אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גירעונות הענק של קופות החולים: 800 מיליון שקל במחצית 2013 צילום: יובל חן

גירעונות הענק של קופות החולים: 800 מיליון שקל במחצית 2013

הדוחות המלאים של ארבע הקופות עתידים להתפרסם בסוף החודש, וצפויים להציג גירעונות תפעוליים בשנה החולפת בסכום של 2 מיליארד שקל, לעומת 860 מיליון שקל ב-2012

09.03.2014, 18:31 | מיקי פלד
הגירעונות התפעוליים של קופות החולים הגיעו במחצית הראשונה של 2013 ל-801 מיליון שקל, כך עולה מדוחות הקופות שפורסמו בסוף השבוע על ידי משרד הבריאות. המשרד אף יערוך היום (ב') דיון בנושא במועצת הבריאות, גוף המייעץ למשרד ובו נציגים של ארגוני בריאות שונים. הדוחות המלאים של הקופות עתידים להתפרסם בסוף החודש וצפויים להציג גירעונות ענק שעלולים להגיע ל-2 מיליארד שקל, לעומת 860 מיליון שקל בשנה לפני כן.

קראו עוד בכלכליסט

שירותי בריאות כללית, הקופה המבטחת מעל מחצית מהאוכלוסייה, רשמה במחצית הראשונה של השנה שעברה גירעון של 463 מיליון שקל. מכבי, הקופה השנייה בגודלה, רשמה גירעון של 119 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה שעברה.

מנכ"ל שירותי בריאות כללית, אלי דפס. גירעון של 463 מיליון שקל במחצית 2013, צילום: עמית שעל מנכ"ל שירותי בריאות כללית, אלי דפס. גירעון של 463 מיליון שקל במחצית 2013 | צילום: עמית שעל מנכ"ל שירותי בריאות כללית, אלי דפס. גירעון של 463 מיליון שקל במחצית 2013, צילום: עמית שעל

מאוחדת רשמה גירעון של 107 מיליון שקל, שאף הוביל להערה של רואי החשבון של הקופה ולפיה יש חשש להמשך פעילותה ללא תמיכה ממשלתית ותוכנית הבראה, שהנהלת הקופה מתכוונת ליישם. לאומית, הקופה הקטנה ביותר, רשמה גירעון של 112 מיליון שקל, וגם היא תלויה כמעט לחלוטין בהזרמת כספים מהמדינה.

הגירעון האדיר הזה של הקופות אמנם לא מונע מהן לספק את השירותים שהן חייבות לספק למבוטחיהן, אך לא משאיר כסף לפיתוח שירותים נוספים, קיצור תורים במרפאות וכדומה.

 מנכ"ל מכבי שירותי בריאות, רן סער. גירעון של 119 מיליון שקל במחצית השנה החולפת, צילום: עמית שעל מנכ"ל מכבי שירותי בריאות, רן סער. גירעון של 119 מיליון שקל במחצית השנה החולפת | צילום: עמית שעל  מנכ"ל מכבי שירותי בריאות, רן סער. גירעון של 119 מיליון שקל במחצית השנה החולפת, צילום: עמית שעל

לטענת הקופות, הסיבה המרכזית לגירעון היא השחיקה המתמדת בתקציבן, הבנוי מכספי דמי הבריאות ומתמיכה נוספת המתקבלת מהמדינה. כספים אלו ביחד מגיעים לסכום של כ-35 מיליארד שקל המתחלק בין הקופות לפי גודלן וצרכי המבוטחים שלהן.

 מנכ"ל מאוחדת, זאב וורמברנד. חשש להמשך הפעילות ללא תמיכה ממשלתית ותוכנית הבראה, צילום: נמרוד גליקמן מנכ"ל מאוחדת, זאב וורמברנד. חשש להמשך הפעילות ללא תמיכה ממשלתית ותוכנית הבראה | צילום: נמרוד גליקמן  מנכ"ל מאוחדת, זאב וורמברנד. חשש להמשך הפעילות ללא תמיכה ממשלתית ותוכנית הבראה, צילום: נמרוד גליקמן

בטענה זו תומך גם בנק ישראל בדוח מיוחד שהוציא בנושא בדצמבר האחרון. במקביל, גם הסכמי שכר הרופאים מאז 2008 שהעלו את שכרם העלו גם בכ-680 מיליון שקל את הוצאות הקופות אך השיפוי הניתן להן מהמדינה על כך הוא חלקי בלבד. לאחרונה הודיעו שר האוצר יאיר לפיד ושרת הבריאות יעל גרמן על העברה של 360 מיליון שקל נוספים לקופות החולים, אך אם לשפוט מהדוחות עד כה, מדובר בסכום קטן לעומת הצרכים.

תגיות