואוצר התיישבות היהודים המחזיקה בכ-5% ממניות הבנק להתנגד, לא מנעה את האישור. 
 
 
רקפת רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי
רקפת רוסק עמינח, מנכ"לית בנק לאומי

קדמה להצבעות המלצה מצד חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי שהמליצה להם להצביע בעד מדיניות התגמול של הפועלים ולאומי.

לפי מדיניות התגמול של לאומי שכרה החודשי של המנכ"לית רקפת רוסק עמינח יעמוד על 183 אלף שקל. בנוסף תהיה זכאית המנכ"לית למשכורת 13, הפרשות סוציאליות והטבות נוספות ומענקים נוספים שמקפיצים את תקרת עלות השכר הכוללת שלה ל-6.5 מיליון שקל. 

יו"ר הבנק דוד ברודט יוכל למשוך שכר חודשי של עד 165 אלף שקל. תקרת השכר הכוללת של ברודט תעמוד על 5.4 מיליון שקל.

עם זאת, בהתאם להחלטת הפיקוח על הבנקים, מדיניות התגמול שאושרה לא תפגע בחוזי השכר הקיימים של הבכירים והם ייהנו מהסכם השכר הקיים עד למועד פקיעתו.

קודם לכן אישרו בעלי המניות בבנק הפועלים את תנאי השכר החדשים של היו"ר יאיר סרוסי והמנכ"ל ציון קינן. תקרת שכרו של השניים תנוע בין 160 ל-175 אלף שקל בחודש. כמו כן נקבע, כי עלות שכרו של קינן לא תעלה על פי 30 מעלות שכרו הממוצע של עובד בבנק ושל סרוסי על פי 26.5.

יצוין, כי במשרד האוצר ביקרו בתחילת השבוע את מדיניות התגמול שביקשו הבנקים לאשר לבכיריהם, אך נראה כי הגופים המוסדיים ובעלי המניות בבנקים התעלמו מהביקורת ובחרו לאשר את מדיניות התגמול של הבנקים – וברוב גדול.

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
והתחרות, איה היא? אה, שכחתי, בישראל מדובר
הנה כי כן, כתבה אחת, שני הבנקים הגדולים בישראל, מס' 1 וסגנו מס' 2 ובשניהם בעלי מניות הרוב, למרות התנגדות המדינה (שאמנם מחזיקה בחלק קטן מאד במניות שני הבנקים האלו, אבל הייתם מצפים שדעתה תחזיק יותר מים בשיקולי שאר מחזיקי המניות) מאשרים שכר מופלג לבכירים כהרף עין. והשאר? האם בבינלאומי, דיסקונט ומזרחי טוב יותר? פשפשו בכתבות עבר ותגלו שהתשובה היא לא. גם שם השכר לבכירים שערורייתי. האם לפחות התנאים שמוצבים בפני אותם בכירים קשים להשגה ומצדיקים שכר כזה? לא. להיפך, לא מעט מומחים בתחום יודעים לספר כי התנאים האלו הם יעדים נמוכים שהבנק יכול היה להשיג לו לא היה מנהל/ת בראשו אלא מכוחה של אינרציה פיננסית בלבד. אבל לאן נקום ונלך? להיכן נעביר את כספנו? בשוק הפיננסים הקרטלי שנוצר פה בארץ כולם אותו דבר: ביחס ללקוח, בתגמול הבכירים, בעמלות... ואגב, כל הזמן השם "אנטרופי" מוזכר. בסדר, הבנתי, אנטרופי האלו מרכזים את עשרת האחוזים בחכמים והמוכשרים והטובים ביותר בשוק האנליסטיקה הפיננסית בארץ (נניח, לצורך הדיון). אין עוד חברות ייעוץ? גם פה מדובר במונופול שאיש, כך זה נראה, לא נותן עליו את הדעת. מונופול שנוגע בחיינו יותר ממה שרובנו יודעים או מוכנים. מדינה פקקט. לברוח. מדהים כמה שחיתות יש בכל מקום שבו מסתכלים, אבל ממש, בכל מקום ללא יוצא מהכלל. אני רק מחכה לרגע שאני אעמוד בקריטריונים של מדינה זרה לאזרחות כדי ליישם את העצה שלי בעצמי.
א.פ.  |  12.02.14
17.
פשוט ביזיון, המוסדים ושאר בעלי המניות לא עברו את הקורס מוסר ועסקים?!
יש נתק בין השכר לביצועים של המנהלים, אף מנהל, מוכשר ככל שיהיה לא זכאי לקבל סכומים כאלה, נקודה. תוצאות עיסקיות טובות הם בזכות כלל העובדים הזוטרים והמנהלים בדרגות הביניים ולא בגלל אף מנכ"ל או סמנכ"ל. אז נכון מגיע להם שכר גבוה יותר מהעובדים הפשוטים, אבל צריך לשים סוף לחזירות הזאת.
סטודנט לכלכלה , מרכז  |  11.02.14
לכל התגובות