אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סלינגר מקלה עם בעלי השליטה בגופי פנסיה על רקע הערות השוק צילום: עמית שעל

סלינגר מקלה עם בעלי השליטה בגופי פנסיה על רקע הערות השוק

המפקחת פרסמה טיוטה שלישית לגבי היתר שליטה בגוף מוסדי שמקלה מעט עם בעלי השליטה. החקיקה אמורה עם זאת להגביל את רמות המינוף של בעל השליטה ולהטיל עליו דרישות הון מחמירות יותר כדי להבטיח את איתנותו הפיננסית

12.02.2014, 11:00 | רחלי בינדמן
דורית סלינגר, המפקחת על הביטוח מפרסמת היום טיוטה שלישית לכללים להיתר שליטה בגוף מוסדי (גוף המנהל כספי ציבור המפוקח על ידי אגף שוק ההון באוצר).

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בטיוטת כללים שיוצרת לראשונה מגבלות על רמות המינוף שיכול בעל שליטה בגוף מוסדי לקחת על עצמו ודרישות הון מחמירות יותר על בעל השליטה. מנגד, ההוראות החדשות מקלות על בעלי שליטה בגופים מוסדיים גדולים לגבי שיעור ההחזקה הישיר הנדרש מהם בגוף המוסדי – לפי החוק הקיים כיום בעל שליטה בגוף מוסדי חייב להחזיק אמצעי שליטה של לפחות 50% בגוף מוסדי ואילו במסגרת החקיקה החדשה יותר לבעל שליטה בחברות גדולות מאד להחזיק באמצעי שליטה של 30% בגוף המוסדי.

במסגרת הטיוטה השלישית מתבצעות מספר הקלות על רקע פניות מצד שוק ההון בנושא. כך למשל, בטיוטה הקודמת נקבע כי בעל השליטה הסופי (האדם שעומד מאחורי ההחזקה בגוף המוסדי) יכול לדלל את החזקותיו בגוף המוסדי בשרשור למינימום שלא יפחת מ-25% ואילו כעת יורד הרף ל-20%. הקלה נוספת מתייחסת לדרישת החוסן הפיננסי מבעל השליטה.

דורית סלינגר הממונה על שוק ההון ביטוח וחסכון באוצר, צילום: אבי אוחיון, לע"מ דורית סלינגר הממונה על שוק ההון ביטוח וחסכון באוצר | צילום: אבי אוחיון, לע"מ דורית סלינגר הממונה על שוק ההון ביטוח וחסכון באוצר, צילום: אבי אוחיון, לע"מ

בטיוטה הקודמת נקבע רף גבוה של חוסן פיננסי שחייב להישאר לאורך כל תקופת השליטה. כעת בטיוטה החדשה ניתנת גמישות מסויימת לרדת מהרף של החוסן הפיננסי כדי לאפשר גמישות לבעל השליטה לנהל את הגוף המוסדי. לבסוף, ישנן הקלות בטיוטה הנוכחית הנוגעות לחלוקת דיבידנד. בטיוטה הקודמת הוגבלה חלוקת דיבידנד לבעל השליטה מהגוף המוסדי לתנאי שההון העצמי של הגוף המוסדי עומד על לפחות 125% מדרישות הפיקוח. כעת בפיקוח הסכימו לחזור למצב הקיים בו לא תהיה התערבות בחלוקת הדיבידנד כאשר אם ההון העצמי יעמוד על 115% מדרישות הפיקוח אין צורך באישור הפיקוח לחלוקה ואם יהיה נמוך יותר ידרש אישור כאמור.

תגיות