אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד האוצר מתכוון לדרוש רוב ישראלי בדירקטוריון של הדסה

בלעדי לכלכליסט

משרד האוצר מתכוון לדרוש רוב ישראלי בדירקטוריון של הדסה

באוצר מתחילים לתכנן את השינוי המבני שיביא להבראת הדסה ובשלב ראשון ידרשו להעביר את הרוב בו מאזרחי ארה"ב לישראלים; עו"ד אלי זהר, שמייצג קבוצה לרכישת חלק מהדסה, ייעץ לאחרונה לבית החולים ללכת להקפאת הליכים

19.02.2014, 07:07 | מיקי פלד

משרד האוצר ידרוש רוב של ישראלים בדירקטוריון הדסה כחלק מתוכנית הבראה של בית החולים, כך נודע ל"כלכליסט". כיום בדירקטוריון הדסה 15 חברים, כאשר שליש מהם הם ישראלים כולל היו"ר, שליש נציגי ארגון נשות הדסה כולל נשיאת הארגון, ושליש נציגי ציבור מארה"ב. ההערכה היא שהאוצר יכניס את שינוי המבנה התאגידי כחלק מהסדר ההבראה שייחתם בין המדינה לארגון נשות הדסה, הבעלים של בית החולים, מתוך מחשבה כי כך יהיה קל יותר לפקח על פעילות בית החולים על ידי המדינה, בניגוד למצב שבו רוב הדירקטורים מתגוררים בארה"ב.

קראו עוד בכלכליסט

עם זאת, הגדלת הדירקטורים הישראלים לא בהכרח מבטיחה יציבות להדסה. בפרוטוקולים מסוף שנת 2011 ושנת 2012 שחשף "כלכליסט" לפני שבועיים היו דווקא הדירקטורים הישראלים אלו שתמכו בדיווח של הנהלת בית החולים, ולפיה הגירעון התזרימי ב־2011 הוא קטן יחסית ועומד על 5 מיליון שקל בלבד.

עו"ד אלי זהר, צילום: אוראל כהן עו"ד אלי זהר | צילום: אוראל כהן עו"ד אלי זהר, צילום: אוראל כהן

לעומת זאת, דווקא מנהל הכספים של ארגון נשות הדסה, ריק אניס, היה זה שטען כי בבדיקה שערך הגירעון האמיתי הוא 175 מיליון שקל, אך דבריו נדחו.

היחסים בין הדירקטורים הישראלים והאמריקאים של בית החולים יודעים בשנים האחרונות מתח גדול. ב־2010 התפטר יו"ר הדירקטוריון יוסי ניצני ודירקטור נוסף, איתן רף, במחאה על הכוונה לפטר את המנכ"ל דאז פרופ' שלמה מור יוסף. שלוש שנים לאחר מכן התפטרו ארבעה דירקטורים נוספים ובהם היו"ר אסתר דומיניסיני ומנכ"ל האוצר לשעבר ירום אריאב.

משרדי האוצר והבריאות לא דורשים מהדסה נתח מהבעלות על בית החולים, נציגות בדירקטוריון או חשב שילווה את בית החולים. זאת אף שמשלם המסים יידרש להעביר לבית החולים יותר מחצי מיליארד שקל.

מרסי נתן, נשיאת נשות הדסה, צילום: עטא עוויסאת מרסי נתן, נשיאת נשות הדסה | צילום: עטא עוויסאת מרסי נתן, נשיאת נשות הדסה, צילום: עטא עוויסאת

לפחות ברמת ההצהרות, במשרדי האוצר והבריאות מסבירים זאת בכך שיש לאפשר להנהלת בית החולים להבריא אותו.

בעוד עו"ד אלי זהר, יו"ר משרד עו"ד גולדפרב זליגמן, החל לייצג קבוצה שמתכוונת להציע רכישה של חלק מפעילות הדסה, כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", גורמים בבית החולים טוענים כי עו"ד זהר המליץ באוקטובר האחרון לדירקטוריון הדסה ללכת להקפאת הליכים.

עו"ד זהר נשכר על ידי הנהלת הדסה באוגוסט האחרון וייעץ לה לגבי הליכי ההבראה של בית החולים. כחלק מעבודתו, מספרים בבית החולים, הוא גם ליווה את ההנהלה בפגישות שקיימה עם אנשי משרד האוצר.

הקבוצה שעו"ד זהר עובד איתה עוד לא הגישה הצעה מסודרת לנאמנים של הדסה, עו"ד ליפא מאיר ועו"ד אשר אקסלרד, אך היא עשויה לעשות זאת אם ייראה שהניסיון להגיע להסדר הבראה בבית החולים עולה על שרטון.

ככל הנראה לקבוצה אין כוונה לקנות את פעילות כל בית החולים, אלא רק נתח מסוים כמו קמפוס הר הצופים, אחד משני הקמפוסים של בית החולים בירושלים. אפשרות אחרת היא להיכנס לשותפות עם ארגון נשות הדסה בתמורה למימון של תוכנית ההבראה.

עם זאת, ישנו ספק אם מהלך שכזה יאושר על ידי משרדי האוצר והבריאות, שחוששים מכניסה של גורם פרטי לתוך בית חולים שפעילותו ציבורית בעיקרה.

אתמול הורה מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו, למנהלי בתי החולים הממשלתיים לא לקלוט צוות רפואי מהדסה. במכתב פונה גמזו גם אל בתי החולים של שירותי בריאות כללית ואל פרופ' יונתן הלוי, מנהל בית החולים שערי צדק בירושלים, ומבקש גם מהם להיענות לבקשה למרות שהם לא מחוייבים לו לפי חוק. גמזו אף כתב כי במקרה ובית חולים ממשלתי יגייס אליו צוותים מהדסה הוא יבקש להקפיא באופן מיידי את חוזה ההעסקה.

מגולדפרב זליגמן לא נמסרה תגובה.

תגיות