אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאינוונטק אין כסף לשלם לנושים, אבל יש מספיק לעורכי דין

לאינוונטק אין כסף לשלם לנושים, אבל יש מספיק לעורכי דין

המומחה מטעם בית המשפט מצא כי לחברה שווי נכסי שלילי, אך בעלת השליטה סנטראל יורופיאן שכרו עורך דין ב־15 אלף דולר כדי לסכל את מהלך הפירוק שמובילים מחזיקי האג"ח. החוב לנושים עומד על 34 מיליון שקל

06.03.2014, 08:18 | אסף גילעם

הנהלת אינוונטק מנסה לעצור את מהלך הפירוק שבו החלו מחזיקי האג"ח. חברת הנדל"ן הגישה אתמול באמצעות עו"ד עופר שפירא התנגדות לבית המשפט המחוזי לבקשת הפירוק לחברה. את הבקשה הגישו נאמני האג"ח של אינוונטק בשבוע שעבר בשל חוב כלפיהם בהיקף של 34 מיליון שקל. בעלת השליטה באינוונטק היא סנטראל יורופיאן (68.24%) של נימרוד רינות ורות עופר. 

קראו עוד בכלכליסט

השופט איתן אורנשטיין הורה לצדדים להיפגש היום להידברות כדי לנסות להגיע לפתרון מחוץ לבית המשפט. אם לא תהיה הבנה, המחזיקים יגישו לבית המשפט את תגובתם לדברי החברה ביום ראשון הקרוב.

אינוונטק והחברה־האם סנטראל יורופיאן, העוסקות בנדל"ן במזרח ומרכז אירופה, לא הצליחו עד היום להתאושש ממותו של בעל השליטה לשעבר יולי עופר. עופר שמת ב־2011 השאיר את החברות ללא גב כלכלי ויכולת לעמוד בהתחייבויותיהן. מאז מותו נעשו מאמצים לגבש הסדרי חוב בסנטראל יורופיאן ובאינוונטק, מהלכים שלא צלחו.

"הנהלת החברה מרוקנת את הקופה"

עו"ד עדי פיגל, המייצג את נאמני האג"ח של אינוונטק, הסביר ל"כלכליסט": "אין מחלוקת לגבי זה שהרוב המוחלט של החוב הוא לאג"ח. לפני חודשיים התקבלה החלטה לנקוט הליכים, כולל פירוק. החברה טענה לאורך הדרך שהיא סולבנטית למרות הערת העסק חי בדו"חות שלה, ואז בינואר לפתע היא הודיעה שהיא עוצרת תשלומים לכולם. במהלך החודשים גילינו שהנהלת החברה מרוקנת את הקופה".

פיגל מתייחס, בין השאר, לתשלום של 120 אלף שקל לעו"ד גיא נאמן ששולם ימים ספורים לפני שהחברה הודיעה על "הפסקת התשלומים". באסיפה האחרונה של מחזיקי האג"ח, שהתקיימה לאחר בקשת הפירוק, נחשף גם כי החברה שכרה את שירותיו של עו"ד שפירא ושילמה לו עד כה 15 אלף דולר. מבחינתם של מחזיקי האג"ח, כל עיכוב של הפירוק גורע מהסכום הכספי שיוכלו להשיב. המומחה מטעם בית המשפט רו"ח איציק עידן עדכן את המחזיקים באסיפת האג"ח שהוא מעריך כי השווי נכסי נקי של החברה הוא שלילי. "לא רק שהחברה לא יכולה לשלם כרגע, אלא שכל הנכסים שלה לא מספיקים לתשלום החובות שלה", מוסיף פיגל.

נמרוד רינות , צילום: אוראל כהן נמרוד רינות | צילום: אוראל כהן נמרוד רינות , צילום: אוראל כהן

 

"אין כל חשש אמיתי לפגיעה בנושים"

הנהלת אינוונטק רואה את העניין אחרת. בתגובה שהגיש עו"ד שפירא לבית המשפט ביקשה החברה למנוע את מינוי המפרק לחברה, ולאפשר לה לכנס אסיפות לצורך אישור ההסדר. "עצם מינויו של מפרק זמני לחברה יפגע יותר בנושי החברה ובכללם במחזיקי האג"ח. אין כל חשש אמיתי לפגיעה בזכויות מחזיקי האג"ח המצדיקה צעד דרסטי של צו פירוק זמני לחברה — צעד שיגרום להידרדרות ולאובדן ערך של נכסי החברה ויסכל כל אפשרות להסדר או כל פתרון אחר", כתב עו"ד שפירא בבקשה.

החשש העיקרי הוא כי הבנק ההונגרי אשר מימן את רכישת הנכס המרכזי שנותר לאינוונטק, מלון נאדור בהונגריה, יעקל את הנכס אם החברה תיכנס לפירוק. במכתב הבקשה צורפה גם הערכה אופטימית של נכסי החברה, אשר מסתכמים, לדברי ההנהלה, ב־84 מיליון שקל. ה"נכסים" הללו כוללים גם הערכה של תקבולים שהחברה צפויה לקבל לכאורה מתביעה נגזרת כנגד בעלית השליטה הקודמת, חברת לפידות שבשליטת יעקב לוקסנבורג, המסתכמים ב־49 מיליון שקל.

"מאיפה הם הגיעו ל־84 מיליון שקל, אלוהים יודע", אמר בתגובה עו"ד פיגל. "הפירוק נעשה בלית ברירה, כדי להגן על הנכסים, אחרת לא יישאר כלום. החברה הוציאה עכשיו עוד 15 אלף דולר, וזה לא נעשה כדי להגן על הנושים". עו"ד עופר שפירא מסר: "לפי מיטב הבנתנו, הפתרון המיטבי הוא הידברות בין הצדדים.

תגיות