אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בממשלה גילו ששכר המינימום לא מספיק לפרישה מוקדמת צילום : משה שי

בלעדי לכלכליסט

בממשלה גילו ששכר המינימום לא מספיק לפרישה מוקדמת

המדינה הציעה לעובדים בעבודות שוחקות פרישה מוקדמת תמורת דמי קיום של 4,300 שקל בחודש. אף עובד לא ניצל את ההזדמנות והתשלום החודשי הוקפץ ל־5,000 שקל

04.03.2014, 07:05 | מיקי פלד

עובדים במקצועות שוחקים לא יצאו לפנסיה מוקדמת תמורת דמי קיום של 4,300 שקל בחודש, ובמשרדי האוצר והכלכלה החליטו להעלות את התשלום החודשי ל־5,000 שקל.

קראו עוד בכלכליסט

מפריחים הבטחות טפלו בפורשים ורק אז בגיל הפרישה בכירי האוצר ובנק ישראל שרוצים להעלות את גיל הפרישה, יתכבדו ויוודאו שלמבוגרים יש עבודה. בעוד כמה שנים, אם נראה כי טוב, נסכים להעלות את גיל הפרישה עוד קצת. רק אז מיקי פלד, 2 תגובותלכתבה המלאה

המדינה מציעה פרישה מוקדמת לעובדים מבוגרים במקצועות שוחקים הנמצאים עד שנתיים מגיל הפרישה, תמורת דמי קיום חודשיים. ההצעה נעשית במסגרת הקרן למען בעלי מקצועות שוחקים, עמותה שפועלת תחת משרדי האוצר, הכלכלה, ארגוני המעסיקים וההסתדרות, שהתחילה לפעול לפני כשנה וחצי.

ל"כלכליסט" נודע כי הקרן יזמה לאחרונה שינוי בדמי הקיום למי שיפרוש לפנסיה מוקדמת, כך שהוא יקבל עד גיל הפרישה דמי קיום בגובה 5,000 שקל ברוטו בחודש. החשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי־בויאנג'ו, העבירה את ההחלטה הזו.

יו"ר הקרן למקצועות שוחקים יפה ויגודסקי, צילום : משה שי יו"ר הקרן למקצועות שוחקים יפה ויגודסקי | צילום : משה שי יו"ר הקרן למקצועות שוחקים יפה ויגודסקי, צילום : משה שי

עם הקמת הקרן הוגדרו 13 קריטריונים שעמידה בשניים מהם מספיקה כדי להיחשב כעובד במקצוע שוחק: מדובר בעובדים שאינם יכולים להמשיך ולעבוד במקצועות שדורשים מאמץ פיזי כמו עמידה ממושכת, סחיבת משאות כבדים, עבודה בסביבת חומרים מסוכנים ועוד.

בשלב הראשון העובדים שיהיו זכאים למענק דמי הקיום יגיעו מקרב החוסכים לפנסיה בשמונה קרנות הפנסיה הוותיקות שהולאמו ומנוהלות כיום על ידי משרד האוצר, במסגרת חברת עמיתים, כיוון שרבים מהעובדים הוותיקים בתעשיות השוחקות חוסכים בקרנות הוותיקות. בקרוב צפוי להיחתם הסכם בין הקרן לעמיתים לתשלום דמי הקיום לעובדים שיבחרו לעשות זאת.

ב־2003, כאשר שר האוצר דאז בנימין נתניהו העלה את גיל הפרישה בשנתיים (לגיל 67 לגברים ו־62 לנשים), הוא הבטיח בין השאר את הקמתה של הקרן, במיוחד עבור אותן אוכלוסיות שנפגעות במיוחד מדחיית הפרישה לפנסיה.

מטרת הקרן כוללת גם הכשרה מקצועית, הסבה או שדרוג מקצועי לגברים ונשים המועסקים במקצוע שוחק בגילאי 50 ומעלה בעלי ותק של 7 שנים במקצוע או לעובדים במקצוע שוחק עם ותק של 20 שנה, ללא קשר לגילם. על פי הערכות הקרן, כרבע מהשכירים בישראל, מעל מיליון איש, נכללים בקריטריונים שלה.

למרות הנחיצות לפצות את אותה אוכלוסייה, חלפו לא פחות מ־8 שנים לפני שנחתם הסכם בין המדינה, ארגוני המעסיקים וההסתדרות שאפשר את הקמת הקרן. הקרן מתוקצבת בכ־60 מיליון שקל לשנה למשך 10 שנים.

תגיות