אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הבונוס עוד בהדסה? הכסף בשליטת מור יוסף

גילויים חדשים בפרשת הבונוס בהדסה: הבוקר חשף "ידיעות אחרונות" כי מנכ"ל בית החולים שתחתיו תפח הגירעון העצום זכה להטבה של 1.8 מיליון שקל. בתגובה הוא טען שהבונוסים בכלל שמורים בהדסה. כעת מתברר: לא ניתן להשתמש בכסף בלי אישורו

12.02.2014, 19:24 | צח שפיצן, "ידיעות אחרונות"
בזמן שעובדי הדסה נאבקים על המשכורות שלא משולמות להם וחוששים מפיטורים - עוד פרטים נחשפים על ההטבות למנכ"ל שבשנות ניהולו נצבר גירעון הענק. בהמשך לחשיפה הבוקר (יום ד') ב"ידיעות אחרונות", מתברר כי הבונוסים שקיבל מנכ"ל הדסה לשעבר מההנהלה מופקדים בקרן השתלמות על שמו בהדסה, והוא יכול למשוך את הכספים בכל עת. חלק מהכסף כבר נמשך. מור יוסף טוען כי לא מימש וכי הוא אינו מתכוון לממש סכום זה, אולם ללא מכתב רשמי ממנו המאשר כוונה זאת לא יכולים בהדסה לשחרר את הכספים.

 

כפי שנחשף הבוקר, מור יוסף קיבל בין השנים 2006 ל-2011 בונוסים בסך כולל של 1.8 מיליון שקלים. באותן שנים התדרדר מצבו הפיננסי של בית החולים ובסוף שנת 2011, השנה שבה פרש מור יוסף, הגיע הגירעון המצטבר של בית החולים ל-850 מיליון שקל.

 

בדיון שנערך היום בוועדת הכספים הקריא מור יוסף מן הכתב, דברים שכתב מראש והטיח בטון כעוס בנוכחים: "רוצים לבדוק את הבונוסים. רק דבר אחד לא כתבו,שהם נמצאים בהדסה".

מור יוסף צודק. הבונוסים אכן נמצאים בהדסה, אלא שהם נמצאים בקרן השתלמות על שמו. ממסמך שהגיע לידי ynet עולה כי לזכותו של מור יוסף בהדסה עומדת יתרה של כ-430 אלף דולר (שמופיעה ברישומים כמינוס, מבחינת בית החולים). מהקרן נמשכו במהלך השנים סכומים שונים ובהם סכום של 25 אלף דולר תחת סעיף שהוגדר "הוצאות כלליות". ייתכן כי הסכום שימש לטובת תרומה לבניית מגדל האשפוז החדש, מה שמעיד שהכסף נמצא בשליטת מור יוסף. כמו כן שימשו כספים מהקרן בהתאם לנהלי בית החולים לרכישת ציוד מחשוב.

 

שלמה מור יוסף, צילום: אלכס קולומויסקי שלמה מור יוסף | צילום: אלכס קולומויסקי שלמה מור יוסף, צילום: אלכס קולומויסקי

מור יוסף טוען כאמור כי לא מימש וכי הוא לא מתכוון לממש את כספי הקרן. בהדסה ישמחו אם מור יוסף אכן יוותר על הכספים לטובת בית החולים, אלא שכל עוד לא שלח מכתב רשמי המאשר כוונה זאת, אין באפשרותם למשוך את הכספים. גורם בהדסה הגיב בחיוך להצהרותיו של מור יוסף ואמר: "כל עוד ההצהרות האלה נאמרות בע״פ הן שוות לקרח. נשמח מאוד אם מור יוסף יוותר על הכספים לטובת הדסה, אבל עד היום הוא לא אמר לנו שהוא מעוניין לוותר על הכספים וגם לא שלח מכתב ויתור".

מבית החולים הדסה נמסר: "איננו נוהגים להתייחס לשכר עובדינו".

מצנח הזהב

 

כפי שפורסם הבוקר, באפריל 2006 קיבל מור יוסף בונוס של ארבע משכורות עבור התקופה שלפני חתימת החוזה איתו, שעמד על כ- 350 אלף שקל. גם בשנים 2006 ו-2007 קיבל מור יוסף את הבונוס המרבי, שגדל מדי שנה בהתאם לצמיחת משכורתו, והגיע בתקופה זו לכ-480 ‬אלף שקל. ב-2008 וב-2009‬ פחת הבונוס של מור יוסף, לשווי של משכורת אחת.

הבונוס המעניין ביותר שהוענק למור יוסף הגיע ביוני ‭,2011‬ בסך כולל של שתי משכורות, כ-280 אלף שקל. באותה שנה הוא פרש על רקע חילוקי דעות קשים עם ארגון "נשות הדסה‭,"‬ שמשמש למעשה הבעלים של בית החולים, והותיר אחריו גירעון מצטבר של כ-850‬ מיליון שקל. גירעון זה, שחייב את בית החולים להכריז על תוכנית הבראה אגרסיבית, נבע מהפסדים של מאות מיליוני שקלים מדי שנה במהלך שנות כהונתו האחרונות של מור יוסף - אותן שנים שבהן קיבל המנכ"ל היוצא בונוסים שמנים, בשווי מצטבר של ‭1.8-כ‬ מיליון שקל.

 

אם בכך לא די, לבונוס משנת 2011 צורף גם מכתב הערכה אישי מיו"ר הדירקטוריון יוסי רוזן, שבו מוזכרת גם נשיאת הדסה ננסי פלצ'וק. "אני שמח להודיע לך שבהמלצתי ובהמלצת ננסי הוחלט פה אחד לתת לך בונוס של שתי משכורות‭,"‬ כתב רוזן, "כהערכה עבור פעילותך כמנהל הדסה, ובהתאם לחוזה איתך‭."‬

הבונוסים השמנים שקיבל מור יוסף מצטרפים ל"מצנח הזהב" שקיבל עם פרישתו מתפקיד מנהל הדסה. מור יוסף ממשיך לקבל לאחר פרישתו מבית החולים שכר חודשי של 75 אלף שקל עד הגיעו לגיל הפרישה ב-2019, סכום שמצטבר לכ-10 מיליון שקל. בנוסף מקבל כיום מור יוסף משכורת חודשית בת 60 אלף שקל במסגרת תפקידו כמנכ"ל הביטוח הלאומי.

מור יוסף התייחס הבוקר בדיון בוועדת הכספים בכנסת לנושא הבוער וטען שהיה"מנהל מצטיין".

לדבריו הוא הוביל את בית החולים להישגים: "הבאתי את הדסה במשך 11 שנים לפסגות. הייתי שותף לגיוס תרומות בהיקפים של מעל מיליארד וחצי שקל. בתקופת פעילותי הובלתי את בניית מגדל האשפוז שהוא התשתית לטיפול הרפואי בירושלים ל-50 השנים הבאות". הוא אמר כי מערכת הבריאות במדינת ישראל בנויה על גרעונות כשיטה. "בתקופתי התמודדתי עם גרעונות והייתי שותף לתוכנית הבראה, האחרונה בהן ב-2009, תוכנית שעיצבה את המערכת לתקופתי. צולבים ותוקפים אותי ברמה האישית וסימנו אותי כמטרה במקום לראות את הבעיה הכללית האמיתית".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
נימוק של ילדים בגן
אמרו חכמינו: במקום שאין אנשים, השתדל להיות איש. הנימוק שמור יוסף נתן לכך שנתן להדסה להתדרדר עד להתמוטטותה המוחלטת הוא "מערכת הבריאות במדינת ישראל בנויה על גרעונות כשיטה", נשמע כנימוקו של ילד קטן שמגן על חפותו בנימוק "לא רק אני... כולם לקחו... אז גם אני לקחתי...". וזה האיש שמופקד היום על בריאותו של הביטוח הלאומי...
שירה , ירושלים  |  13.02.14
3.
אמרו חכמינו: במקום שאין אנשים, השתדל להיות איש
הנימוק שמור יוסף נתן לכך שנתן להדסה להתדרדר עד להתמוטטותה המוחלטת הוא "מערכת הבריאות במדינת ישראל בנויה על גרעונות כשיטה", נשמע כנימוקו של ילד קטן שמגן על חפותו בנימוק "זה לא רק אני. אני לא הייתי הראשון. כולם לקחו, אז גם אני לקחתי". וזה האיש שמופקד היום על בריאותו של הביטוח הלאומי...
שירה , ירושלים  |  13.02.14