אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדי כיל מאיימים: נחדש העיצומים אם פיטורי העובדים ימומשו צילום: חיים הורנשטיין

ועדי כיל מאיימים: נחדש העיצומים אם פיטורי העובדים ימומשו

במסגרת תוכנית הקיצוצים בחברה, מעוניינת ההנהלה לפטר כמה מאות עובדים, אולם הוועדים מוכנים רק לפרישה מרצון במסגרת פנסיה מוקדמת תמורת פיצויים מוגדלים

24.02.2014, 17:17 | מיקי פלד

ועדי העובדים של מפעלי כיל מאיימים לחזור לעיצומים אם ההנהלה לא תבטל את הדרישה לפטר כמה מאות עובדים במפעלי הקבוצה כחלק מתוכנית קיצוצים בחברה. בנובמבר האחרון הודיעה כיל כי היא מעוניינת לפטר או לעודד פרישה מרצון של 130 עובדים במפעל רותם אמפרט וכי צעדים דומים יינקטו במפעלים אחרים של החברה.

קראו עוד בכלכליסט

בעקבות זאת החלו עיצומים של עובדי החברה, שבשלב מסוים אף הפסיקו את פריקת מטעני החברה בנמל אשדוד. הוועדים מצדם מתנגדים לפיטורים ומוכנים לפרישה מרצון בלבד עם פיצויים מוגדלים.

מפעל מגנזיום של כיל. העובדים טוענים כי תוכנית הקיצוצים יוצאת לפועל למרות רווח של 820 מיליון שקל שרשמה החברה בשנה שעברה מפעל מגנזיום של כיל. העובדים טוענים כי תוכנית הקיצוצים יוצאת לפועל למרות רווח של 820 מיליון שקל שרשמה החברה בשנה שעברה מפעל מגנזיום של כיל. העובדים טוענים כי תוכנית הקיצוצים יוצאת לפועל למרות רווח של 820 מיליון שקל שרשמה החברה בשנה שעברה

עד לאחרונה היה נראה כי הוועדים והנהלת כיל מתקרבים להסכם שיאפשר את הפרישה מרצון, אך השיחות בין הצדדים התפוצצו על רקע מכתבי פיטורים שנשלחו לארבעה עובדים ברותם אמפרט. בנוסף, הוועד דורש פיצוי נוסף של כ-150 אלף שקל לעובד יחד עם חבילת הפרישה המוקדמת לפנסיה, הכוללת מענק חודשי של 21 אלף שקל ומענק חד פעמי של כ-800 אלף שקל.

היום נפגשו ראשי הוועדים של מפעלי ים המלח, תרכובות ברום, רותם אמפרט, פריקלאס, תובלה ומגנזיום ותיאמו ביניהם כי יחלו בעיצומים אם ההנהלה לא תיסוג מדרישתה. לדברי העובדים, תוכנית הקיצוצים של ההנהלה מתוכננת חרף רווח של 820 מיליון שקל שרשמה כיל בשנה שעברה. מדובר אמנם בירידה לעומת כ-1.3 מיליארד שקל ב-2012, אך עדיין מדובר ברווח ולא בהפסד.

מכיל נמסר בתגובה: "הגזירות שממשלת ישראל הטילה על כיל בשנים האחרונות, כולל החרגה מהחוק לעידוד השקעות הון, הכפלת התמלוגים ומימון הצלת בתי המלון בים המלח, מסתכמות בכמיליארד שקל בשנה והם הפכו את נתח תקבולי המדינה על הפקת אשלג לגבוהים ביותר בעולם. עובדה זו בנוסף למצב בו עלות ההעסקה של עובדי כיל היא הגבוהה ביותר בעולם בהשוואה לכל המתחרים הבינ"ל שלה, ובנוסף למשבר בשווקים בהם כיל פעילה, ירידת כושר התחרותיות שלה, ועלייה משמעותית בעלויות הייצור יצרו עבור כיל מציאות בעייתית ודחופה שמחייבת אותה לפעול".

תגיות