אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפשר לחיות בלי וילי פוד

אפשר לחיות בלי וילי פוד

בענף הקמעונאות לא מתרגשים מעיסקת הרכישה: "זה לא ישנה כלום בשוק המזון"

05.03.2014, 08:57 | אורנה יפת

בענף הקמעונאות לא הביעו התרגשות יתר מהעסקה הצפויה, והגישה היא כי אין בה כדי לשנות את מאזן הכוחות בין הספקים. "וילי פוד היא ספק קטן מאוד, עם מחזור מכירות של 300 מיליון שקל. אם הם קיימים בשוק או לא קיימים בשוק — זה היינו הך", אמר אתמול ל"כלכליסט" בכיר בענף. "כל הסוחרים נמצאים על המדףף ווילי פוד עשו עסקה טובה. האחים ויליגר קיבלו 30% יותר ממה שהחברה שווה, אז למה שלא ימכרו? אבל הצעד לא ישנה כלום בשוק המזון".

קמעונאי אחר הצטרף אף הוא לאותה עמדה: "אפשר לחיות בלי וילי פוד בקלות. הרבה יבואנים מייבאים שימורים ופטריות. אין להם בפורטפוליו אף מוצר שרשת שיווק לא יכולה לחיות בלעדיו".

וילי פוד נחשבת ליבואנית מזון בינונית, אך ביחס לכלל ספקי מוצרי הצריכה, היא שחקנית קטנה מאוד. בדירוג הספקים של סטורנקסט של שנת 2013 דורגה וילי פוד במקום ה־19 בלבד, עם נתח שוק של 0.8% מכלל שוק מוצרי הצריכה (FMCG).

החברה מייבאת מוצרי מזון כשרים מ־150 ספקים ברחבי העולם, ובעיקר שימורים של פירות ושל ירקות, מוצרי מאפה, פסטה, שמן, חמאה, מלביני קפה, פירות מיובשים, דגני בוקר, גלידות, שוקולדים, פיצות ועוד.

בין המותגים שמייבאת וילי פוד ניתן למצוא את חמאת לורפק, טונה וילי פוד, פיצה נאפופיצה ואחרים. היא מספקת מוצרים ל־2,000 לקוחות, בהם מינימרקטים, חברות קייטרינג ורשתות השיווק הגדולות, עבורן היא מייבאת גם מוצרים תחת המותג הפרטי.

בענף הקמעונאות אומרים כי הירידה במניה לאחר פרסום העסקה מציגה הבעת אי־אמון במהלך. "בעלי השליטה בחברה, האחים ויליגר, הם חכמים מאוד. הם עשו פעמיים אקזיט, מכרו את החברה לארקדי גאידמק והחזירו אותה אליהם, ועכשיו מכרו אותה שוב. אני בטוח שגם הפעם הם ירכשו מחדש את החברה ויחזירו אותה לבעלותם", ציין גורם בענף.

צבי ויליגר (מימין) ורמי לוי, צילום: עמית שעל צבי ויליגר (מימין) ורמי לוי | צילום: עמית שעל צבי ויליגר (מימין) ורמי לוי, צילום: עמית שעל

תפיסה רווחת היא שהסיבה היחידה לביצוע העסקה היא רצון של האחים ויליגר לעשות אקזיט. "כל אחד מממש את הרווח של העסק שלו ומצפה לאקזיט", אומר יבואן מתחרה.

בשנת 2007 מכרו האחים ויליגר 45% ממניות וילי פוד לארקדי גאידמק תמורת 170 מיליון שקל. באותה העת הוערך שווייה של וילי פוד ב־90 מיליון דולר, וסכום המכירה לגאידמק שיקף לווילי פוד 60% מעל שווייה בבורסה. לאחר שנה נקלעו עסקיו של גאידמק לקשיים כלכליים, והבנקים דרשו ממנו לפרוע הלוואות. גאידמק ביקש מאחים ויליגר הלוואה של 76 מיליון שקל. תמורת ההלוואה שעבד גאידמק מחצית ממניות וילי פוד בידי האחים ויליגר.

ההסכם בין הצדדים כלל סעיף שלפיו האחים יוכלו לרכוש את המניות המשועבדות מידי גאידמק אם לא יעמוד בתנאי ההלוואה. גאידמק לא עמד בתנאים, והאחים מימשו את זכותם להחזיר לידיהם את השליטה בחברה. גאידמק הגיש נגדם תביעה בסכום של 50 מיליון שקל, בטענה כי הפרו את האמון שנתן בהם, גרמו לו לאבד את השליטה בווילי פוד ועשקו אותו בעשרות מיליוני שקלים. בשנת 2013 נחתם הסכם גישור בין הצדדים.

תגיות