אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנדל"ן בבריטניה בוער: מחירי הבתים זינקו ב-9.4% בפברואר צילום: בלומברג

הנדל"ן בבריטניה בוער: מחירי הבתים זינקו ב-9.4% בפברואר

לעומת פברואר אשתקד. לפי נתונים של בנק המשכנתאות הבריטי נשיונוויד - מדובר בחודש 14 ברציפות של עליות מחירים

28.02.2014, 18:05 | שירות כלכליסט
מחירי הבתים בבריטניה עלו בפברואר, זה החודש ה-14 ברציפות, בשיעור השנתי הגבוה ביותר מזה קרוב לארבע שנים, כך על פי נתונים שאסף בנק המשכנתאות הבריטי ניישונווייד. על פי הנתונים עולה כי מחירי הבתים עלו בפברואר ב-0.6%, זאת לעומת עלייה של 0.8% בינואר. אולם מדובר בזינוק של 9.4% לעומת פברואר של השנה שעברה.

קראו עוד בכלכליסט

מחירי הבתים לא רשמו עלייה שנתית גבוהה כל כך מאז 2010, אז באפריל ובמאי נרשמה עלייה של 10.5% ו-9.8%, בהתאמה. אחד הגורמים לצמיחה במחירים הוא היצע מוגבל, שכן בניית הבתים עדיין נמוכה מהרמות לפני המשבר. "הביקוש זוכה לחיזוק מצד שיעורי ריבית בשפל, שיפור הזמינות לאשראי והעלאת אמון הצרכנים הודות לשיפורים בסקטור התעסוקה, שנרשמו ברבעונים האחרונים", מסר רוברט גרדנר, הכלכלן הראשי של ניישנווייד.

דיוויד קמרון ראש ממשלת בריטניה, צילום: בלומברג דיוויד קמרון ראש ממשלת בריטניה | צילום: בלומברג דיוויד קמרון ראש ממשלת בריטניה, צילום: בלומברג

עוד נמסר מהבנק, כי היקף עסקאות המזומן נשאר ללא שינוי מאז 2008, שכן שיעורי הריבית הנמוכים בבריטניה ובמדינות אחרות תומכים בהזרמות הון לנכסים אחרים, כולל נדל"ן. "המגמות הללו עשויות להשתנות או להתמתן בשנים הבאות במידה ופעילות המשכנתאות תמשיך להתאושש לנוכח השיפור בזמינות האשראי והתנאים בשוק העבודה", הוסיף גרדנר.

בלונדון, שבה חלק ניכר מהרכישות מבוצעות על ידי משקיעים זרים, המחירים כמעט כפולים מאשר בשאר חלקי הממלכה. על פי הנתונים של ניישנוויד, ברבעון הרביעי המחירים בלונדון עמדו על ממוצע של 345,186 ליש"ט (577,766 דולר) לעומת 174,444 ליש"ט בשאר המדינה.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
מי שמוטעה לחשוב שמחירי הנדלן בארץ יירדו כאשר ברוב העולם הם עולים, יבכה יותר בעתיד
פשוט כואב הלב על התמימים שלא מבינים שאם הם יכולים לרכוש דירה היום ואין בבעלותם דירה הם חייבים לרכוש וכמה שיותר מוקדם בחייהם. מי שקונה בשנות העשרים לאו השלושים לחייו ירגיש בטחון כלכלי כבר תוך כעשור. מי שמחכה לשנות הארבעים מגיע לנקודה שאחריה כבר קשה לקנות. השנים הקשות ביותר הן השנים בהן יש ילדים קטנים שהולכים למעונות וכו' וגם קונים בית, אבל אלה הן השנים שהכי כדאי לקנות בהן דירה. כעבור שנים לא רבות כאשר הילדים כבר במסגרת גני חובה או בתי"ס והתשלומים למשכנתא כבר מתחילים להוריד את הקרן ואת הסכום החודשי, אז פתאום מגיעה הרווחה. מי שקונה בתקופה זו בחייו מבטיח כי הוא מצליח לשלם את המשכנתא כאשר הוצאותיו החודשיות הן הגדולות ביותר, כך שאח"כ כבר יותר קל לו. אם אין מספיק כסף, קנו "חירבה", דירת חדר או שניים, בקומה רביעית ללא מעלית, מה שלא יהיה אבל תהיו בעלים של הדירה שלכם. מי שיכול, שייקנה דירה טובה או בית צמוד קרקע שיהיו מבוקשים גם בעתיד, כי אז באיזשהו שלב בעתיד רחוק יותר תוכלו למכור אותו ולהיות מופתעים מכמה כסף נוסף פתאום יש ברשותכם. לטווח ארוך אין כמו נדל"ן כדי להגדיל את ההון המשפחתי. לעולם, אבל לעולם, חסכון ממשכורות והשקעות בקרנות נאמנות לא ידביקו השקעות בנדל"ן ובטח שלא ייתנו את התמורה של ידיעה כי אתם בעליה של קורת הגג תחתיה אתם ישנים. הכתבות בעתונים כי היום לקנות דירה צריך 157 משכורות ולפני עשרים שנה הספיקו 57 משכורות (כאשר אנחנו קנינו את הבית הראשון שלנו הוא עלה לנו כ- 120 משכורות שלי ושל בעלי יחד) או שיש ירידה במחירי הבתים (כפי שצעקה הכותרת כאשר בגוף הכתבה דיברו על ינואר השנה לעומת ינואר שנה שעברה) הן כתבות מגוחכות שלא עומדות בפני המציאות. המציאות היא שדירה זה דבר יקר שצריך לעבוד הרבה בשבילו, רצוי שני בני הזוג. המציאות היא שבכל איזורי הביקוש, לרבות מחוץ לגדרה ועד חדרה, ישנה עליה מתמדת של מחירים, כאשר בתים צמודי קרקע באיזור המרכז עולים בקצב אף מהיר מזה של דירות! חבל שאין כתבות שמחנכות את הציבור להתנהלות כלכלית נכונה...
ליאת  |  05.03.14