אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ספקית התרופות לבתי החולים מנתקת את החמצן להדסה צילום: אוהד צויגנברג

בלעדי לכלכליסט

ספקית התרופות לבתי החולים מנתקת את החמצן להדסה

דירקטוריון שראל, שבו יושבים נציגי משרדי הבריאות והאוצר, אישר לחברה להפסיק את האספקה להדסה. מתנה את העברת התרופות לבית החולים בתשלום במזומן בלבד

12.02.2014, 22:36 | אורנה יפת
חברת שראל הפסיקה לספק תרופות וציוד לבית חולים הדסה, כך נודע ל"כלכליסט". החברה שאמונה על אספקת ציוד ושירותים לבתי החולים בישראל, הפסיקה לפני כשבוע וחצי את האספקה לבית החולים שנקלע למשבר, ומוכנה להעביר ציוד ותרופות בתמורה לתשלום במזומן בלבד. הפסקת האספקה נעשתה בידיעת משרד הבריאות ובהסכמתו, שכן נציג משרד הבריאות יושב בדירקטוריון של החברה. הפסקת האספקה נעשתה בשל חוב כספי שצבר של בית החולים כלפי החברה. גרעונו של בית החולים הדסה עומד על 1.3 מיליארד שקל.

קראו עוד בכלכליסט

לטענת עו"ד אמיר ברטוב, ממשרדו של עו"ד ליפא מאיר, המשמש כנאמן בית החולים, עומד החוב של הדסה כלפי חברת שראל על 4.5 מיליון שקל.

שראל היא גוף הרכש של בתי החולים בישראל. היא החברה הגדולה ביותר שמספקת סל שירותים לבתי החולים ולמוסדות רפואיים שכולל תרופות, ציוד רפואי, מכשור רפואי, חיסונים, ושירותים. שראל הוקמה בשנת 1995 בעקבות החלטת ממשלה, במטרה כי תשמש זרוע הרכש המרכזית עבור בתי החולים הממשלתיים בישראל. היקף המכירות של שראל הגיע בשנת 2012 ל-981 מיליון שקל.

הפגנת הרופאים בהדסה, צילום: עומר מסינגר הפגנת הרופאים בהדסה | צילום: עומר מסינגר הפגנת הרופאים בהדסה, צילום: עומר מסינגר

החברה נמצאת בבעלות עמותת בתי החולים הציבוריים ובדירקטוריון שלה יושבים נציגי בתי החולים הציבוריים, נציג משרד הבריאות ונציג משרד האוצר. בשל כך הפסקת האספקה נראית כצעד תמוה שכן המדינה שאחראית על אבטחת שירותים לתושבי ירושלים ואשר מכריזה מצד אחד על צורך במציאת פתרון למשבר, היא זו שלמעשה באמצעות שראל, שנמצאת בשליטה של המדינה, עוצרת את האספקות להדסה. הדבר עשוי להעצים את המשבר.

להדסה חובות לא רק לשראל אלא גם לספקים נוספים. בעקבות זאת, נודע כי ספקי ציוד רפואי ותרופות החלו לפעול בקפדנות יתר בכל הקשור לבטחונות ומסגרות אשראי אל מול יתר בתי החולים. ההערכות הן כי ספקים שנפגעו מהדסה ינסו להעלות מחירים, על מנת למזער לעצמם נזקים.

משרד הבריאות מסר בתגובה כי "בנוהל הרגיל שבו חברה נכנסת לתהליך הקפאת הליכים, אספקת הטובין מבוצעת כנגד מזומן. מנכ"ל משרד הבריאות נפגש עם הנהלת הדסה והבהיר שאם תהיה בעיה מיוחדת של מניעת אספקת ציוד מספקים מסוימים, הוא יתערב למען הסדרה גם באמצעות 'שראל'".

עו"ד אמיר ברטוב, ממשרדו של עו"ד ליפא מאיר, המשמש כנאמן בית החולים, מסר כי "שראל כמו הרבה ספקים ונותני שרותים הפסיקו לחדש את המלאי להדסה, אבל לא הודיעו על זה באופן רשמי. כעת נעשית אליהם פניה מסודרת מצד הדסה להסדיר את המשך האספקה, ואני מאמין שזה מה שיקרה".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
למה שהנהלת ביה"ח לא תהיה ע"י אנשים מקצוענים?
רופאים בכירים למשל יכולים לעשות רוטציה בתור מנהלי ביה"ח. כל כמה שנים הם יתחלפו וכך תהיה להם מוטיבציה גבוהה לעשות את המיטב עבור המוסד ולא עבור הכיס הפרטי. רופאים גם יודעים מהם הצרכים של המוסד לעומת עסקנים ודירקטורים שבאים מבחוץ. באקדמיה למשל ראשי מחלקות מתחלפים באופן תדיר. בדר"כ זה לא תפקיד שאנשים כל כך מעוניינים בו בגלל שיש בצידו הרבה בירוקרטיה וכאב ראש (ובגלל זה הרוטציה), אז רק האנשים הטובים ביותר נבחרים (ע"י שאר הסגל הקבוע) לתפקיד הזה.
אני  |  13.02.14