אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד התקשורת ישיב לגולן טלקום ערבויות בסך 270 מיליון שקל צילום: יובל חן

משרד התקשורת ישיב לגולן טלקום ערבויות בסך 270 מיליון שקל

המשרד צפוי להודיע כי ישיב את רוב הערבות הבנקאית שהפקידה החברה לאחר זכייתה במכרז הסלולר; כעת נשאלת השאלה אם בעקבות כך תעלה החברה את התעריפים באופן הדרגתי בחודשים הקרובים

03.03.2014, 13:12 | אופיר דור
משרד התקשורת צפוי להודיע בימים הקרובים כי הוא משיב לגולן טלקום 270 מיליון שקל מכספי הערבות הבנקאית שהפקידה לאחר זכייתה במכרז הסלולר. גולן טלקום מקבלת בחזרה את הערבות לאחר שהגיעה לנתח שוק של יותר מ-7% מלקוחות הסלולר הפרטיים בתוך שנה וחצי מכניסתה לשוק.

קראו עוד בכלכליסט

גולן הגישה בחודש ינואר האחרון בקשה להשבת רוב הערבות שהפקידה לאחר שגייסה כ-390 אלף לקוחות סלולר. במשרד התקשורת מחכים לאישורים משפטיים אחרונים בטרם יודיעו רשמית על השבת הערבויות.

מנכ"ל ומייסד גולן טלקום, מיכאל גולן. הבטיח כי החברה תמשיך לייצר תחרות אגרסיבית גם לאחר השבת הערבויות , צילום: יובל חן מנכ"ל ומייסד גולן טלקום, מיכאל גולן. הבטיח כי החברה תמשיך לייצר תחרות אגרסיבית גם לאחר השבת הערבויות | צילום: יובל חן מנכ"ל ומייסד גולן טלקום, מיכאל גולן. הבטיח כי החברה תמשיך לייצר תחרות אגרסיבית גם לאחר השבת הערבויות , צילום: יובל חן

לאחר זכייתה במכרז הפקידה גולן טלום ערבויות בגובה 350 מיליון שקל, ומתוכם תקבל כעת החברה בחזרה 270 מיליון. 80 מיליון שקל נוספים יישארו בבנק עד שהחברה תסיים פריסת רשת סלולרית ב-90% מהמדינה.

בכך מצטרפת גולן ל-HOT mobile, שכבר קיבלה בחזרה את רוב הערבויות שהפקידה - 615 מיליון שקל - בחודש נובמבר האחרון. גם במקרה של HOT נותרה למשרד התקשורת ערבות של 80 מיליון שקל שתוחזר רק לאחר סיום פריסת הרשת.

גולן טלקום ו-HOT mobile הגיעו לנתח השוק הדרוש מוקדם מהצפוי וכעת השאלה הגדולה היא מה יקרה למחירים בשוק הסלולר. לאחר ש-HOT קיבלה בחזרה את הערבויות, החברה לא הורידה רגל מהגז, ודווקא המשיכה להוריד מחירים, בין השאר לאור המבצעים האגרסיביים של גולן טלקום.

מיכאל גולן, הבעלים של גולן טלקום, אמר בעבר כי החברה תמשיך לייצר תחרות אגרסיבית בשוק הסלולר גם לאחר קבלת הערבויות. עם זאת, קיימות הערכות רבות ולפיהן גם בגולן טלקום ישמחו להחזיר את המחירים בשוק הסלולר לאזור ה-99 שקל לחבילת שימוש לא מוגבל, כפי שהם היו בעת ההשקה של החברה במאי 2012.

כיום מציעה החברה מחיר של 59 שקל לחודש בשנה הראשונה, שעולה לאחר מכן ל-99 שקל. המחיר בשנה הראשונה נחשב הפסדי לגולן טלקום כיוון שהחברה משלמת לרשת סלקום, ה"מארחת", סכום של כ-60-50 שקל לחודש על כל לקוח. אולם כיוון שבשוק הסלולר פועלים שחקנים רבים, שכל אחד מהם מושך לכיוון אחר ומביא אסטרטגיה שונה - קשה לנבא מה יקרה בפועל.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
GOLAN "מנצל ההתנהלות החובבנית" של מ.התקשורת לקבלת "סוכריות רגולטוריות"
GOLAN "מנצל" את "ההתנהלות החובבנית" של מ.התקשורת ובתחמנות. איזו מדינה שפויה מחזירים 2/2014 את הכסף של הערבות לפני שהמדינה בכלל קבעה אם לגולן טלקום מותר להקים רשת משותפת במקום רשת עצמאית? באיזה מדינה שפויה מסבסדים מכספי המדינה תשלום " דמי אירוח" על תשתיות חברת סלולר וותיקה למשך 7 שנים עד אשר תפרוס 90% תשתיות עצמאיות ברחבי המדינה ? מדינה שיש בה 9 מליון אזרחים עם 5 מפעילות סלולר ? באיזו מדינה מפרסמים מיכרז להכשרת עוד 2 חברות סלולר כאשר בפועל יודעים את מצוקת מלאי כמות התדרים הקיימים בישראל ושהינם משאב הציבור אבל מחולקים ע"י פוליטיקאים פופוליסטים לפיטום טיקונים וחברות פרטיות ..? באיזו מדינה מפרים תנאי רשיון סלולר וחותמים על הסכמי שיתוף עם חברות סלולר וותיקות ? באיזו מדינה חברות סלולר נטולות התשתיות מאלצים את משרד התקשורת -הרשות להגבלים עסקיים והרגולטור להתמודד עם עובדה...של איחוד רשתות שמהווה קרטל ?
ניר ד ו ד י ד ו  |  14.03.14
2.
בנק רוטשילד מנסה למכור את גולן טלקום ביותר ממיליארד שקל...
בנק רוטשילד מנסה למכור את גולן טלקום ביותר ממיליארד שקל ישנה אי־ודאות סביב גולן לגבי נושא הסכם שיתוף הרשת. קראנו שלפני כמה שבועות חתמה גולן הסכם שיתוף רשת עם פלאפון וסלקום. ההסכם יאפשר לחברה גישה וזכויות שימוש מלאות ברשת דור 4 חדשה שיקימו שלוש החברות. מדובר בהסכם מצוין מבחינת גולן כי היא אינה צריכה להשתתף בעלות הקמת הרשת כמו שתי החברות הגדולות. אלא שההסכם עומד ותלוי לאישור הממונה על ההגבלים וכן צוות בין־משרדי של משרד התקשורת.החלטה על אישור או אי־אישור ההסכם עשויה להשליך מהותית על שווי החברה. גם ללא התרומה התחרותית של גולן, התשתית התחרותית בישראל חזקה מספיק כדי למנוע משוק הסלולר לחזור לימיו מ2010.התרומה הגדולה של גולן היתה ביטול החיוב המשתנה עבור דקת שיחה או סמס, ומעבר למודל של תשלום חודשי קבוע עבר שימוש ללא הגבלה. שינוי זה היה קריטי עבור השוק, שכן הוא עצר באחת את פרקטיקת ערפול התעריפים הנוראית שבה נקטו החברות הוותיקות. חבילות "הכל כלול" יצרו שקיפות שהובילה לתחרות קשה המבוססת על המחיר בלבד. כל עוד יישמר מודל זה, כך תישמר תחרות המחירים שתמנע חזרה לימי התחרות. גם ללא גולן, ארבע חברות סלולר בעלות תשתיות, וחמש חברות סלולר וירטואליות יכולות לקיים שוק תחרותי שוקק.אם גולן טלקום תמצא עצמה ממוזגת יום אחד עם אחת מחברות הסלולר הגדולות, הדבר לא יהיה טרגדיה עבור התחרות בענף. גם ללא התרומה התחרותית של גולן, התשתית התחרותית בישראל חזקה מספיק כדי למנוע משוק הסלולר לחזור לימיו המקפחים מ2010.
קורא אקראי  |  13.03.14
1.
חוק "נדידה פנים ארצית" חוקק בכדי להכשיר את מיכאל גולן וחברת גולן טלקום בישראל
חוק "נדידה פנים ארצית" חוקק בכדי להכשיר את מיכאל גולן וחברת גולן טלקום בישראל כחברת סלולר ללא כל השקעה בתשתיות למשך 7 שנים ועם קבלת מחיר מסובסד מטעם המדינה בתשלום "דמי האירוח" של גולן טלקום לחברת סלולר וותיקה בישראל !! כל המהפכה יסודה בהעדר תשתיות נוספות !! וכעת - בהתחברות/שיתוף תשתיות בין גולן טלקום לבין כל חברת סלולר וותיקה בישראל למעשה מהווה קרטל ומתן "סוכריה רגולטורית" בחינם לחברת גולן טלקום בסך מיליארד שח - על "הפטור" שתקבל חברת גון טלקום בפריסה והשקעה בתשתיות עצמאיות כפי שהתחייבו במיכרז תחילה . ההבדל בין הוטמובייל לבין גולן טלקום -מהותי - הוטמובייל רכשו את מירס ופרסו תשתיות מעל למתבקש במיכרז דהינו מעל 20% משטחי מדינת ישראל. מהפכת כחלון לא חשפה לציבור שחברת גולן טלקום תגיעה לפריסת תשתיות עצמאית בכלל רחביע הארץ רק בתום 7 שנים !! הציבור מגלה זאת בדיעבד על פי איכות הקליטה-הגלישה המקרטעת בחברת גולן טלקום שכעת עם קבלת הערבות ממשיכים לנצל את התנהלות החובבנית של משרד התקשורת .
פניני אבי , מרכז  |  13.03.14