אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וול סטריט ננעלה בירידות שערים; מחיר הנפט זינק ב-2.3% צילום: רויטרס

דיווח שוטף

וול סטריט ננעלה בירידות שערים; מחיר הנפט זינק ב-2.3%

דאו ג'ונס ירד ב-0.9%%, נאסד"ק איבד 0.7%; רוסיה הכחישה כי הציבה אולטימטום לאוקראינה; מחיר החיטה זינק ב-5.3%; באפט רגוע: "אני לא מתייחס לחדשות, אחכה שהמניות יירדו עוד - ואז אקנה"

03.03.2014, 23:04 | ערן סוקול

דאו ג'ונס נאסד"ק

S&P 500

 

וול סטריט, צילום: בלומברג וול סטריט | צילום: בלומברג וול סטריט, צילום: בלומברג

 

23:00 - המדדים ננעלו בירידות החדות ביותר מאז 3 בפברואר - על רקע החשש מהסלמה במשבר בין רוסיה לאוקראינה.דאו ג'ונס איבד 0.9%, נאסד"ק איבד 0.7%.

 

22:40 - מחיר החיטה זינק ב-5.3%, על רקע המשבר באוקראינה, שהיא היצואנית השישית בגודלה בעולם של הדגן. 

 

22:15 - נשיא ארה"ב ברק אובמה נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, והודיע כי נבחנות דרכים כלכליות ודיפלומטיות "לבודד את רוסיה".

 

22:05 - מחיר הנפט עלה ב-2.3%, שהם 2.33 דולרים, ונקבע על 104.92 דולר לחבית. מדובר במחיר הגבוה ביותר מאז 19 בספטמבר.

 

21:05 - בבורסת הסחורות של ניו יורק ננעל מחיר הזהב בעליה של 2.1% ברמה של 1349.5 דולר לאונקיה, הרמה הגבוה ביותר שנרשמה מאז אוקטובר. החששות מפני המתיחות הפוליטית באוקראינה שלחו את המשקיעים אל הזהב בחיפוש אחר חוף מבטחים.

 

20:15 - מניית חברת האיטרנט יאנדקס (YNDX), "גוגל של רוסיה", צונחת ב-14% על רקע המשבר.

 

20:10 - רוסיה מכחישה כי ניתן אולטימטום לכוחות האוקראינים. המדדים בארה"ב מתקנים מעלה.

 

19:10 - מתגברות ירידות השערים על רקע ההסלמה באוקראינה. הצבא הרוסי דורש כניעה של שתי ספינות מלחמה אוקראיניות.

 

המסחר באירופה ננעל בירידות חדות. דאקס בגרמניה איבד 3.4%, הבורסה בצרפת ירדה ב-2.7% ואנגליה ב-1.5%; מדד הפחד ברוסיה זינק ב-149% - הבורסה צללה ב-12%; אולטימטום לקייב: "אם לא תיכנעו עד 3 בבוקר, תחל מתקפה אמיתית נגד כוחותיכם בקרים".

 

17:50 - מדד מנהלי הרכש של ISM הפתיע לטובה עם קריאה של 53.2 נקודות במדד, מעל הצפי לקריאה של 52.3 נקודות ולעומת קריאה של 51.3 נקודות בחודש הקודם.

 

16:30 - ירידות של עד 1.1% בפתיחת המסחר - על רקע החשש מאוקראינה.

 

פריון, שצפויה להתמזג עם חטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט בחודשים הקרובים, סיימה את 2013 עם הכנסות של 104.6 מיליון דולר, עלייה של 71% לעומת 2012. את הרבעון הרביעי סיימה החברה עם הכנסות של 31.3 מיליון דולר, עלייה של 47% לעומת הרבעון המקביל. ה-EBITDA הסתכם ב-7.7 מיליון דולר, עלייה של 56% לעומת הרבעון המקביל.

 

16:15 - החברות הישראליות ימשיכו לרכז עניין לאחר שגייסו בסוף השבוע כ-430 מיליון דולר. שתי הנפקות היו ראשוניות – של חברת האבטחה ורוניס שגייסה 106 מיליון דולר ושל חברת הציוד לניתוחי לייזר לומניס, שגייסה 75 מיליון דולר ושלוש הנפקות היו משניות של חברות שכבר נסחרו בארה"ב, אנזימוטק, קומפיוג'ן ומג'יק, שגייסו 132 מיליון דולר, 63 מיליון דולר ו-51 מיליון דולר בהתאמה.  

 

14:35 - מתגברות הירידות בחוזים העתידיים על רקע הצבע האדום בבורסות באירופה.החוזים על S&P 500, דאו ג'ונס ונאסד"ק יורדים ב-1.1%.

 

המשקיע המיליארדר וורן באפט אינו נותן למתרחש בחדשות להפריע להחלטות ההשקעה שלו. בראיון שהעניק ל-CNBC טען באפט כי המתיחות הגוברת באוקראינה ככל הנראה לא תשפיע על ההשקעות שלו, שכן הוא אינו מקבל החלטות לפי החדשות. "ככל הנראה אקנה עוד מניות במידה והמחירים ירדו בשל החששות סביב המצב באוקראינה". באפט אף הביע אופטימיות לגבי הכלכלה האמריקאית, וציין כי להערכתו הצמיחה המתונה אך עקבית שהחלה ב-2009 תמשיך.

 

וורן באפט , צילום: בלומברג וורן באפט | צילום: בלומברג וורן באפט , צילום: בלומברג

 

13:35 - המסחר בבורסות המובילות בניו יורק ייפתח היום (ב') על רקע המגמה השלילית בבורסות מסביב לעולם והמתיחות הפוליטית בין רוסיה לאוקראינה. בטרום מסחר: החוזים העתידיים על דאו ג'ונס יורדים ב-0.8%, החוזים על S&P 500 מאבדים 1% והחוזים על נאסד"ק יורדים ב-1.1%; התשואה על האג"ח ל-10 שנים יורדת לרמה של 2.6%; מחיר הנפט קופץ ב-2.1%.

 

מאקרו ארה"ב: היום לאחר פתיחת המסחר (17:00 שעון ישראל) יפורסם מדד מנהלי הרכש של ISM לחודש פברואר. הצפי בשוק הינו לקריאה של 52.3 נקודות במדד, זאת לעומת קריאה של 51.3 נקודות בחודש הקודם.

 

13:30 - אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות התייחס למתיחות בין רוסיה לאוקראינה ואמר כי "כל עוד לא מדובר על כניסה למלחמה שתגרור התערבות עולמית, עליית מפלס החששות היא כנראה לטווח קצר בלבד וההשפעה הכלכלית העולמית היא יחסית נמוכה".

 

מנגד אמר אלעד שמש האסטרטג הראשי של Colmex בית השקעות "לאחר הנגיעות החוזרות ונשנות של השוק בשיא כל הזמנים ומייד לאחר מכן נסיגה, השוק המתין לטריגר מהותי וייתכן שקיבל אותו מכיוון אוקראינה. בחדרי העסקאות ניתן לזהות בהלה למכשירי הגידור הקצרים אשר מביאים לזינוק חד בפרמיות. במקרה של עליית המתח השוק עשוי לצאת למהלך ירידות של מעל 5% כאשר נתוני המאקרו עלולים להחמיר או לאזן את המומנטום".

 

13:25 - מהלך הפיטורים הנרחב עליו הכריזה מנכ"לית IBMג'יני רומטי תופס תאוצה. לאחר שהחלה בפיטורים בסניפי החברה בהודו, אמריקה הלטינית ואירופה, החלה החברה גם בפיטורים בקרב עובדיה בארה"ב. בין היתר בקרב חטיבת החומרה (STG), אמורים הפיטורים להקיף כ-25% מסך כל העובדים

 

13:20 - מנכ"ל מיקרוסופט(MSFT) הטרי, סאטיה נאדלה, פתח בסבב חילופי תפקידים ראשון בענקית התוכנה, במסגרתו עוזבים את מיקרוסופט שניים ממנהליה הוותיקים. סגן הנשיא הבכיר לפיתוח עסקי, טוני בייטס, וסגנית הנשיא הבכירה לשיווק, תמי רלר עוזבים שניהם את החברה. סגן הנשיא הנשיא הבכיר לאסטרטגיה מתקדמת, אריק ראדר, יחליף באופן זמני את בייטס, וסמנכ"ל השיווק כריס קפוסלה ייכנס לנעליה של רלר.

 

13:15 - פריון נטוורק(PERI) שלאחרונה השלימה את המיזוג עם חטיבת סרגלי הכלים של קונדואיט, סיימה את 2013 עם הכנסות של 104.6 מיליון דולר, עלייה של 71% לעומת 2012. את הרבעון הרביעי סיימה החברה עם הכנסות של 31.3 מיליון דולר, עלייה של 47% לעומת הרבעון המקביל. שנת 2014 צופה החברה הכנסות של 460-470 מיליון דולר ורווח נקי מתואם (EBITDA) של 125-130 מיליון דולר.

 

13:10 -  מזור רובוטיקה(MZOR) דיווחה על הזמנה מבית חולים בג'ורג'יה למערכת הרנסאנס. זוהי הזמנה ראשונה של בית החולים, וההזמנה השלישית מבתי חולים במדינת ג'ורג'יה.

 

13:05 - אובמה כינה זאת "פעולה בלתי לגיטימית", מרקל טענה שזו "הפרה של החוק הבינלאומי" ובנאט"ו דרשו להסיג מיד הכוחות באוקראינה. אבל בזמן שהמערב מדבר - רוסיה פועלת. פחות משלושה ימים לאחר תחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה, מסר גורם אמריקני כי מוסקבה השלימה את ההשתלטות על חצי האי קרים. "למוסקבה שליטה מבצעית מוחלטת על קרים", אמר הבכיר האמריקני.

 

שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב אמר כי הכוחות שנשלחו לאוקראינה נועדו להגן על אזרחיה של רוסיה במדינה השכנה. לדבריו, הכרחי להשתמש בכוחות באוקראינה "עד לנרמול המצב הפוליטי". בדיון במועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה אמר לברוב כי רוסיה מחויבת לזכויות אדם.

 

13:00 - הלילה הניפו שבע המדינות המתועשות - G7, כרטיס צהוב לרוסיה, החברה השמינית במועדון. שבע המדינות - קנדה, יפן, גרמניה, צרפת, בריטניה, איטליה וארצות הברית - הודיעו כי הן משעות את ההכנות לכינוס ה-G8 שרוסיה אמורה לארח בחודש יוני בעיר סוצ'י. זהו רמז ראשון של המדינות המתועשות בנוגע לחרם כלכלי ומדיני אפשרי על רוסיה, אם היא תמשיך בפעילות נגד אוקראינה.

 

בהצהרה שפרסמו הלילה שבע המדינות הן גינו את "ההפרה הברורה מצד רוסיה של הריבונות והשלמות הטריטוריאלית של אוקראינה, בניגוד להתחייבות של רוסיה לאמנת האו"ם והסכם צ-1977 עם אוקראינה". המדינות המתועשות קוראות לרוסיה להתמודד עם כל דאגה ביטחונית או של זכויות אדם שיש לה עם אוקראינה במו"מ ישיר ופיקוח בינלאומי או בתיווך תחת חסות האו"ם או הארגון לביטחון ושיתוף פעולה של אירופה".

 

צבא רוסיה, קרים גבול אוקראינה, צילום: רויטרס צבא רוסיה, קרים גבול אוקראינה | צילום: רויטרס צבא רוסיה, קרים גבול אוקראינה, צילום: רויטרס

 

12:50 - המסחר בבורסות אירופה מתנהל היום בירידות שערים חדות. המסחר היבשת מתנהל ברקע להסלמה בין רוסיה לאוקראינה, בידיעה כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, קיבל את אישור הפרלמנט להשתמש בכוח מזוין באוקראינה. הבנק המרכזי ברוסיה הקפיץ הלילה את הריבית ב-1.5% לרמה של 7%, במהלך דרמטי שנועד למנוע משבר אינפלציוני בעקבות המצב הגיאופוליטי העדין. הורדת הריבית הגיעה לאחר שהרובל הרוסי צלל לשפל כל הזמנים - 37 רובל לדולר, בעוד שהיורו זינק לרמה של 50.99 רובל ליורו. בתוך כך צוללת הבורסה המרכזית ברוסיה ב-10% וגוררת אחריה ירידות חדות בכל בורסות אירופה.

 

פוטסי דאקס

CAC 40 מילנו

 

12:30 - המסחר בבורסות המובילות באסיה ננעל הבוקר ברובו בירידות , על רקע המתיחות באוקראינה. בעקבות התחזקות הין, היצואניות ביפן הובילו את ניקיי לירידה של 1.3%, האנג סנג איבד 1.5% והבורסה בשנגחאי, בניגוד למגמה, עלתה ב-0.9% לאחר פרסום נתוני מדד מנהלי הרכש אשר הצביעו על התרחבות הכלכלה ושיפור לעומת החודש הקודם במגזר הלא יצרני, כאשר גם במגזר היצרני נרשם שיפור קל לעומת החודש הקודם, אולם, המדד רשם קריאה של 48.5 נקודות, המצביע על התכווצות כלכלית, זאת בהתאם לצפי בשוק.

תגיות