אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד התקשורת: "העתירה של בזק לבג"ץ נועדה לטרפד את התחרות בשוק" צילום: נמרוד גליקמן

פרסום ראשון

משרד התקשורת: "העתירה של בזק לבג"ץ נועדה לטרפד את התחרות בשוק"

בתגובה לעתירת בזק נגד משרד התקשורת, בטענה כי הוא מסתיר ממנה מסמכים חיוניים הנוגעים לרפורמה בשוק התקשורת הקווית, טוען המשרד כי העביר לחברה את כל המסמכים. בזק: "התשובה רצופה סתירות"

05.03.2014, 13:59 | אופיר דור
"העתירה של בזק נטולת בסיס עובדתי שכן חלק מן המסמכים אותם מבקשת העותרת אינם קיימים, וחלקם האחר הם מסמכים פומביים או מסמכים שנמסרו לחברה זה מכבר", כך כותב משרד התקשורת בתשובה שהגיש לבג"ץ בתגובה לעתירה שהגישה החברה נגד המשרד.

קראו עוד בכלכליסט

התשובה הוגשה במסגירת העתירה של חברת בזק נגד המשרד שבה היא טוענת כי הוא מסתיר ממנה מסמכים חיוניים הנוגעים לרפורמה לפתיחת שוק התקשורת הקווית לתחרות (רפורמת "השוק הסיטונאי"). בזק טוענת כי בשל היעדר המסמכים היא אינה יכולה להגיב כראוי לשימוע שבו ייקבעו המחירים שבהם עליה להחכיר את התשתית שלה לשימוש חברות מתחרות, שיוכלו להציע על גבה שירותיים ללקוח הסופי. המסמך המרכזי שדורשת בזק לקבל הוא הדו"ח המקורי של חברת הייעוץ הבינלאומית פרונטיר, שנשכרה על ידי משרד התקשורת כדי לחשב את העלויות להחכרת התשתית שלה.

מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר.  לטענת החברה, בשל היעדר מסמכים היא אינה יכולה להגיב כראוי לשימוע שבו ייקבעו המחירים שבהם עליה להחכיר את התשתית שלה לשימוש חברות מתחרות, צילום: בועז אופנהיים מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר. לטענת החברה, בשל היעדר מסמכים היא אינה יכולה להגיב כראוי לשימוע שבו ייקבעו המחירים שבהם עליה להחכיר את התשתית שלה לשימוש חברות מתחרות | צילום: בועז אופנהיים מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר.  לטענת החברה, בשל היעדר מסמכים היא אינה יכולה להגיב כראוי לשימוע שבו ייקבעו המחירים שבהם עליה להחכיר את התשתית שלה לשימוש חברות מתחרות, צילום: בועז אופנהיים

משרד התקשורת טוען בתשובתו לבית המשפט כי "קשה להימנע מן הרושם כי העתירה של בזק נועדה לסרבל ולעכב את הליכי השימוע, הכל כדי לטרפד או לפחות לעכב את הקמתו של השוק הסיטונאי, הנחוץ כל כך לשם הגברת התחרות בשוק, תחרות שככל הנראה אינה עולה בקנה אחד עם האינטרסים של בזק להישאר הדומיננטית מבין שתי ספקיות התשתית הנייחת היחידות במדינה".

משרד התקשורת טוען כי אין למעשה דו"ח מקורי של חברת פרונטיר, כפי שטוענת בזק. "במהלך העבודה מול פרונטיר הועברו למשרד התקשורת לא פחות מ-15 טיוטות של דו"חות. מדובר בטיוטות פנימיות והדו"ח הסופי היחידי הוא הדו"ח שהוגש על ידי המומחים בסוף תהליך העבודה והועבר לעותרת", נכתב בעתירה.

על הטענה כאילו משרד התקשורת שינה במכוון את הדו"ח של פרונטיר כדי להפחית את התעריף שתקבל בזק עבור החכרת תשתיותיה, כותב המשרד כי "באופן טבעי עבודת חברת הייעוץ הבינלאומית דרשה התאמות לישראל שנעשו על ידי חברת הייעוץ על בסיס נתונים שקיבלה מהרגולטור ומהחברות".

לסיכום טוען המשרד בעתירה כי "למרות שלא הייתה קיימת חובה להעביר לעותרת היקף חומרים כה נרחב ומפורט כפי שהועבר לה, העביר המשיב חומרים רבים ביותר, לרבות דו"ח מפורט של חברה בינלאומית המהווה בסיס לעמדת המשיב במסגרת השימוע". המשרד מבקש לדחות את העתירה תוך חיובה של בזק בהוצאות משמעותיות.

מבזק נמסר בתגובה כי "למרות הנטען על ידי משרד התקשורת, לא ניתנו לבזק כל הנתונים הרלוונטיים לשימוע. תגובת משרד התקשורת לבג"ץ מתעלמת מהטענות המהותיות של בזק, רצופה סתירות פנימיות, ואינה עולה בקנה אחד עם אופיו של השימוע, שעוסק אך ורק בתעריפים ובמודל כלכלי. לפיכך מוטב כי משרד התקשורת ינהג בשקיפות ובהגינות כלפי בזק, בניגוד לדרך בה הוא פועל כעת, ויגיש את כל המסמכים כדי שהחברה תוכל להגיב באופן מושכל לשימוע".

תגיות