אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעה תקדימית בבריסל: בעלי מניות יקבעו את שכר הבכירים בחברות אירופיות צילום: shutterstock

הצעה תקדימית בבריסל: בעלי מניות יקבעו את שכר הבכירים בחברות אירופיות

כיום קיימת חקיקה מחייבת בנושא רק בחלק ממדינות היבשת. הנציבות האירופית תגיש בחודש הבא הצעת חוק שתהפוך את המדיניות לגורפת

09.03.2014, 08:47 | שירות כלכליסט

הביקורת הציבורית על פערי השכר ועל המשכורות הגבוהות של בכירים בחברות ובבנקים תגיע בקרוב גם להצבעה של הנציבות האירופית, הגוף המחוקק של האיחוד האירופי.

קראו עוד בכלכליסט

בחודש הבא תונח לפני הנציבות הצעת חוק שתיתן למחזיקי מניות את הכוח להשפיע על השכר וההטבות שישולמו לנושאי משרה בכירים בחברות שבהן הם משקיעים.

כיום לא קיימת מדיניות מחייבת של האיחוד האירופי לגבי שכר בכירים בחברות ציבוריות, אבל ישנן מדינות בהן החוק המקומי מגביל את שכר הבכירים לפי קריטריונים שונים, או שהוא מכפיף אותו להצבעה של בעלי המניות בחברה ולא רק של הדירקטוריון.

אם הצעת החוק תעבור, יותר מ־10,000 חברות הפועלות באיחוד עשויות להיות מושפעות ממנה.

פערי השכר במדינות האיחוד האירופי הולכים וגדלים. כך למשל, שכר המנכ"לים של 100 החברות המובילות בבריטניה ב־2013 היה פי 120 מהשכר הממוצע של העובדים שלהם. המצב חמור גם במערכת הבנקאית, כשהיחס בין מנהל לבין שכיר בבנקים הגדולים במדינה הוא לעתים קרובות יותר מפי 100, ובמקרים קיצוניים דוגמת הבנקים ברקליס ולוידס, הפערים הם פי 181 ופי 125, בהתאמה. בצרפת שכר המנהלים עלה ב־94% בין 2006 ל־2012, אף שמחיר המניה הממוצע של החברות הצרפתיות צנח בשליש.

בעלי עסקים כבר הודיעו שהם יתנגדו להצעת החוק. הנדריק דו טואה, מנכ"ל חברת ההשקעות Investec, אמר ל"פייננשל טיימס" כי ההצעה עלולה לפגוע בתחרותיות של החברות הציבוריות באירופה ו"לשים את היבשת בעמדת נחיתות". דו טואה הדגיש כי "צעדים של התערבות ברמת המיקרו לא יעבדו".

תגיות