אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסיאסאט והיספאסט הגישו הצעות לרכישת חלל תקשורת - בכ-1.5 מיליארד שקל צילום: יובל חן

בלעדי לכלכליסט

אסיאסאט והיספאסט הגישו הצעות לרכישת חלל תקשורת - בכ-1.5 מיליארד שקל

החברות מהונג קונג וספרד הגישו את ההצעות בשלב השני והמחייב של המכרז שמקיימת חלל למכירתה. ככל הנראה, חברת הלוויינים הגדולה בעולם, אינטלסאט, פרשה מהמירוץ

01.03.2014, 18:17 | גולן חזני

אסיאסאט והיספאסט מובילות במירוץ לרכישת חלל תקשורת. ל"כלכליסט" נודע כי שתי החברות הבינלאומיות הגישו הצעות שגבוהות מעט מ-1.5 מיליארד שקל לרכישת חלל, במסגרת השלב השני והמחייב של המכרז שמקיימת החברה למכירתה. ההליך נחשף לפני כחודשיים ב"כלכליסט".

אסיאסאט היא חברת לוויינים גדולה מהונג קונג הנשלטת בידי זרוע ההשקעות של סיטיגרופ (35%) וג'נרל אלקטריק (34%), הנסחרת בהונג-קונג ואשר לה שבעה לווינים, ארבעה שוגרו כבר ושלושה בתכנון.

שיגור לוויין של חלל תקשורת שיגור לוויין של חלל תקשורת שיגור לוויין של חלל תקשורת

היספאסאט היא חברת הלווינים הגדולה בספרד, שהוחזקה בעבר בידי משרד הביטחון במדינה וכיום היא פרטית ונשלטת בידי חברת אברטיס ויוטלסאט המקסיקנית.

ככל הידוע, חברת הלוויינים הגדולה בעולם, אינטלסאט, פרשה מהמירוץ, וכך גם איפקס פרטנרס. לשתי המובילות מצטרפת ככל הנראה הצעה נוספת.

על פי הערכות, שאול אלוביץ', שהוא גם בעל השליטה בחברת בזק, מעוניין למכור את חלל תקשורת לפי שווי של 2 מיליארד שקל, כפול מהשווי שלפיו החברה נסחרה בבורסת תל אביב לפני ההודעה על שכירת בנק השקעות. סכום זה משקף שווי פעילות של 985 מיליון דולר ומכפיל רווח ל־EBTIDA של 15.3.

חלל תקשורת מספקת שירותי תקשורת לוויינית באמצעות לווייני התקשורת עמוס 2, עמוס 3 ועמוס 5 שבבעלותה. בסוף אוגוסט 2013 שיגרה החברה את הלוויין עמוס 4, שמיועד לספק שירותי תקשורת לוויינית באסיה, במזרח התיכון וברוסיה. בנוסף, חתמה חלל תקשורת על הסכם עם התעשייה האווירית לרכישת הלוויין עמוס 6, שיאפשר לה לגוון ולשדרג את השירותים שהיא מעניקה ולהחליף את עמוס 2, שאמור לסיים את שירותו המסחרי ב־2016.

תגיות