אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קטאר 2022: יותר מ-450 עובדים הודים נהרגו ב-2012 ו-2013 צילום: cc by Doha Sam

קטאר 2022: יותר מ-450 עובדים הודים נהרגו ב-2012 ו-2013

הפרסומים השליליים להם זכתה קטאר בכל הקשור לזכויות העובדים המקימים את אתרי המונדיאל התרכזו עד כה בעובדים מנפאל, שכ-400 מהם נהרגו

18.02.2014, 18:28 | סוכנויות הידיעות

יותר מ-450 מהגרי עבודה הודים נהרגו בקטאר בשנתיים האחרונות, כך עולה מנתונים חדשים שפרסמה מדינת המפרץ, שמופעל עליה לחץ רב לשפר את הזכויות שהיא מעניקה לעובדים לקראת אירוח מונדיאל 2022.

קראו עוד בכלכליסט

הרפליקה של גביע המונדיאל בקטאר. בגרמניה מדווחים שבפיפ"א שוקלים לבטל את בחירת המדינה כמארחת מונדיאל, צילום: אימג הרפליקה של גביע המונדיאל בקטאר. בגרמניה מדווחים שבפיפ"א שוקלים לבטל את בחירת המדינה כמארחת מונדיאל | צילום: אימג'בנק, Gettyimages הרפליקה של גביע המונדיאל בקטאר. בגרמניה מדווחים שבפיפ"א שוקלים לבטל את בחירת המדינה כמארחת מונדיאל, צילום: אימג

בתגובה לבקשת זכות לקבלת מידע שהגישה סוכנות החדשות AFP, השגרירות ההודית בקטאר פרסמה נתונים המפרטים את מספר מקרי המוות שהתרחשו ב-2012 ובתשעת החודשים הראשונים של 2013. בממוצע, 20 מהגרים נהרגים בכל חודש. המספר טיפס לשיא של 27 באוגוסט של השנה שעברה. ב-2012 נרשמו 237 מקרי מוות ועד ה-5 בדצמבר, 2013 עוד 218. השגרירות לא פירטה באילו נסיבות אירעו מקרי המוות, את קונפדרציית איגודי המסחר הבינלאומיים (ITUC) אמרה כי הנתונים מצביעים על "שיעורי תמותה גבוהים במיוחד".

הפרסומים השליליים להם זכתה קטאר בכל הקשור לזכויות העובדים התרכזו עד כה בעובדים מנפאל, שמצוקתם הודגשה בשורה של דיווחים תקשורתיים. בכיר בשגרירות נפאל בדוחא סיפר בחודש שעבר ל-AFP שב-2013 נרשמו 191 מקרי מוות, מרביתם בשל כשלים בלב שנגרמו מסיבות "לא טבעיות", זאת לעומת 169 מקרי מוות שנה קודם לכן.

אחד מעובדי הבנייה שדיבר עם סוכנות החדשות לאחר שובו לנפאל סיפר שהדרכון שלו הוחרם והוא נאלץ לעבוד מהנץ החמה ועד השקיעה, לעתים בלי קסדת מגן או כפפות.

העיתון הבריטי גרדיאן דיווח בסוף השבוע האחרון כי ועדת התיאום של ארגון זכויות האדם Pravasi Nepali מעריכה כי 400 עובדים מנפאל מתו באתרי הבנייה בקטאר. "קטאר בחרה במערכת של עבדות מודרנית, שהיא הסיבה העיקרית של שיעור מקרי המוות הגבוה בקרב העובדים", טוען מזכ"ל ITUC שאראן בורו. הקונפדרציה, שעומדת בראש ההתנגדות לחוקי העבודה בקטאר, מעריכה כי 4,000 עובדים עשויים למות באתרי הבנייה לפני בעיטת הפתיחה ב-2022. קטאר העשירה בנפט ובגז אימצה את מערכת kafala, שפירושה שהמהגרים הם בחסות אדם פרטי, שלו שליטה מוחלטת על החיים שלהם.

בקטאר ציינו שקצב המוות של העובדים ההודים הוא "נורמלי". מי שמונה לשמור על "זכויות האדם" של העובדים מטעם הממשלה הקטארית, עלי בין סומייאך אל-מארי, אמר: "הודים מהווים את קהילת העובדים הגדולה ביותר בקטאר - פי 2 יותר מהקטארים, כ-500 אלף איש - אם משווים אותם למספר הקטארים שסבלו מוות לא טבעי, אז המספרים נורמלים".

בגרמניה מדווח שבפיפ"א שוקלים לבטל את המונדיאל בקטאר בעקבות גילויים אלו ואחרים.

תגיות