אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסבסוד למפעלי תעשייה שיעברו לשימוש בגז יגדל צילום: אוראל כהן

הסבסוד למפעלי תעשייה שיעברו לשימוש בגז יגדל

לאחר שעידוד מפעלים לעבור לשימוש בגז טבעי כשל, החליטה הממשלה להגדיל את הסבסוד

06.03.2014, 08:27 | ליאור גוטמן

באמצע השבוע חנך מפעל סוגת בדרום את החיבור לרשת הגז הטבעי. בטקס שנערך במקום אמר שר התשתיות סילבן שלום שהמעבר משימוש בדלקים מזהמים לשימוש בגז, שיסופק על ידי דור אלון, יחסוך לסוגת כ־80 אלף שקל לחודש ויקל על המפעל לצמצם את ההוצאות התפעוליות בצד שיפור באיכות הסביבה.

קראו עוד בכלכליסט

השר סילבן שלום, צילום: עמית שעל השר סילבן שלום | צילום: עמית שעל השר סילבן שלום, צילום: עמית שעל

למרות הבשורות המעודדות רוב מגזרי התעשיה טרם הפנימו את השינוי האדיר במעבר לגז טבעי, מה שהוביל את שרי משרדי התשתיות, אוצר וכלכלה להכריז על שינוי בקרטריונים לקבלת סבסוד ממשלתי לעבודה בגז טבעי.

עד היום הקציבה הממשלה כ120־ מיליון שקל כדי לעודד מפעלים שונים להסב את המתקנים שלהם לשימוש בגז טבעי, אולם בשנתים האחרונות ההיענות לכך היתה נמוכה, אם בכלל.

הסיבות לכך הן שלוש: הראשונה, היא שעלות המרת מפעל לשימוש בגז עשויה להיות גבוהה למדי ולהתפרס על פני תקופה ארוכה. כך למשל מפעל סוגת השקיע כ־30 מיליון שקל ויותר מ־28 חודשי עבודה במהלך, סכום וזמן שלא כל המפעלים יכולים להתמודד איתם.

שנית, מפעלי תעשייה היו רגילים לרכוש סולר או מזוט על בסיס שנתי. חוזה גז מחייב אותם לחתימה על חוזה לתקופה ממושכת של 5–7 שנים. הבעיה השלישית נובעת מהעדר מערכת הולכה יציבה עד לדלתות מפעלי התעשייה.

לפיכך, שרי הממשלה החליטו לעזור למפעלים ולסבסד לא רק את המרת המפעל לעבודה בגז אלא גם לממן חלק מהציוד עצמו. עוד נקבע שמפעל שצורך מעל ל־100 אלף מ"ק גז, היקף צריכה שנחשב בינוני עד גדול, יזכה לסבסוד של 750 אלף שקל ואילו מפעל קטן יזכה לסבסוד של 250 אלף שקל בלבד, עד היום הסבסוד היה אחיד ללא קשר לגודל המפעל. נושא הצנרת טופל במסגרת פרסום הזוכים במכרזים להקמתה ברחבי הארץ.

תגיות