אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כובשים את ברצלונה: המשלחת הישראלית ל-MWC צילום: אוראל כהן

כובשים את ברצלונה: המשלחת הישראלית ל-MWC

175 חברות ישראליות יציגו השנה בתערוכת הסלולר בברצלונה, הגדולה מסוגה בעולם. המשלחת מהארץ גדולה ב-42% מזו שהציגה בשנה שעברה וכוללת סטארט-אפים צעירים רבים

23.02.2014, 15:09 | אסף גלעד

מספר החברות הישראליות שמציגות בתערוכת המובייל העולמית בברצלונה (MWC) עלה השנה ב-42% ביחס לשנה שעברה, לפחות במסגרת החברות שטסות במשלחות העסקיות הגדולות לכנס. משלחת מכון היצוא תטיס עמה השנה 125 חברות, וזו של איגוד המובייל הישראלי (IMA) תטיס 50 חברות.

קראו עוד בכלכליסט

לשם השוואה, בשנה שעברה הטיס מכון היצוא כ-100 חברות, ואילו IMA הביא עמו 30 חברות בלבד.

המשלחת הישראלית מדורגת בין חמש המשלחות הגדולות מבחינת מספר החברות המשתתפות - רביעית רק לארה"ב (263), בריטניה (188), צרפת (171) ומעט מעל ספרד (160). לתערוכה השנה צפויים להגיע כ-72 אלף מבקרים וכ-1,700 מציגים שיציגו את הטכנולוגיות, המוצרים והאפליקציות שלהם.

מייסדי WIBBITZ יותם כהן (מימין) וזוהר דיין, צילום: אוראל כהן מייסדי WIBBITZ יותם כהן (מימין) וזוהר דיין | צילום: אוראל כהן מייסדי WIBBITZ יותם כהן (מימין) וזוהר דיין, צילום: אוראל כהן

המשלחת מטעם איגוד המובייל הישראלי (IMA) של אייל רשף תתמקם בביתן שמכיל שטח תצוגה של 450 מ"ר ותשתתף בכ-2,000 פגישות עסקיות עם 60 מפעילים סלולריים - צמיחה של 50% ביחס ל-40 מפעילים שהשתתפו בפגישות עם החברות הישראליות של המשלחת בשנה שעברה. בין המפעילות הסלולריות ויצרניות הציוד שייפגשו עם החברות הישראליות במסגרת המשלחת: סינגטל, קלארו, טלפוניקה, רוג'רס, ורייזון, אריקסון, איירטל, טלטו, MTS ונציגים של חברות האינטרנט אמזון, גוגל ו-Gree.

מנגנון לטעינה אלחוטית

בין החברות שהצליח IMA לגייס לדוכן שלו השנה ניתן למצוא את החברות הוותיקות של קבוצת רד, את נייס ואת פרפקטו מובייל, לצד סטארט-אפים צעירים יותר כמו DealPly, תוסף השוואת המחירים של איירון סורס; ו-sPark, אפליקציית מציאת החניה, אחת מחברות אינטרנט הדברים המבטיחות במשלחת.

חברות נוספות הן חברת הטובין הווירטואלי TokenAds המתחרה ב־SupersonicAds הישראלית; Wilocity, חברת הסטארט-אפ שמאפשרת להעביר קובצי ענק בין מכשירי לפטופ; וחברת Wi-Charge, שצפויה להציג אב טיפוס של מנגנון המסוגל להעביר חשמל למוצרי צריכה באופן אלחוטי דרך האוויר, חברה שהוקמה על ידי ויקטור וסלייב - ממייסדי פסעבה שנמכרה ל-PMC סיירה ב-2006.

הפעלת המכשיר בעזרת מחוות גוף

במסגרת המשלחת של מכון היצוא ישתתפו 65 חברות טכנולוגיית תקשורת ועוד 60 חברות המפתחות אפליקציות. בין החברות שיגיעו עם מכון היצוא ניתן למצוא את החברות אקסטרים ריאליטי, EyeSight ו-PointGrab, שלושתן מתחרות על נישת הפעלת מכשירי טלוויזיה ומובייל באמצעות מחוות ומעקב אחר תנועות הגוף.

PointGrab אף תתחרה בתחרות העולמית של הכנס בקטגוריית האפליקציה עם CamMe, תוכנה לזיהוי מחוות יד המבוססת על מצלמה סטנדרטית שנמצאת בכל מכשיר. עוד תציג בתערוכה Wibbitz הישראלית, אפליקציית חדשות שממירה כתבות טקסט לסרטוני וידיאו קצרים, ותתחרה בקטגוריית מוצר התוכן הסלולרי הטוב ביותר בתחרות העולמית של התערוכה. מועמדת נוספת בתחרות היא חברת Cell Buddy, חברה שהשתתפה בעבר בתחרות המובייל של "כלכליסט" ומכון היצוא ופיתחה אפליקציה שבה כרטיס הסים של המכשיר עצמאי ומאפשר ללקוחות לבחור את ספקיות התקשורת שלהם.

תגיות