אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאישור הכנסת: יפורסם מחירון הפריטים העיקריים ב"מפרט הדירה" צילום: shutterstock

לאישור הכנסת: יפורסם מחירון הפריטים העיקריים ב"מפרט הדירה"

ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית את התיקון לחוק שיחייב את הקבלנים למסור מחירון של מטבח, ריצוף וסניטציה תוספות של נקודות חשמל ועוד

17.02.2014, 14:52 | כלכליסט

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (ב') לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לתקן את חוק המכר ולחייב את הקבלנים למסור לרוכשי הדירות מחירון של הפריטים העיקריים הכלולים במפרט הדירה.

מדובר בפריטים כמו מטבח, ריצוף וסניטציה ומחירון תוספות של נקודות מאור, חשמל וטלוויזיה.

הוועדה אישרה כי משרד השיכון יקבע את הפריטים במחירון, בצו שיובא לאישור הוועדה בתוך 90 ימים מיום אישור החוק. כמו כן קבעה הוועדה כי רוכשי הדירות יוכלו לבקש שינויים במפרט במהלך תקופה של עד 6 חודשים לאחר סיום שלב יסודות המבנה. עם זאת אישרה הוועדה כי שר השיכון יוכל לקבוע מועדים שונים לבקשת השינויים, בהתאם לסוגי דירות שונות. 

פרויקט דיור בראשל"צ (ארכיון), צילום: יובל חן פרויקט דיור בראשל"צ (ארכיון) | צילום: יובל חן פרויקט דיור בראשל"צ (ארכיון), צילום: יובל חן

ח"כ מאיר שטרית, יוזם התיקון, הסביר כי כך ידעו רוכשי הדירות כמה יעלו להם השינויים, או כמה יעלה להם להוסיף פריטים. לדבריו, כיום חייבים הקבלנים למסור לרוכשים את מפרט הדירה, ורוכש שלא מעוניין בפריט מסוים יכול לקבל עבורו זיכוי, אולם לרוב הזיכוי נמוך בהרבה ממחיר הפריט בשוק ונמוך מהמחיר בו רוכש אותו הקבלן.

התאחדות בוני הארץ ביקשה כי ההצעה תחול על בניינים שטרם התקבל היתר בנייה לבנייתם, אולם הוועדה קיבלה את הצעת שטרית, לפיה הצעת החוק תחול על כל בניין שבניית שלב היסודות שלו טרם החלה, ובלבד שאושר הצו המסדיר את הפריטים במפרט.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
למה? אין קבלן שלא ישמח למסור דירת מעטפת. חוסר הבנה משוע.
גמור דירות מהווה מתרד עבור קבלן. "גמרים" הם זוללי זמן ודרושים בעלי מקצוע מיומנים לבצעם. הם גם מקור לכשלים רבים. מקובל למסור משרדים במצב "מעטפת", אך רוכשים פרטיים לא בנויים להתמודד עם גמור הדירות וגם לא יקבלו תוספת למשכנתא עבורם. לכן, הקבלן מחויב לבצעם. מטבח עולה לחברות הגדולות אפס. חברות המטבחים משקללות עלות מול תועלת - כמות שדרוגים צפוי, ומוסרים מטבחים ברמה תואמת לפרויקט. זאת רק קומבינה אחת מרבים. עכשיו אתם יודעים. טוב לכם?
אוי, אוי, אוי, מה יהיה???  |  18.02.14
2.
עוד חוק אוילי / פופוליסטי שלא יועיל במאומה, ורק יוסיף על העומס הביורוקרטי...
נבחרי הציבור אינם יודעים את עבודתם, והם כגבעול הנע לכל כיוון שהרוח לוקחת אותו. אם הם יכתבו שהמטבח עלה להם 80,000 ש"ח ובעצם עלה להם רק 15,000 ש"ח... מי יפקח על זה? מה זה יתן? מה, מי שקונה דירה לא מבין כמה אמור לעלות מטבח? או רצפות? המחוקקים כל-כך נואלים...
אלי בר-נס  |  17.02.14