אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת השרים אישרה ביטול העלאה רטרואקטיבית של הארנונה צילום: עטא עוויסאת

ועדת השרים אישרה ביטול העלאה רטרואקטיבית של הארנונה

לפי הצעת החוק, הרשויות המקומיות יחויבו להקדים את בקשתן לשינוי בתעריפי הארנונה עד 1 ביולי של השנה הקודמת לשנת התקציב. עוד אושרה הצעת חוק הקובעת כי דמי הלידה המוענקים לנשים עצמאיות יחושבו על פני 12 החודשים שקדמו ללידה

23.02.2014, 17:56 | רוני זינגר

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (א') פה אחד את הצעת החוק המבטלת העלאה רטרואקטיבית של ארנונה. הצעת החוק היא יוזמה של שר הפנים גדעון סער. על פי החוק, יחויבו הרשויות המקומיות להקדים את בקשתן לשינוי בתעריפי הארנונה עד 1 ביולי של השנה הקודמת לשנת התקציב, ומשרדי הפנים והאוצר ישיבו לבקשה עד אמצע חודש דצמבר של אותה השנה.

קראו עוד בכלכליסט

מטרת החוק היא למנוע מצב של קביעה רטרואקטיבית של ארנונה כפי שהיה עד כה, שכן במצב כיום החלטת מועצת הרשות על שינוי ארנונה מתקבלת עד 1 בדצמבר של השנה הקודמת. עד שהקביעה הזו מגיעה למשרד הפנים והאוצר קורה לא פעם שהאישורים הרשמיים ניתנים רק בסוף השנה שאליה התייחסה הבקשה לשינוי, אולם האזרחים ובעלי העסקים ברשות צריכים לשלם את ההעלאה רטרואקטיבית מתחילת השנה. 

יוזם הצעת החוק, שר הפנים גדעון סער. "להקשיח את הקווים המנחים לרשויות המקומיות", צילום: עמית שעל יוזם הצעת החוק, שר הפנים גדעון סער. "להקשיח את הקווים המנחים לרשויות המקומיות" | צילום: עמית שעל יוזם הצעת החוק, שר הפנים גדעון סער. "להקשיח את הקווים המנחים לרשויות המקומיות", צילום: עמית שעל

בנוסף, קובע תיקון החקיקה כי הרשות המקומית תפרסם באתר האינטרנט שלה את עיקרי הצעתה לשינוי בארנונה וזאת כדי להגביר את השקיפות מול התושבים. בישיבה אמר השר סער כי בכוונתו להקשיח את הקווים המנחים לרשויות המקומיות בכל הנוגע לבקשות חריגות להעלאה בארנונה, וזאת כחלק מתפיסתו להקלת נטל המס על התושבים. הצעת החוק תובא בקרוב לאישור הכנסת.

בנוסף, ועדת השרים אישרה את הצעת החוק הקובעת כי גובה דמי הלידה המוענקים לנשים עצמאיות יחושבו על פני 12 החודשים שקדמו ללידה. הצעת החוק היא של ח"כ עליזה (יש עתיד) לביא וח"כ דב חנין (חד"ש), ובשיתוף ויצ"ו ישראל. הצעת החוק מתקנת את המצב הקיים ולפיו גובה דמי הלידה של נשים העובדות כעצמאיות, נקבע על בסיס שנה קלנדרית ומתייחס גם להכנסות האישה לאחר הלידה. חישוב זה יוצר אפליה של אותן נשים מאלו השכירות. הצעת החוק מבטיחה שאם אכן היתה ירידה בשכר העובדת העצמאית, למשל בחודשים שלאחר הלידה, היא תוכל לבחור כי השכר הקובע יחושב על פי הכנסות השנה הקודמת.

ח"כ עליזה לביא. "החקיקה הנוכחית היא מכשול מפלה לנשים עצמאיות" , צילום: רמי זרנגר ח"כ עליזה לביא. "החקיקה הנוכחית היא מכשול מפלה לנשים עצמאיות" | צילום: רמי זרנגר ח"כ עליזה לביא. "החקיקה הנוכחית היא מכשול מפלה לנשים עצמאיות" , צילום: רמי זרנגר

ח״כ לביא אמרה כי "זהו מצב אבסורדי שאישה עצמאית מקבלת דמי לידה המחושבים בהתאם להכנסותיה בחודשים שלאחר ההיריון. מטבע הדברים, במקרים רבים תפוקת עבודתה מצטמצמת ובהתאם גם ההכנסות. לא ייתכן, שבנוסף לקשיים הרבים העומדים בפני הנשים העצמאיות לאחר לידה בשילוב המטלות הנדרש שבין גידול ילד לבין ניהול עסק, תפגענה זכויותיהן. זוהי אפליה כלפי הנשים העצמאיות בכלל ובהשוואה ביחס לנשים שכירות בפרט. במו ידינו שמנו מכשול מפלה לנשים עצמאיות החוסם יזמות, עצמאות כלכלית והעצמה אישית".

ח״כ חנין אמר כי: "מקומה של המדינה הוא לאפשר הגנות לנשים בכדי שיוכלו להתמודד באופן שיוויוני יותר בעולם התעסוקה העצמאי. עולם התעסוקה של העובדים העצמאיים הוא גחמני ותלוי בתנאים רבים. בעולם זה, אשר בו לעובד העצמאי יש מעט מאוד הגנות וביטחון תעסוקתי, הקשיים רבים יותר לנשים עצמאיות".

עו״ד עירית גזית, מנהלת מערך הסיוע המשפטי של ויצ״ו הוסיפה היום כי בקו הסיוע למיצוי זכויות נשים בעבודה מתקבלות תלונות רבות על קיזוז לא הוגן של דמי לידה לנשים עצמאיות והיה צורך לתקן את העוול הנגרם על ידי ביטוח לאומי. במצב בו נשים עדין מופלות לרעה בשוק העבודה, זה לא ראוי שהמדינה תעניש אותן על צמצום היקפי העבודה לאחר לידה, להפך על המדינה לקדם תנאים שיאפשרו לנשים לעבוד ולהתפתח כלכלית״.

כמו כן דחתה ועדת שרים לענייני חקיקה את הצעת החוק להשתלת איברים והודיעה כי תמתין להסדרת הנושא בהצעת חוק ממשלתית. על פי הצעת החוק שהגישו ח״כ מרב מיכאלי (העבודה) וח״כ יריב לוין (הליכוד), רק אדם שיחתום על טופס שבו הוא מסרב לתרום את איבריו, לא יתרום. הדבר משנה את פני הדברים כפי שהם כיום ולפיהם רק מי שחתום על כרטיס אדי הוא התורם איברים. כאמור ההצעה, כפי שהועלתה, נדחתה היום. 

תגיות