אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חדש בווטסאפ: שיחות קוליות, בשיתוף עם ספקיות סלולר צילום: אי פי איי

ברצלונה 2014

חדש בווטסאפ: שיחות קוליות, בשיתוף עם ספקיות סלולר

מייסד אפליקציית המיליארדים, יאן קום, הסביר שמטרת השירות היא לאפשר לאנשים לדבר עם בני משפחותיהם בכל מקום בעולם. לדבריו, ווטסאפ עצמה לא תשתנה בעקבות הרכישה ולא תתבצע פגיעה בפרטיות המשתמשים

24.02.2014, 14:08 | אסף גלעד, ברצלונה

יאן קום, מייסד ווטסאפ שנמכרה לאחרונה לפייסבוק ב-19 מיליארד דולר, הודיע היום (ב') בתערוכת הסלולר בברצלונה כי האפליקציה תשלב בקרוב שירותי שיחות קוליות.

קראו עוד בכלכליסט

השירות יופעל בשיתוף עם ספקיות הסלולר – החברות שאפליקציות כווטסאפ פגעו בעבר בהכנסותיהן מהודעות SMS - בתחילה, בגרמניה עם חברת אי פלאס ואחרות. השירות יושק במהלך הרבעון השני של 2014, בתחילה באפליקציות אנדרואיד ו-iOS ובהמשך גם בווינדוס פון ובלקברי.

יאן קום, מייסד ווטסאפ יאן קום, מייסד ווטסאפ יאן קום, מייסד ווטסאפ

"לפני חמש שנים לא היו לנו משתמשים, הכנסות או אפילו מוצר", אמר קום באירוע החברה. "רצינו לבנות משהו ממש מגניב, שיהיה פשוט, אינטואיטיבי, שיעבוד תמיד ושיחבר בין אנשים". לדברי קום, לחברה יש היום 465 מיליון משתמשים, מהם 320 מיליון נכנסים לאפליקציה כל יום. הוא הבטיח לשמור על איכות אודיו מצוינת בשיחות והסביר שהרעיון מאחורי השקת השירות החדש הוא לאפשר לאנשים לשוחח עם משפחותיהם בכל מקום בצורה רציפה.

יאן קום בתערוכת ברצלונה , צילום: אסף גלעד יאן קום בתערוכת ברצלונה | צילום: אסף גלעד יאן קום בתערוכת ברצלונה , צילום: אסף גלעד

"אנחנו רוצים להישאר סטארט-אפ"

כשנשאל האם צפויה ווטסאפ להשתנות בעקבות הרכישה, השיב קום: "השותפות שלנו לא היתה יכולה להתקיים ללא הסכמה על חזון המוצר שלנו, שצריך להישאר עצמאי, כמו שאינסטגרם היא עצמאית. אני חושב שהמסר הבסיסי הוא שהתכנית לא תשתנה, ואנחנו נמשיך לעבוד כרגיל, אנחנו יכולים רק לגרום למשתמשים להירשם לשירות ללא שיווק. מה פייסבוק מקבלת? כשיש לך אפשרות להגיע למיליארד משתמשים זה לא משהו זניח".

לדבריו, גם החברה לא צפויה להשתנות בצורה משמעותית: "אנחנו 55 איש, לא נגייס הרבה ולא נהיה חברה של אלפים ואנחנו רוצים להמשיך לפעול כסטארט-אפ. אבל אם מישהו מחפש עבודה, שלחו לי קורות חיים. החברה תהיה מאוד מוכוונת מהנדסים".

קום התייחס לסוגיית הפרטיות וניטור השירותים המקוונים שמבצעת ממשלת ארה"ב. כשנשאל "בברית המועצות בה גדלת האזינו לשיחות. וכאן הממשלה האמריקאית מאזינה. איך תגביר את הפרטיות?" ענה: "הפילוסופיה שלנו כוללת הגנה על הפרטיות של המשתמשים, ולא נשנה אותה".

המתחרה הפכה לפלטפורמת סחר

בעוד שווטסאפ מעוניינת להישאר כשירות צ'ט ותקשורת בסיסי, מחפשת קקאו טוק (KakaoTalk), המתחרה הקוריאנית, להפוך לחברת מדיה דיגיטלית והפצת תוכנות ותכנים.

סירגו לי, מנכ"ל החברה סיפר כי האפליקציה הכניסה מאז היווסדה כמיליארד דולר לה ולשותפיה העסקיים, דוגמת בנקים, ספקיות תוכן ויצרניות משחקים. זאת, בזכות הפצה של תכנים על גבי שירות הצ'ט שלה שמונה 130 מיליון משתמשים.

"חלק מהיתרון שיש לנו הוא הגרף החברתי שמונה קבוצות גדולות", אמר לי. "השוני בין קבוצות חברתיות מערביות לבין קבוצות אסיאתיות היא במספר המעורבים בה. מערביים בונים קבוצות חברתיות של 3-4 איש, אנחנו במזרח פועלים כקבוצות למען קבוצות, ומונים חברים רבים יותר בכל קבוצה".

לי חשף מספרים שמעידים על כך שקקאו טוק היא כבר הרבה מעבר לאפליקציית צ'ט, והפכה לפלטפורמת מסחר אלקטרוני והעברת תשלומים: לשירות התמונות דמוי-אינסטגרם שלה יש 55 מיליון משתמשים, מחצית מהמשחקים הפופולרים ביותר בחנויות של אנדרואיד ואייפון הם מתוצרת מפתחים שעובדים עם קקאו ומפיצים התוכנות שלה באמצעותן. האפליקציה עובדת עם 300 אמנים על יצירת אמוטיקונים שעל הפצתם מתחלקת החברה אתם בכ-50% מההכנסות. קקאו מפיצה סרטים ומוזיקה של 900 ספקיות תוכן ועובדת עם 16 בנקים על העברת תשלומים בסלולר.

הכתב הוא אורח CA בתערוכה

תגיות