אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרטת תעש מתעכבת בגלל 50 עובדים בדרום צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

הפרטת תעש מתעכבת בגלל 50 עובדים בדרום

מחלוקות על מימון פרישת העובדים בחברת־הבת של תעש, עשות אשקלון, מעכבות את המהלך, שכן דרוש אישור הדירקטורים של החברה־הבת

24.02.2014, 06:53 | גיל קליאן

הפרטת תעש עדיין מתעכבת - הפעם בגלל מחלוקות על מימון פרישת העובדים בחברה־הבת עשות אשקלון.

קראו עוד בכלכליסט

ל"כלכליסט" נודע כי אף שברשות החברות רוצים לשאת בכל העלויות המפליגות של פרישת כ־50 עובדים מהחברה־הבת כדי להוציא את הפרטת תעש לדרך, הדח"צים (דירקטורים מטעם הציבור) בעשות אשקלון רוצים לקבל לידם מידע על השפעת תוכנית הפרישה על תוצאות עשות אשקלון.

מדובר בדרישה בעלת פוטנציאל עיכוב לא מבוטל לפרויקט המיליארדים של הפרטת תעש. בדיקה של יועץ חיצוני בנושא עלולה לארוך שבועות, כאשר היעד לחתימת ההסכמים על פרישת העובדים בתעש היה בשבוע שעבר. 

אדם, יו"ר תעש; לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה; ואבי פלדר, מנכ"ל תעש. תקועים אדם, יו"ר תעש; לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה; ואבי פלדר, מנכ"ל תעש. תקועים אדם, יו"ר תעש; לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה; ואבי פלדר, מנכ"ל תעש. תקועים

יורם שכטר, אחד הדח"צים בעשות אשקלון, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "עדיין לא היתה הצבעה, יש דיונים ויש מצגים, ואנחנו דורשים כל מיני מצגים כדי שנוכל לכלכל את מעשינו".

כשנשאל אלו נתונים חסרים לעבודת הדירקטורים בנושא הסכם הפרישה בתעש, אמר שכטר כי "אלה לא רק נתונים. אלה גם עבודות ייעוץ מסוימות שצריכות להראות לנו איפה זה עומד. רוצים לדעת מה המשמעות האקטוארית, מה המשמעות מבחינת שכר, מה המשמעות מבחינת רווחיות בשנים הקרובות".

עד 18 בפברואר היו אמורים להיחתם שלושה הסכמים קריטיים להליך ההפרטה של תעש: הסכם לפרישת 1,170 עובדים מהחברה, הסכם מסגרת שיסדיר פרישה של 1,300 עובדים נוספים בשנים שאחרי ההפרטה, והסכם עבודה קיבוצי חדש לעובדים שיישארו.

יובב גביש, רכז התעשיות הביטחוניות ברשות החברות, אמר לפני כשבועיים בדיון בוועדת הכספים כי ההסכמים "מסוכמים ברובם", מול ועד העובדים והחברה. עם זאת, גורמים אחרים המעורים בתהליך אמרו אתמול ל"כלכליסט" כי יש עוד קצוות פתוחים בהסכמי העבודה, כאשר הנושא של עשות אשקלון הוא כרגע המרכזי ביותר מהם.

סוגיה נוספת שהיתה אמורה להיסגר עד תאריך זה היא שאלת האחריות לטיהור הקרקע המזוהמת, בעיקר ברמת השרון. הסכם נוסף שעדיין לא נחתם הוא הסכם התחייבות הרכישות של משרד הביטחון מהחברה. מדובר על רכישות בהיקף 550–570 מיליון שקל בשנה לחמש השנים הקרובות.

מתעש נמסר: "התעשייה הצבאית מרכזת מאמצים עם כל הגורמים הרלבנטיים לחתימה בימים הקרובים על מכלול ההסכמים עם עובדי החברה ובין משרדי הממשלה השונים ליישום מתווה ההפרטה. יימצא פתרון בימים הקרובים".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
למנות ועדת בדיקה מיד,מי אחראי לקריסת התעש אבל מיד
לפני כל הסכם יש למנות ועדת בדיקה מי אשם לקריסת התעש,מי אשם שהעובדים(הרגילים לא המהנדסים ,חברי המזיכות או המחקר שתמיד קיבלו תוספות שכר)לא קיבלו משנת 2006 שום תוספת שכר בעוד הדרג הבכיר ממשיך לחיות כמו מלך,מכניות עם דלק ללא הגבלה מי אשם במחדל הזה מי למנות ועדת בדיקה מיידית לפני חתימה קרן רמת-גן
קרן אודם , רמת-גן  |  24.02.14
1.
הרצחת וגם ירשת
הבעיה לא ב 50 העובדים מעשות אשקלון. הבעיה היא עם דירוג הבכירים שלוקחים הביתה שכר של 30000 שקל לפחות ורוצים להצטרף עכשיו לעגלת ההסכמים על חשבון העובדים. כל השנים חלבו את הקופה ולא השתתפו בה עם שאר העובדים ועכשיו מעכבים את חתימת ההסכמים עד שימולאו דרישותיהם לתוספות....ושוב על גב העובדים שנתנו את חייהם לתעש
נבות היזראלי , מרכז  |  24.02.14