אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפחתת מיסוי על חמאה ושמנת – פגיעה בבריאות הציבור

הפחתת מיסוי על חמאה ושמנת – פגיעה בבריאות הציבור

ועדה מקצועית בתחום התזונה והדיאטה היא זו שצריכה להמליץ על סל המזון הבריא הבסיסי שצריך להיות מפוקח. מהלך כזה יבטיח את הביטחון התזונתי של כל תושבי המדינה

09.03.2014, 13:44 | דורית אדלר

הוזלת מחירי המזונות בישראל מחויבת המציאות, אולם הורדת המסים על חמאה ושמנת הם מצעד האוולת. לא כל המזונות הנם מקשה אחת. נהפוך הוא, יש מזונות מזיקים ויש מגינים. הממשלה חייבת לדאוג להוזלת מחירי המזון הבריא באופן מיידי. 

מחד, הממשלה אישרה ומקדמת תוכנית לאומית לאורח חיים בריא, המכוונת להורדת שיעורי ההשמנה, הסוכרת ושאר התחלואים הנובעים מהם. מגפות ההשמנה והסוכרת מהוות כבר כיום נטל הולך וגדל גם מכלל התחלואים במדינה, עם השלכות כלכליות הולכות וגדלות. מאידך, מוכח כי ניתן למנוע סוכרת ומחלות לב ע"י תזונה המבוססת על סל מזון החוזר כחוט השני במחקרי המפתח. סל המזון הזה הוא זה שצריך להיות מפוקח.

גבינה לבנה ושמנת. הורדת המסים על חמאה ושמנת הם מצעד האוולת, צילום: עמית מגל גבינה לבנה ושמנת. הורדת המסים על חמאה ושמנת הם מצעד האוולת | צילום: עמית מגל גבינה לבנה ושמנת. הורדת המסים על חמאה ושמנת הם מצעד האוולת, צילום: עמית מגל

הוועדה שנקראה לתת המלצות לגבי הוזלת מוצרי חלב, צריכה להיות מובלת ע"י אנשי תזונה במשרד הבריאות. המזונות שצריכים להיות נגישים לציבור הם בראש ובראשונה אלה המספקים את הצרכים התזונתיים החיוניים לצמיחה, מניעת מחלות, תפקוד מלא וקידום בריאות האוכלוסייה. הוועדה צריכה לדון על מכלול המזונות ולא רק על מוצרי חלב לגביהם התחילה המחאה.

נכון להיום נמצאים בפיקוח מזונות כגון חמאה ושמנת אשר עשירים בשומן רווי ומומלץ להימנע מצריכתם. גם הלחם שנמצא בפיקוח אינו זה המומלץ כחלק מליבת התזונה המגנה. אלה דווקא צריכים לצאת מפיקוח.

ועדה מקצועית בתחום התזונה והדיאטה היא זו שצריכה להמליץ על סל המזון הבריא הבסיסי שצריך להיות מפוקח. מהלך כזה מחויב המציאות לצורך הבטחת הביטחון התזונתי של כל תושבי המדינה, יסייע בעצירת המגפות הנובעות ממגפת המזון המזיק ותחסוך הוצאות כלכליות הולכות וגדלות למדינה.

הכותבת היא מנהלת מחלקת התזונה והדיאטה בהדסה

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
הדבר הכי מזיק היום זה סוכר ופחממות
בכללי, להמליץ לחולי סכרת לאכול לחם ודגנים (לא משנה אם הם מלאים או לא) זה לחפור להם בור. חולי סכרת תמיד יפיקו יותר תועלת ממזון שלא מעלה את רמת האינסולין. מזון כמו חלבון ושומן. שומן רווי הוא חשוב למרות כל השטויות שרושמים עליו. כי שומן רווי הוא חלק מהתזונה כשאוכלים בשר. ובשר האנושות אוכלת מאז ומעולם. מה שהאנושות לא אוכלת מאז ומעולם זה כל מיני שומנים צימחיים שהמקור שלהם (אפילו הלא מזוקקים) הוא תעשיתי והם לא קיימים כמו שהם בטבע. לדוגמה, אפשר לאכול זיתים ולקבל מהם כמות מסויימת של שמן שקיים בהם. וזה בסדר. אבל שימוש בשמן זית איכותי ככל שיהיה מעלה את הצריכה של השמן הזה פי כמה וכמה והופך את הכמות לכזאת שלא היו מגיעים אליה אם היו אוכלים את הזיתים עצמם. ואותו דבר לגבי שמנים צמחיים אחרים. צריך להבין שאין דבר כזה מזון מזיק. יש דבר כזה מזון שהתחיל להזיק כי התחילו לצרוך ממנו בכמות הלא מתאימה. צריך להעביר את כל 'רופאי התזונה' סדנת חינוך מחדש בשביל להפתר מכל הבולשיט ששולט בתחום.
אבי , ישראל  |  12.03.14
4.
מיסוי גבוה על מוצר מזון כזה או אחר מרושש את האוכלוסיה
אך לא הופך אותה ליותר בריאה, משלוש סיבות: 1. אנשים משלמים יותר אך לא ממש משנים את הרגלי האכילה שלהם. 2. גם כשאנשים משנים את הרגלי האכילה שלהם, הם עושים זאת באופן שהמומחים לא התכוונו לו, למשל צורכים מרגרינה במקום חמאה. 3. המלצות המומחים משתנות כל עשור או שניים, ומי לידינו יתקע כי הטרנד הנוכחי בקרב המומחים הוא הסופי והמושלם?
ערן  |  09.03.14
3.
כל מילה בסלע ויותר מכך על המדינה למנוע יבוא של מזונות מזיקים לבריאות
הרעיון להתמודד בהורדת מחירי מזון על ידי תחרות ויבוא מוצרי מזון הוא שגוי במיוחד כאשר מרבית המזונות המיובאים מכילים הרבה נתרן הרבה סוכר הרבה שומן הרבה צבע מאכל הרבה חומרים משמרים הרבה מונוסודיום גלוטמט
אזרחית  |  09.03.14