אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אתר הסחר בסמים Silk Road 2 נפרץ ונשדד צילום: בלומברג

אתר הסחר בסמים Silk Road 2 נפרץ ונשדד

כבוד בין גנבים? לא ברשת: אתר השוק השחור סילק רוד 2.0 נפרץ בידי אחד מלקוחותיו, שגנב ממשתמשיו ביטקוין בשווי של מיליוני דולרים. הגניבה בוצעה דרך פירצה ששימשה גם גניבות מאתרים לגיטימיים

16.02.2014, 19:58 | רפאל קאהאן

אתר סילק רוד 2.0 (Silk Road) הוא אחד מהיורשים של אתר המסחר במוצרי השוק השחור, סילק רוד המקורי. האתר שמנהל את עסקיו תוך שימוש במטבע הווירטואלי המבוזר ביטקוין הודיע במהלך סוף השבוע כי הוא ספג פריצה של האקרים, כך לפי אתר פורבס.

קראו עוד בכלכליסט

הגניבה התבצעה תוך שימוש בחולשה שהתגלתה בפרוטוקול הביטקוין ושהפכה אותו ליעד עבור קהל ההאקרים ושאר הסייבר גנבים. על פי פוסט שהתפרסם באחד הפורומים של סילק רוד 2.0 ושכותבו זוהה כאדמיניסטרטור של האתר - התברר כי הפריצה בוצעה ככל הנראה על ידי אחד כמה מהמוכרים.

לך תסמוך על מוכרים בשוק השחור הווירטואלי סילק רוד 2.0 לך תסמוך על מוכרים בשוק השחור הווירטואלי סילק רוד 2.0 לך תסמוך על מוכרים בשוק השחור הווירטואלי סילק רוד 2.0

האדמיניסטרטור, שידוע תחת כינויו דפקון (Defcon), התייחס לסיבת הפריצה וכתב כי מדובר בחולשה מובנית בפרוטוקול הביטקוין שגם גרמה להפסקת פעילותם של מספר אתרי מסחר במטבע כגון Mt. Gox. סכום הגניבה לא פורסם אולם ההערכות נעות בין כ-4,400 ביטקוין עד ל-88,000.

אם הסכומים נשמעים נמוכים, יש לקחת בחשבון שביטקוין שווה כיום כ-370 דולר, מה שאומר שעל פי ההערכה, סכום הגניבה מגיע למינימום של כ-2.3 מיליון דולר. יש לקחת בחשבון ששערו של הביטקוין ספג ירידת ערך רצינית בעיקבות גילוי החולשה, שערו של הביטקוין צנח מכ-1,000 דולר לשערו הנוכחי בפחות משלושה שבועות.

העתיד של הכלכלה?

ירידת הערך של הביטקוין עלול לגרום לעלייה בשימוש של מטבעות וירטואליים אחרים שהופיעו בשוק בזמן האחרון כגון ריפל (Ripple) או לייטקוין (Litecoin). הופעתם של המטבעות הווירטואליים שאינם מגובים בשום גורם ממשלתי או פיננסי רשמי כבר הביא את זוכה פרס נובל בכלכלה, פול קרוגמן לכנות את הביטקוין "רשע טהור".

בנימה אחרת, זוג חוקרים, סנדר דויבנשטיין ופיליפ סאבאל, שפועלים במסגרת מכון המחקר של חברת Sogeti, חברת בת של ענקית ה-IT הצרפתית Capgemini. הצהירו כי למרות שרבים טוענים כי מדובר בסך הכל בבועה שמזכירה מאוד את בועת הצבעונים של המאה ה-17, הרי שהערך של הביטקוין אינו בכך שהוא מטבע, אלא שהוא השלב הבא באבולוציה של הכלכלה.

הם גם טוענים כי הבעיה במטבעות הללו אינו הרעיון, אלא הפלטפורמה הטכנולוגית שנבחרה למימושם. הם מאמינים כי מדובר באבולוציה טבעית של הכסף, או בלשונם: "מעבר מכסף טיפש לכסף חכם", והם מוסיפים, "לא רק שאינטרנט הדברים מספק לעצמים זהות דיגיטלית, הביטקוין מספק להם גם זהות כלכלית".

תגיות