אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ני"ע הקפיאה לשאול מאור את החשבון בבינלאומי באדיבות: funder.co.il

בלעדי לכלכליסט

רשות ני"ע הקפיאה לשאול מאור את החשבון בבינלאומי

לפי החשד, מקור 1.5 מיליון השקלים שבחשבון הוא בתרמית המניות בבית ההשקעות פסגות. מצו הקפאת החשבון עולה שגם זוגתו של מאור, אורית, חשודה בפרשה. ברשות חושדים כי מאור מחזיק כספים נוספים וחוששים מהברחת נכסים לחו"ל. אך לא דרשו הקפאות נוספות

02.03.2014, 06:59 | תומר גנון

רשות ניירות ערך הקפיאה כספים בחשבון בנק שנמצא בבעלותם של בני הזוג שאול מאור ואורית מאור, שממנו מתנהלת בין היתר פעילות הנוסטרו של בית ההשקעות מאור לוסקי. ההקפאה נעשתה בעקבות החשד שמקורם של הכספים בחשבון בתרמית המניות בבית ההשקעות פסגות. כך עולה מצו לתפיסת חשבונות בנק והקפאתם שקיבלה הרשות מבית המשפט במסגרת חקירת הפרשה.

קראו עוד בכלכליסט

על פי רשם החברות, בני הזוג מאור מחזיקים כל אחד ב־50% מחברת ש.מאור אחזקות בע"מ, המחזיקה 100% מבית ההשקעות מאור לוסקי. בצו הקפאת החשבון שמתנהל בסניף הראשי של הבנק הבינלאומיבתל אביב טענה הרשות שגם אורית מאור חשודה בפרשה. עם זאת, ובניגוד לשאר המעורבים, אורית מאור לא נחקרה עד עתה ברשות.

לדברי סגן היועץ המשפטי של מחלקת החקירות של הרשות עו"ד ערן שחם־שביט, הרשות הקפיאה את החשבון הרווחי ומטרת ההקפאה היא לאפשר חילוט כספים עתידי — זאת אם הפרשה תסתיים בהרשעה פלילית במקרה שיוגש כתב אישום. על פי הצו, את החשבון תנהל בתקופת החקירה הראל פיננסים ניהול השקעות תמורת דמי ניהול חודשיים של 0.4% שנתי משווי הנכסים.

כמו כן, ציין עו"ד שביט כי בשלב החקירה הסמויה נמצא כי בחשבון בבינלאומי יש 7–9 מיליון שקל, ולכן הקפיאו את הכספים. אך לאחר הפיכת החקירה לגלויה התברר כי מרבית הכסף מקורו בהלוואה קצרת טווח, וכי בפועל יש בחשבון 1.5 מיליון שקל. על פי ראיות שהציג שביט לבית המשפט ודברים נוספים שלדבריו אמר מאור בחקירתו, מאור מחזיק עוד כספים מעבר לחשבון בבינלאומי שהוקפא. ברשות חוששים מפני הברחת הנכסים לחו"ל, אולם ככל הידוע לא דרשו בשלב זה להקפיאם.

פעילות נוסטרו בלבד

 

באמצעות בא כוחם עו"ד מוטי לזר טען מאור בבית המשפט כי הרשות הקפיאה במסגרת החקירה רק את חשבונו בבינלאומי, ולא את חשבונות החשודים האחרים בפרשה — הבחנה שלטענתו אין לה הצדקה. מאור טוען כי הקפאת החשבון מכבידה על פעילותו העסקית התקינה והשוטפת של בית ההשקעות. עוד טוען מאור כי חשבון זה משמש למחייתו. עם זאת בחשבון לא נמצאים כספים של הלקוחות, אלא מנוהלת ממנו פעילות הנוסטרו של בית ההשקעות.

שאול מאור, באדיבות: funder.co.il שאול מאור | באדיבות: funder.co.il שאול מאור, באדיבות: funder.co.il

במסגרת הפרשה נחקרו עד עתה באזהרה מאור, הדר אשרת (מנהל חדר המסחר של דויטשה בנק ישראל) ומשה גולדמן (סמנכ"ל במנורה מבטחים). לשלושה מיוחסות עבירות של תרמית בניירות ערך, שוחד, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד והלבנת הון. על פי החשד השלושה היו מעורבים בפעילות עבריינית באמצעות עסקאות מתואמות ופעולות מסחר מוכוונות שער בהיקפים משמעותיים בשנים 2008–2013.

הרשות חקרה גם נשותיהם של אשרת וגולדמן שנשאלו, בין היתר, על השימוש לכאורה שעשו הבעלים בחשבונות "קש" שהתנהלו בחו"ל, ואליהם הועברו חלק מהרווחים שגרפו הבעלים מהפעולות התרמיתיות - 11 מיליון שקל.

החקירה כוללת שתי פרשות: עסקאות מתאומות והפצת מניות. על פי החשד בפרשת העסקאות המתאומות, תיאם מאור עם גולדמן רכישת ני"ע שונים כשהוא מודע לכך שאותם ני"ע יירכשו בהמשך על ידי פסגות. בדרך זו ביצעו מאור וגולדמן בין חשבונות פסגות לבין החשבונות הפרטיים במאור לוסקי מאות עסקאות מתואמות בדפוס פעולה קבוע, המתאפיין לרוב ברכישת ניירות ערך במהלך המסחר, ומכירתם תוך זמן קצר בשער גבוה יותר לחשבונות פסגות. פעילות שהביאה לרווח של 2.5 מיליון שקל.

בין דסק"ש ודויטשה בנק

 

על פי החשד, בפרשת הפצת המניות פעלו גולדמן, מאור ואשרת באופן תרמיתי בניירות ערך לפחות בארבע הזדמנויות שונות במהלך שנת 2008, שעניינן מכירות מניות דסק"ש לדויטשה. על פי החשד, קודם ביצוע ההפצות על ידי דויטשה, שעליהן הופקד אושרת, דאג האחרון לעדכן את מאור עליהן. מאירועים אלה גרפו שלושת החשודים רווח המתסכם ב־8.7 מיליון שקל.

מעו"ד מוטי לזר, המייצג את בני הזוג מאור, לא נמסרה תגובה.

תגיות